Cotizanții CAS pot beneficia de tratament gratuit la stomatolog

Cotizanții CAS pot beneficia de tratament gratuit la stomatolog

1.580
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începând din iulie, românii care îşi plătesc contribuţia la sănătate pot beneficia de tratamente gratuite la medicii stomatologi aflaţi în relaţie contractuală cu casele judeţene de sănătate. Concret, un dentist de la oraş poate trata pacienţii pe asigurare în limita unui plafon de 2.400 de lei, în timp ce plafonul unui medic din mediul rural ajunge la 3.000 de lei.

Deşi nu sunt pe deplin mulţumiţi de bugetul care li s-a alocat, specialiştii susţin că s-a făcut un pas înainte, având în vedere că anul trecut autorităţile au decis să taie complet finanţarea pentru asistenţa stomatologică. Asta în ciuda statisticilor care plasează românii în topul europenilor cu cele mai multe probleme de sănătate orală.

Potrivit noului pachet de bază, veteranii, revoluţionarii, beneficiarii legilor speciale şi copiii au parte de gratuitate când ajung la stomatolog, în limita plafonului. Ceilalţi asiguraţi sunt nevoiţi să suporte 40% din factură, arată legea.

Pachetul de bază arată că o consultaţie ce include modelul de studiu, controlul oncologic şi igienizare şi care costă peste 130 de lei este gratuită în cazul copiilor. La fel ar trebui să se întâmple, conform pachetului de bază şi cu tratamentul cariei simple, gratuit pentru copii şi categoriile speciale de pacienţi. Tot gratuite ar trebui să fie şi tratamentul gangrenei pulpare, extracţia la dinţii permanenţi cu anestezie prin infiltraţie şi tratamentul afecţiunilor pulpare cu anestezie prin infiltraţie.

În realitate, însă, părinţii care ajung cu cei mici după ce medicii dentişti au terminat plafonul stabilit de autorităţi sunt obligaţi să scoată bani din buzunar sau, dacă nu dispun de suma necesară, ajung pe lista de aşteptare.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1608

    Chiar asa

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    312

    E „bună” treaba asta cu plafonul stabilit, că şi eu plătesc CASS tot în limita plafonului stabilit. Cum ar fi să nu mai plătesc nici eu CASS, dacă s-ar depăşi un plafon stabilit tot de mine?

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2953

    buna idee.dar cine o aplica?

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-08-2009
    Mesaje
    28

    2000 lei respectiv 3000 lei

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.