(INTERVIU) Dragoș Bon: ”Îmi doresc să am o ascensiune pas cu pas!”

(INTERVIU) Dragoș Bon: ”Îmi doresc să am o ascensiune pas cu pas!”

7.384
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Seriozitate, putere de muncă și ambiție sunt câteva cuvinte care îl caracterizează pe Dragoș Bon. Ca majoritatea craiovenilor iubitori ai fotbalului, Dragoș a crescut în spiritul alb-albastru. La vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu „Centralul” din Craiova, așa cum se numea atunci Stadionul „Ion Oblemenco” de astăzi, iar cinci ani mai târziu a coborât pentru prima oară în iarbă, fiind selecționat de reputatul antrenor Gigi Mităchescu. 

De când m-am născut și am început să conștientizez lucrurile în viață, mi-am dorit foarte mult să fiu fotbalist. Pe la vârsta de 2-3 ani mă jucam cu tata în casă, spărgeam tablouri, eram ori Cămătaru, ori Silviu Lung… jucam pe toate posturile din lume. Chiar îmi aduc aminte, eram la niște prieteni în vizită, aveau un băiețel de vârsta mea și la un moment dat am improvizat o poartă dintr-o oglindă. A tras Cămătaru, iar Lung nu a putu să apere și s-a spart oglinda. Am mers la stadion de la vârsta de 4 ani. În ‘84 am fost la primul meci, între Universitatea Craiova și Chimia Râmnicu Vâlcea, o victorie 5-1 pentru Universitatea și de atunci nu mi-a lipsit niciun joc. În momentul în care am auzit, în 1989, la stația de amplificare a Centralului că Gigi Mităchescu face selecție pentru jucătorii născuți în anul în care eram și eu născut, a doua zi m-am dus acolo, am dat probele, am luat acea selecție și de atunci am jucat fotbal”, își amintește Dragoș Bon. bon la debut

Caracterul face diferența

Dragoș este în prezent antrenorul principal al echipei din Liga a III-a CS Podari, reușind să-i „resusciteze” pe doljeni în ultimele etape ale turului de campionat. Cu Bon pe bancă Podariul a obținut două victorii în ultimele patru etape, mai multe decât avea înainte de sosirea acestuia.

Când am intrat în vestiarul echipei din Podari și am făcut cunoștință cu lotul, era o situație grea, o situație apăsătoare. Băieții erau foarte debusolați, dezamăgiți, fără chef de a mai continua pentru că acea serie de meciuri negative, fără victorii, făcuse ca jucătorii să-și piardă încrederea în ei. În primele zile, când le-am spus că voi juca fiecare meci la victorie, cred că în mintea loc îmi ziceau că sunt nebun, dar le-am câștigat repede încrederea. A fost o chestie reciprocă. Eu am avut de la început încredere în ei, majoritatea jucătorilor din lot au lucrat cu mine și la alte cluburi. Dacă nu cunoșteam lotul nu preluam echipa în această situație. Știam și că oamenii care conduc echipa își doresc foarte mult și au încredere, mi-au dat și mie liberate deplină în decizii și acesta a fost lucrul care m-a încurajat să preiau echipa, chiar dacă urma o serie de patru meciuri foarte grele. Primul joc l-am pierdut, dar din punctul meu de vedere jocul de la Ștefănești a fost un câștig. Acolo noi am pierdut doar din cauza arbitrajului. După ce am condus cu 1-0 am fost învinși din două penalty-uri pur inventat. Cu jocul pe care băieții l-au prestat, modul în care s-au comportat, atitudinea de care au dat dovadă i-a făcut și pe ei să simt că se poate să mergem pe o linie ascendentă. Am simțit și eu atunci că se poate. Era normal că primul joc oficial îmi dă 100% situația echipei și modul cum au reacţionat după venirea mea și drept dovadă echipa a reacționat pozitiv, iar acest lucru s-a văzut de la joc la joc”, a declarat Bon.

Caută soluții pentru redresare dragos bon

Fotbaliștii echipei din Podari au intrat în vacanță, dar Dragoș Bon lucrează pentru ca rezultatele din retur să fie dintre cele mai bune.

Urmează o pauză pentru jucători. Pentru mine, pentru staff, pentru întreaga conducere urmează o perioadă de muncă. Voi căuta să aduc jucători de valoare și de caracter, care să poată să ne ajute în obiectivele noastre. Vom căuta o perioadă de pregătire bună. cu un cantonament bun… totul făcut ca la carte. Trebuie luat în calcul orice amănunte pentru că pe mine mă preocupă și micile amănunte. Trebuie să avem foarte bine calculat și organizat, ca în momentul în care vom debuta în retur, pe 7 martie, să atingem forma pe care și-o dorește toată lumea. Obiectivul e să câștigăm cât mai multe jocuri. Eu nu îmi propun salvarea de la retrogradare, eu îmi propun o clasare cât mai sus pentru că eu vreau să câștig fiecare joc. Vreau să fac o echipă competitivă, iar la fiecare joc adversarul să se teamă de noi. Cât timp voi fi eu la Podari, orice jucător va veni trebuie să fie un om de caracter, un tip serios și un profesionist”, a mai spus antrenorul celor de la Podari.

Alte declarații

Țin legătura cu majoritatea jucătorilor cu care am lucrat la FC Universitatea Craiova. Și ei au urmărit rezultatele noastre. Sunt fanii echipei din Podari. M-au sunat după jocuri, m-au felicitat. La fel și eu, îi sun după jocuri, îi întreb de cum se simt pentru că noi acolo creasem o familie și numai starea de spirit ne-a făcut să continuăm atât cât s-au putut.

Cu majoritatea cu care am lucrat la FC Universitatea Craiova mi-aș dori să lucrez și la Podari pentru că au dat dovadă că sunt jucători de caracter și cu calitate. A fost o echipă care fără teren, fără vestiar, la un moment al campionatului, a fost chiar pe primul loc.

Îmi place jocul complet, îmi place ca jucătorii să facă faza 100% și ofensiv și defensiv. Mă interesează și tranziția pozitivă și cea negativă. Pentru că degeaba ești o echipă care atacă dacă nu poți să te aperi și invers.

Eu îmi doresc să am o ascensiune treptată, pas cu pas, pentru că dacă nu respecți anumite etape este foarte greu. Îmi place foarte mult Laurențiu Reghecampf pentru că și el a luat-o etapă cu etapă. A fost colegi la școala de antrenori. Mi-a lăsat o impresie de seriozitate, se vede că a lucrat în Germania și să nu cumva să-ți scapă cel mai mic amănunt. Trebuie să iei totul în seamă, de al alimentație până la echipamentul jucătorilor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3325

    succes .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.