Virusii cei mai avansati isi fac veacul pe calculatoarele noastre intr-o maxima discretie, pana cand ii descoperim cu ajutorul specialistilor.

Pana acum virusii veneau prin e-mail sau cand accesam paginile nepotrivite. S-a schimbat ceva? Cei mai performanti si perversi virusi se desfasoara si se imprastie precum bacteriile. Nu le trebuie decat un spatiu pe care uitam sa il mai curatam cu apa si sapun. Adica sa folosim un antivirus.

Sursele de infectie cele mai noi sunt acum retelele sociale. Mesaje de genul: "Uite cum m-am imbogatit. Da un clic daca nu vrei sa ai 7 ani de ghinion" - si un link langa acest indemn. Aceste cuvinte sunt pentru un utilizator destept semnale de alarma. Cand intervine curiozitatea risti sa faci loc in sistem unui virus care va urmari ce tastezi, pe ce pagini navighezi si va colecta parole.

Ce se poate intampla daca au furat parola DOAR de pe e-mail: In cazul acesta, hotii le pot trimite prietenilor mesaje de genul: "Am ramas blocata pe un aeroport fara telefon, acte si bani. Trimite-mi te rog 2-300 de euro prin Western Union pe numele meu sau al unui prieten..."

Mai grav este ca o data infectat, calculatorul poate fi controlat de la distanta. Iar daca nu aveti lucruri importante pe calculator, atunci calculatorul personal poate deveni server pentru crackeri. Isi pot instala un site de adulti sau unul cu virusi fara sa stii ca sustii o afacere necurata pana iti bate politia la usa