Higrometru digital vs analog


  1. #1
    0-day Member Filippe reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    07-09-2012
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    2
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Higrometru digital vs analog

    Vreau sa imi cumpar un higrometru iar situatia imi cere unul cat mai exact. Care credeti ca este mai exact (sub 5% marja de eroare) unul digital, analog sau clasic? Unde in Craiova as putea gasi asa ceva? Pe net am gasit ceva aici sau ceva mai de fite. Vreau sa ma limitez undeva la 80-8=100 lei.
    Eu tind sa cred ca cel clasic e mai precis dar si cele digitale presupun ca sunt precise dar acelea au un pret mult prea mare. De exemplu cu 50 de lei iti poti cumpara un higrometru digital dar are marja de eroare +-10%.
    pentru cei care nu stiu, higrometrele clasice functioneaza astfel:
    "Higrometrul clasic este un aparat cu doua termometre (cu alcool) momtate pe acelasi suport. Un termometru se foloseste asa cum e, pt a citi "temperatura uscata", al doilea, amplasat pe acelasi suport paralel cu primul, are bulbul invelit intr-un material absorbant umed, care sta intr-un rezervor cu apa si masoara temperatura "umeda". Apa care se evapora raceste bulbul, asa ca temp umeda e mereu mai mica decat cea uscata (exceptie e cand umiditarea e 100%, atunci apa nu se poate evapora si temp sunt egale). Cunoscand cele 2 temperaturi, prin diferenta lor, se calculeaza umiditatea cu ajutorul unui tabel "

  2. #2
    Banned dragos70 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-09-2012
    Varsta
    54
    Sex
    M
    Mesaje
    1
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Din experienta mea in domeniu iti recomand sa alegi un higrometru cu fir de par sintetic intrucat iti ofera o precizie mai mare fata de cele cu arc. Mai mult decat atat sunt cele de precizie cu abatere de sub 2% insa din ce am vazut si pretul creste in functie de aceste caracteristici. Din ce ai gasit tu acolo cred ca asta ar fi de super precizie iar daca pretentiile nu sunt asa de mari as merge pe ceva ca asta. Eu folosesc unul cu fir de par sintetic de mult timp, il calibrez anual si este de nota 10. Ca si pret a fost similar cu cel din exemplul tau.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: