Talent, ambiție, perseverență, dar nu în ultimul rând pasiune, sunt doar câteva dintre ingredientele necesare pentru a obține rețeta succesului. Mayla Annalisa Bucci este singura aspirantă la șorțul Master Chef care a reprezentat cu succes Oltenia, reușind să parcurgă un traseu cu sare și piper în cadrul celui mai cunoscut show culinar din țară. Dorința de a progresa și de a diversifica lista preparatelor culinare au determinat-o pe aceasta să renunțe la confortul propriei bucătării și să intre în focurile ardente ale competiției.
Deși avea doar 21 de ani, frăgezimea vârstei nu a fost un impediment pentru Mayla care a reușit să facă față unor concurenți cu mult mai multă experiență. Totodată, aceasta a îndurat cu stoicism avalanșa criticilor și ironiilor fine ale juraților, care ar fi făcut până și o persoană cu experiență să tremure.
Câștigarea marelui premiu a fost, cu siguranța, un obiectiv pentru fiecare concurent, însă ca în orice competiție doar unul reușește. Chiar dacă nu a fost fericita posesoare a celor 50.000 Euro, Mayla a reușit să se îmbogățească pe alte planuri: a căpătat experientă, prieteni, o imagine publică, dar și dorința de autodepăsite.
După încheierea competiției, Mayla revenit pe tărâmurile Olteniei și pune în practică tot ce a învățat de la greii gastronomiei, ajutând în gestionarea restaurantului familiei.
,,Înainte de Master Chef nu eram sigură în ce domeniu mi-aș dori să lucrez”
1.Cum ți-a schimbat Master Chef viața?
Mayla Bucci: Masterchef mi-a schimbat în primul rând felul de a-mi vedea prioritățile în viață. Înainte de Masterchef nu eram sigură în ce domeniu mi-aș fi dorit să lucrez. Acum știu sigur ce vreau să fac cu viața mea: vreau să devin șef bucatar și să dețin propriul meu restaurant.
2. Ce le-ai spune celor care doresc să se înscrie în acest show culinar?
M. B. : În primul rand aș vrea să le urez baftă celor care vor să participe la acest show culinar. E nevoie de multă, multă perseverență, pasiune și nervi de fier pentru a rezista în competiție.
3. Cum ai descrie experiența Master Chef?
M. B.: Experiența Masterchef , pentru mine, a fost cel mai tare mountain rouse în care am avut ocazia să mă dau vreodată.
4. Ce ai învățat/ cu ce ai rămas în urma acestei experiențe?
M.B. : În Masterchef am învățat în primul rând să îmi controlez emoțiile și orgoliul. Am învățat să am eleganța de a tăcea, atunci când este nevoie.Pe lângă acest aspect, am învățat multe trucuri în bucatarie, trucuri care mă vor ajuta mult pe viitor.
5. Care este preparatul care te reprezintă? De ce?
M. B. : Preparatul care mă reprezintă este cheesecake-ul cu fructe de padure. În afara faptului că este prajitura mea preferată, gustul dulce acrișor mă definește perfect.
6. Ce crezi că nu ai putea să gătești niciodată? De ce?
M. B.: Nu aș putea să gătesc niciodata creier de maimuță. Îmi este imposibil să mă gândesc că unii oameni chiar pot considera un privilegiu uciderea unei maimuțe în fața lor pentru ca apoi să le fie servit creierul acesteia.
,,Cel mai greu moment trait în Masterchef a fost primul contact cu juriul”
7. Care este cel mai greu moment trăit la Master Chef?
M. B.: Cel mai greu moment trait în Masterchef a fost primul contact cu juriul. Valuri de emoții mă cuprinseseră și nu mai eram coerentă în vorbire. Îmi doream cu ardoare acel șorț și nimic altceva nu mai conta.
8. Cu ce impresii ai rămas despre concurenți?
M. B. : Dupa concurs am rămas cu mulți oameni în suflet, mi-am facut prieteni și am avut ocazia să cunosc oameni deosebiți.
9. Care dintre cei 3 chefi ți-a lăsat cea mai bună impresie? De ce?
M. B. : Cea mai bună impresie mi-a lasat-o chef Sorin Bontea. A fost cel care a jurizat cel mai corect dishurile, după părerea mea.
10. Cu ce te ocupi în prezent?
M. B.: În prezent lucrez în bucătăria restaurantului părinților mei și mă ocup de showuri culinare.
11. Ce ne recomanzi să gătim în această vară?
M. B. : În aceasta vară vă pot recomanda un mousse de iaurt cu fructe proaspete. Este un desert răcoritor și foarte gustos.
Mousse de iaurt:500 ml de iaurt grecesc,500 ml de frișcă, 250 grame de zahăr tos și 2 albușuri de ou.
Se bate frișca bine, apoi se bat albușurile spumă și se amestecă împreuna cu iaurtul grecesc. Se ține la frigider cel puțin 2 ore. După ce mousse-ul s-a răcit se amestecă împreună cu fructele proaspete.
12. În universul gastronomic, care ar fi țelul pe care ai vrea să-l atingi?
M. B. : În universul gastronomic vreau să ajung cât mai sus cu putință și cu siguranță voi avea puterea de a-mi îndeplini acest vis.
13. Pe lângă gătit mai ai și alte pasiuni? Dacă da, ai timp să ți le cultivi? Dacă nu, de ce?
M. B.: Pe lângă gătit, o altă mare pasiune de-a mea sunt mașinile sport, motoarele și tot ce îți crește adrenalina. Iubesc să conduc și mă relaxez complet când fac acest lucru. Din păcate permisul de motor înca nu l-am luat deoarece nu am vârsta legală, dar imediat ce voi împlini această vârsta îmi voi satisface și această pasiune,
14. Ce înseamnă pentru tine gătitul? Pentru a excela la acest capitol, dacă ar fi să împarți în procente, cât contează talentul și cât munca?
M. B. : În acest moment gătitul pentru mine înseamnă tot: prezentul și viitorul meu, domeniul în care vreau să mă dezvolt și să excelez, iar pentru a excela 20% contează talentul, restul e doar muncă.
Interviu realizat de Adina Bechet și Nicoleta Vărzaru
Foto: arhivă personală Mayla Bucci