Craiova: Numai 2% din cărțile de muncă au fost ridicate de la...

Craiova: Numai 2% din cărțile de muncă au fost ridicate de la ITM Dolj

945
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Deși de mai bine de patru ani nu se mai fac înscrisuri în carnetele de muncă, ci în aplicația Revisal, iar I.T.M. Dolj a invitat angajatorii cât şi angajaţii din Dolj ale căror documente se află în evidenţa inspectoratului, să se prezinte pentru ridicarea acestora, în primele trei luni din acest an numai 214 carnete de muncă, reprezentând 1,85 % din cele 11.540, au fost ridicate de titulari.

 

La 31.03.2015, numărul cărților de muncă neridicate de titular sau de către angajatorii din Dolj era de 11.336. ”Dintre acestea, 1.555 nu pot fi certificate din cauza absenţei unor documente – acte adiţionale, decizii de încetare, state de plată a salariilor etc. – care trebuiau predate de către angajatori. Societățile care nu au depus documentele necesare completării carnetelor de muncă vor fi verificate de inspectorii de muncă în vederea remedierii acestor aspecte. Facem precizarea că din cele 11.336 de carnete de muncă, peste 4.000 sunt carnete ce sunt încetate de mai mult de 10 ani, fără ca titularii acestora să solicite eliberarea lor sau să se intereseze de ele”, a precizat conducerea ITM Doloj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.