Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat în urmă cu două săptămâni că, în ceea ce priveşte declaraţiile făcute de procurorul Eugen Iacobescu, de la Parchetul Olt, în legătură cu unele aspecte privind cercetarea penală în cauza lui Sandu Anghel, Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul CSM s-a sesizat din oficiu şi a anunţat că va face verificări.

*

„Un singur reprezentant de la acea inspecţie a venit luni la Parchet, însă nu ne-a informat pe noi care este scopul acestui control. A făcut verificări şi după-amiază, după care a plecat spre Bucureşti”, ne-a declarat procurorul Daniela Aspra, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Potrivit acesteia, rezultatul controlului va fi făcut public de către Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii. Iacobescu nu a putut fi contactat telefonic pentru a face vreo declaraţie cu privire la aceste verificări.

Exclus pentru doi ani din magistratură

Procurorul Eugen Iacobescu are o vechime în magistratură de 35 de ani şi 5 luni. A intrat în sistem ca procuror la Procuratura Locală Slatina în data de 1 noiembrie 1975. Începând din data de 1 septembrie 1994 până în prezent, activează ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Pentru anul 2004 şi pentru perioada 2005 – 2007, domnul Iacobescu Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a fost apreciat cu calificativul „Foarte bine”.
Între 2004 şi 2006, Iacobescu a fost exclus din magistratură pentru neîndeplinirea criteriului bunei reputaţii. Procurorul a fost urmărit penal pentru instigare la fals material şi complicitate la înşelăciune.



Sursa: gazetanoua.ro