Cei mai mulţi bani de la AFM, peste 29 de miliarde de lei vechi, au mers spre administraţia comunei Coteana. Aici va fi împădurită o suprafaţă de 110, 79 hectare.

*

O suprafaţă considerabilă de teren va fi împădurită şi în celelalte localităţi, banii alocaţi fiind în conformitate cu acest lucru: 25 de miliarde de lei vechi pentru împădurirea suprafeţei de 101,30 hectare din Urzica; 23 de miliarde de lei vechi pentru împădurirea suprafeţei de 92,69 hectare în comuna Ianca; 22 de miliarde de lei vechi pentru împădurirea suprafeţei de 80 de hectare în comuna Gura Padinii; 25 de miliarde de lei pentru împădurirea suprafeţei de 50,88 hectare în comuna Curtişoara.

*

„Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate are ca scop îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor prin finanţarea din Fondul pentru mediu”, spune Daniela Bălşanu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Olt.
*



Sursa: gazetanoua.ro