Două eleve de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina au obţinut menţiune la Concursul Naţional de Limba şi literatura română „Ionel Teodoreanu” pentru elevii claselor a V-a şi a VI-a. Competiţia, aflată la cea de a V-a ediţie, s-a desfăşurat la Iaşi în perioada 7-10 aprilie.

*

„Din lotul reprezentativ al judeţului au făcut parte elevele Strungaru Andreea Diana, din clasa a V-a, şi Şuşoiu Alexandra Maria, din clasa a VI-a. Ambele eleve sunt pregătite de profesoara Mihaela Şuşoiu de la Colegiul Naţional «Nicolae Titulescu», tot ea fiind şi însoţitoarea elevelor la Iaşi”, a declarat Gabriela Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Olt.


Concursul de la Iaşi a fost structurat pe două probe, scris şi oral. Andreea Strungaru a obţinut 97 de puncte la proba scrisă şi 120 de puncte la cea orală. În schimb, Alexandra Şuşoiu a avut 104 puncte la scris şi 114 la oral.

10 liceeni, la Olimpiada Naţională

Judeţul Olt va fi reprezentat de 10 elevi la Olimpiada Naţională de Limba şi literatura română „G. Călinescu” pentru clasele VII-XII, care se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 18-21 aprilie. De asemenea, patru liceeni olteni vor merge şi la Olimpiada naţională de limba latină de la Deva. Concursul este pentru elevii de liceu şi se va desfăşura în perioada 17-20 aprilie.



Sursa: gazetanoua.ro