Copiii săraci din Dolj au şansa să meargă la grădiniţă

Copiii săraci din Dolj au şansa să meargă la grădiniţă

3.961
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Peste 400 de copii defavorizaţi din şase comunităţi din judeţul Dolj sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă, în cadrul proiectului Fiecare Copil în Grădiniţă, proiect desfăşurat de Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi cu Inspectoratul Judeţean Dolj.

Scopul proiectului Fiecare Copil în Grădiniţă este de a asigura creşterea numărului copiilor dezavantajaţi care au acces la educaţie preşcolară în judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Dolj. Datorită acestui proiect, peste 1000 de copii proveniţi din familii fără posibilităţi materiale merg la grădiniţă în anul şcolar 2014-2015. CJ Dolj 1

În judeţul Dolj, din cele 16 comunităţi care au aplicat, au fost selectate Calopăr, Valea Stanciului, Cetate şi Maglavit. În plus, proiectul continuă să sprijine copiii din Amărăştii de Jos şi Podari, unde proiectul se desfăşoară din 2011. Aici, creşterea prezenţei regulate la grădiniţă a copiilor proveniţi din familiile fără posibilităţi a fost vizibilă din primele luni – în octombrie, 76% – respectiv 315 copii înscrişi în program (din totalul de 415) au venit zilnic la grădiniţă, faţă de media de prezenţă de sub 60% înregistrată înainte de program în aceste comunităţi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa­­: „(…)Acest demers social lăudabil s-a bucurat de un real succes în judeţul nostru, evidenţiat de creşterea numărului de localităţi în care este implementat, de la două, în anii trecuţi, la şase, în prezent. Graţie proiectului, sute de copii din Dolj pot merge zi de zi la grădiniţă, fiindu-le astfel deschisă o poartă către învăţătură şi, odată cu ea, o şansă reală la un viitor mai bun”. copii 2

Reprezentantul asociaţiei OvidiuRo, cofondatorul Maria Gheorghiu, a declarat: „Consiliul Judeţean Dolj a făcut un pas important către asigurarea accesului la educaţie a copiilor foarte săraci. Vom sprijini autorităţile de aici să aducă la grădiniţă toţi copiii dezavantajaţi din comunităţile selectate şi vom lucra împreună pentru a asigura prezenţa copiilor zi de zi”.

Programul derulat îşi propune să încurajeze părinţii să-şi aducă zilnic copii la grădiniţă, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună. Pentru a primi această sumă veniturile familiei trebuie să fie sub 150 lei pe lună pe membru de familie, condiţiile în care trăiesc să fie precare şi nivelul de educaţie al părinţilor să fie unul scăzut. De asemenea, pentru a intra în posesia tichetelor, copiii nu trebuie să lipsească nemotivat, iar părinţii să participe la o activitate lunară în grădiniţă şi să ajute profesorul la grupă, de cinci ori pe an.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.