Cu implicaţii în lupta pentru accederea în Liga I, întâlnirea în care Alro a primit vizita celor de la Voinţa Sibiu a avut un deznodămând fericit pentru gruparea slătineană.
În partea secundă conduşi pe tabela de marcaj, elevii lui Papură au dovedit multă determinare şi au reuşit să întoarcă rezultatul, purtaţi spre victorie de încurajările frenetice ale spectatorilor prezenţi în tribune, care la final au savurat din plin acest succes.
Debutul partidei a adus o perioadă de tatonare, în care aluminiştii au încercat să-şi impună jocul de posesie, iar oaspeţii s-au apărat exact, în tentativa de a riposta pe contraatac. La o astfel de fază, şutul expediat de Popa a zguduit transversala buturilor slătinene şi a revenit în teren, Martinescu fiind apoi blocat de defensiva gazdelor (17).
Replica formaţiei de la malul Oltului a venit imediat, execuţia lui Sergiu Popescu, aflat în careu pe partea dreapta, fiind deviată în propria poartă de Apostol (18). Echipa antrenată de Alexandru Pelici a reuşit să restabilească egalitatea cu opt minute înainte de pauză, atunci când Hardău a fost lansat în zonă centrală şi a plasat balonul pe lângă Marinescu, ieşit în întâmpinare.

*

Goge şi Stoica, goluri de generic

Slătinenii au revenit mai motivaţi de la cabine, iar Ene a fost aproape de a marca, şutul său din interiorul careului fiind respins în corner de sub transversală de goalkeeper-ul Dani (51). Cei care au înscris au fost însă oaspeţii, Popa punctând pentru 1-2 cu o reluare la colţ, din 8 metri (54). Având susţinerea extraodinară a publicului, fotbaliştii aflaţi sub comanda lui Papură s-au aruncat spre careul advers, iar Precup putea restabili egalitatea, şutul expediat de căpitanul aluminiştilor din colţul careului mic fiind respins cu piciorul de Dani (59).
La scurt timp, Goge a luat o acţiune pe cont propriu pe partea stângă, în care a driblat toţi adversari întâlniţi şi a trimis balonul în plasa porţii ardelene, făcând tribuna să explodeze (61). Zece minute mai târziu, Eduard Stoica a şutat surprinzător din afara suprafeţei de pedeapsă, lăsându-l fără replică pe portarul celor de la Voinţa, iar pe „1 Mai” se declanşa fiesta.
Finalul meciului a fost trăit în picioare de spectatori, care după ultimul fluier şi-au răsplătit favoriţii cu aplauze, în speranţa că Alro va continua cu şanse reale lupta pentru promovare. În urma acestui succes, gruparea slătineană a urcat pe poziţia a patra în clasament, aflându-se la patru puncte distanţă de ocupanta locului secund, Petrolul Ploieşti, şi la cinci lungimi de noul lider al seriei, FC Bihor.

*

Alro Slatina: Marinescu, Pasăre, Kalai (46 Răducu), Vişa, Goge, Sergiu Popescu, Quist, Precup (77 Dumitra), Eduard Stoica (75 Ghindeanu), Ene, Dulcea.
Voinţa Sibiu: Dani Sergiu, Forika, Miclea, Apostol, Beza, Bunea, Tătar, Hardău, Popa (56 Szabo), Martinescu (62 Neguţ), Lungu (73 Olteanu).



Sursa: gazetanoua.ro