Elevii olteni, experţi în chimie


  1. #1
    P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
    Data de inscriere
    16-06-2004
    Varsta
    19
    Sex
    M
    Mesaje
    62,497
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    353
    Reputatie
    262
    Puncte CF
    0.0

    Elevii olteni, experţi în chimie

    Cei zece elevi de la şcolile din judeţul Olt care au participat la cea de a VII-a ediţie a Concursului Naţional de chimie „Chimexpert” s-au aflat printre premianţi. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 25-27 martie, la Satu Mare, participând peste 260 de elevi. Anterior, concursurile de calificare s-au desfăşurat în 15 centre zonale.
    Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Camelia Şerban, elevă în clasa a VII-a la Şcoala cu clasele I-VIII „Virgil Mazilescu” Corabia, pregătită de Maria Săndulescu. Eleva a luat premiul întâi cu un punctaj de 91,5.
    Iată şi celelalte rezultate ale oltenilor: Ioana Dima, clasa a VII-a la Şcoala cu clasele I-VIII „Virgil Mazilescu” Corabia, a obţinut premiul al doilea cu 88,6 puncte-profesor Maria Săndulescu; Roxana Ciobanu, clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, a obţinut premiul al doilea cu 84,3 puncte-profesor Mirela Popescu; Sebastian Tudoreci, clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal, a obţinut premiul al doilea cu 80,6 puncte-profesor Valentina Ciulavu; Gina Ionescu Anculete, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, a obţinut premiul al doilea cu 88 de puncte-profesor Giorgiana Plopşoreanu; Liviu Vasiloaica, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a obţinut premiul al treilea cu 74,9 puncte-profesor Laura Moşteanu; Simona Cîrnariu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a obţinut premiul al treilea cu 79 de puncte-profesor Claudia Predeanu.
    De asemenea, trei olteni s-au mulţumit cu menţiuni: Andreea Miu, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina cu 66,3 puncte; Gabriel Moşteanu, clasa clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina cu 64,7 puncte; Ionuţ Rusănescu, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina cu 59 de puncte. Cei trei au fost pregătiţi de profesoara Laura Moşteanu.
    Simona Ene, inspector pentru Fizică, Chimie şi Biologie în cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Olt, spune că rezultatele obţinute de elevi sunt mulţumitoare, unele fiind mai bune ca la participările precedente. Subiectele sunt dificile. Ei dau o probă teoretică şi apoi o probă de laborator. Noi suntem mulţumiţi, iar rezultatele la aceste concursuri condiţionează locurile pe care le va primi judeţul Olt anul viitor”, a spus ea.

    „Chimexpert”, mai tare ca olimpiada

    „Chimexpert” este un concurs naţional de chimie şi se adresează elevilor din clasele VII-XII, oferind posibilitatea de participare a concurenţilor şi din afara României. Concursul îi are ca iniţiatori pe soţii Elisabeta şi Paul Atyim, din Satu Mare. De-a lungul timpului, această manifestare ştiinţifică a câştigat tot mai mulţi adepţi în rândurile cadrelor didactice, dar şi ale elevilor.
    Elevii şi profesorii cred că acest concurs este mai mult decât o olimpiadă, de la an la an, gradul de dificultate crescând şi pregătirea elevilor vizând inclusiv latura practică.



    Sursa: gazetanoua.ro

  2. #2
    Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
    Data de inscriere
    08-10-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,089
    Mesaje bazar
    120
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1695
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    Ma bucur ca inca mai sunt chimisti si mai intelege cineva chimia..
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: