Pentru aprobarea proiectului de alocare a spaţiilor pentru şantier este nevoie ca măcar 13 consilieri din cei 19 să voteze acest proiect.

*

„Până acum, de la începutul acestui an, la şedinţele de consiliu local, consilierii nu s-au întrunit pentru a vota acest proiect. Poate la şedinţa care va avea loc în această lună să treacă proiectul şi să fie demarate lucrările de construcţie a centurii ocolitoare”, a declarat secretarul Primăriei Caracal, Ionuţ Cristian Gâlea.


Primarul din Caracal, Gheorghe Anghel, speră şi el ca într-un târziu să înceapă lucrările. „Noi sperăm ca la sfârşitul lunii să înceapă lucrarea”, a declarat edilul din Caracal.


*

Întârziere din nepăsare

Construcţia centurii ocolitoare se află acum în întârziere din cauza consilierilor locali care au blocat de la începutul acestui an toate proiectele iniţiate de primarul din Caracal. Firma Romstrade şi-a adjudecat licitaţia organizată de CNADN pentru execuţia centurii ocolitoare. Ei au solicitat respectivele terenuri pentru a putea să-şi organizeze şantierul de lucrări şi, implicit, declararea punctului de lucru. Investiţia va avea o valoare de aproximativ 45 milioane lei şi va fi realizată de firma Romstrade, patronată de Nelu Iordache, un apropiat al ministrului Udrea. Proiectul vizează construcţia a zece kilometri de drum, a unui pod şi a 14 podeţe, fiind complementar DN6 Alexandria-Craiova, ce va fi reabilitat în aceeaşi perioadă.*Potrivit contractului, perioada de execuţie este de doi ani, la care se adaugă perioada de garanţie de încă doi ani.



Sursa: gazetanoua.ro