Dat afară de la CSM Slatina în iarnă, jucătorul considerat vedeta echipei CSM Slatina a îmbrăcat în pauza competiţională tricoul grupării FC Piatra Olt. Confruntarea directă cu fosta sa echipă era văzută de atacantul Alin Burcea meciul carierei. Decizie surprinzătoare însă, cu doar câteva zile înainte de marele derby cu implicaţii în lupta pentru promovare, Burcea a renunţat la fotbal, în condiţiile în care în urmă cu două săptămâni declara că aşteaptă cu interes partida.

*

„Îmi doresc foarte mult să joc cu CSM Slatina. Sunt sigur că vom câştiga, mizez pe forţa echipei şi pe antrenor. Mă simt foarte bine la FC Piatra Olt, am debutat cu gol, sper să demonstrez mai mult”,spunea Burcea.

Dan Oprescu: „Îmi pare rău pentru el, pentru că era pe un drum bun”

Principalul grupării FC Piatra Olt, Dan Oprescu, a declarat că Alin Burcea era un jucător disciplinat, care se acomodase foarte bine principiilor clubului. Ceea ce este surprinzător este faptul că atacantul era sunat foarte des de oficialii grupării CSM, deşi jucătorul îşi încheiase conturile cu fosta sa echipă.

*

„Este adevărat că Alin Burcea şi-a exprimat intenţia de a se lăsa de fotbal din motive personale şi nu am vrut să intru în amănunte. Nu ştiu dacă este coincidenţă sau nu faptul că urmează partida cu CSM Slatina, ce pot să spun este că Burcea a fost sunat în permanenţă de Minel Prina şi Marius Popa, lucru pe care jucătorul mi l-a spus în repetate rânduri. Este cunoscut faptul că pun mare preţ pe disciplină, însă trebuie să lămurim un lucru. Alin Burcea nu a făcut parte din jucătorii indisciplinaţi, ba chiar a fost un exemplu în pregătire şi în joc. Nu am avut nicio divergenţă cu el la Sibiu sau după un alt meci. Îmi pare rău pentru el, pentru că era pe un drum bun”, a declarat antrenorul grupării FC Piatra Olt, Dan Oprescu.


Alin Burcea a fost titularizat de antrenorul Dan Oprescu în toate partidele susţinute în acest retur de campionat. Atacantul a reuşit chiar să înscrie în meciul de debut în tricoul alb-vişiniu, punctând pe tabela de marcaj pentru scorul de 2-0. Alin Burcea* a debutat în eşalonul secund la 17 ani la FC Oltul Slatina, iar odată cu majoratul a făcut saltul către FC Naţional. La 24 de ani, atacantul se poate mândri cu câteva prezenţe în Liga I, bifând 15 meciuri în tricoul formaţiei FC Naţional.



Sursa: gazetanoua.ro