Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor Olt au intervenit săptămâna trecută pentru a evacua şapte câini dintr-un apartament.
Animalele erau crescute de mai mulţi ani într-un apartament de la etajul şase al unui bloc din zona parcului Piteşti. Sesizaţi în legătură cu acest caz,* poliţiştii animalelor, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Olt şi ai DSP au venit la faţa locului şi au luat câinii.

*

„Am primit o sesizare referitoare la creşterea mai multor animale într-un apartament. Am luat legătura cu DSVSA şi DSP şi am venit la faţa locului, unde am constatat că animalele, şapte câini, erau ţinute în condiţii insalubre. Proprietarul a fost cooperant, astfel încât preluarea celor şapte câini s-a desfăşurat fără incidente. După ce vor fi vaccinate şi deparazitate, animalele vor fi preluate de ecarisaj”, a declarat Graţiela Madan, inspector-şef Poliţia Animalelor Olt.

*

Gheorghe Ene, proprietarul animalelor, a încercat să se apere şi a spus că nu i-a deranjat niciodată pe vecini în ultimii patru-cinci ani, de când a început să adune câinii în apartament. În cele din urmă, bărbatul a fost convins să aducă personal câinii la maşina ecarisajului.

*

„Nu s-a plâns nimeni, băiatul unor vecini care stau la nouă a depus acum plângere. El nici măcar nu stă aici, vine din când în când pe la ei. Am fost de acord să-i dau, dar mi-au spus că îi duc să-i vaccineze şi mi-i aduc înapoi. Altfel nu îi dădeam”, a explicat bărbatul de 71 de ani.



Sursa: gazetanoua.ro