Seria prestaţiilor bune pe care elevii lui Corneliu Papură le-au avut în acest retur de campionat pe „1 Mai” a continuat sâmbătă, în confruntarea cu fotbaliştii grupării care din această primăvară evoluează la Drobeta Turnu Severin. Debutul jocului a adus reuşita lui Boroiban, anulată pe motiv de ofsaid (7), însă de aici înainte aluminiştii au controlat ostilităţile în teren. Lovitura de cap expediată de Vişa din 6 metri peste transversală a anunţat golul lui Ene, care a primit o minge în careu pe partea stângă şi l-a învins pe Neagoe cu un şut la colţul lung (20). Formaţia slătineană a mai introdus o dată balonul în plasă prin Stoica, însă asistentul era cu fanionul sus (27). Gazdele au punctat totuşi pentru 2-0 la o jumătate de oră de la fluierul de start, Pasăre înscriind din apropiere după o minge întoarsă cu capul de Kalai în faţa porţii. Până la pauză, cei de la Alro şi-ar fi putut majora avantajul, dar şutul lui Ene din marginea careului s-a dus puţin pe lângă bară, în timp ce Precup a luftat la şase metri de buturile adverse.

Arbitraj contestat

Partea secundă a început tot în nota de dominare a echipei slătinene, iar Stoica a irosit două oportunităţi importante de a modifica tabela (52, 57). Fotbaliştii aflaţi sub comanda lui Jerry Gane au ripostat prin Pîrvu, a cărui deviere a fost reţinută pe linia porţii de Tătaru (60). Gaz Metan CFR a redus din handicap în minutul 65, atunci când Chirea a executat o lovitură liberă de pe stânga, iar „capul” expediat de Boroiban a făcut inutil reflexul goalkeeper-ului aluminiştilor. La scurt timp, Sergiu Popescu a solicitat o lovitură de la 11 metri după un duel în careu cu Cruşoveanu, însă „centralul” Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue (67). Până la final, au urmat şi alte decizii ale arbitrului întâlnirii contestate vehement de tribună, Cojocaru acordând celor de la Alro şi cartonaşe galbene pentru proteste. Boroiban, cu o execuţie din lovitură liberă reţinută de Tătaru, şi Sergiu Popescu - acţiune în zonă centrală încheiată cu un şut la care Neagoe a reuşit să intervină, au semnat principalele ocazii ale ultimei părţi a partidei. La final, formaţia de la malul Oltului şi-a trecut în cont a unsprezecea victorie a sezonului, cele trei puncte menţinându-i pe elevii lui Papură aproape de locurile care duc în Liga I.***
Alro Slatina: Tătaru, Pasăre, Kalai, Vişa, Ghindeanu, Sergiu Popescu, Quist (90 Răducu), Precup, Eduard Stoica, Ene (80 Anghelina), Dulcea (69 Dumitra).
Gaz Metan CFR Craiova: Neagoe, Firoiu, Cruşoveanu (72 Mitic), Irimescu, Bogdan Cosmin, Vigariu, Pîrvu, Rioşanu (46 Trifu), Mitroi (62 Neacşa), Chirea, Boroiban.



Sursa: gazetanoua.ro