Pentagonul a publicat de curand dosarul secret al lui Steve Jobs dupa ce, la inceputul anului, FBI a prezentat de asemenea documente nestiute care arata ca fondatorul Apple a consumat droguri in tinerete, a deformat fara jena realitatea pentru a-si atinge scopurile, a fost tinta unei alerte cu bomba in 1985 si nu s-a ocupat de fiica lui nascuta dintr-o relatie in afara casatoriei.

Noile documente arata ca Jobs se temea ca cineva i-ar fi putut rapi fata nelegitima pentru a-l santaja, potrivit Departamentului american de Aparare.

Dosarul dat publicitatii acum a fost intocmit in 1988, un an in care autoritatile americane au facut investigatii in trecutul lui Steve Jobs pentru a hotari daca acestuia ii puteau fi incredintate sau nu informatii "strict secrete". Jobs se temea atunci ca cineva i-ar putea rapi fata, pentru a-l stoarce de bani.

Documentul mai spune ca fondatorul Apple a stat putin si dupa gratii, in 1975, in urma unei infractiuni catalogata drept "neinsemnata". Concret, el nu si-ar fi platit o amenda data pentru depasirea vitezei legale.

Jobs le-a mai dezvaluit autoritatilor si informatii despre consumul de droguri, spunand ca intre anii 1972 si 1972 ar fi consumat LSD "intre 10 si 15 ori", in majoritatea cazurilor singur.