Opinii diferite cu privire la fotbalul susţinut din bani publici


  1. #1
    P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum has disabled reputation
    Join Date
    16-06-2004
    Age
    19
    Sex
    M
    Posts
    62,497
    Posts bazar
    18
    Rep Power
    353
    Reputation
    262
    Puncte CF
    0.0

    Opinii diferite cu privire la fotbalul susţinut din bani publici

    Oameni implicaţi în sportul local, antrenori, jucători, dar şi cei aflaţi în forurile decizionale au avut posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la această situaţie. Cele mai multe dintre opinii converg spre finanţarea unei singure formaţii care să reprezinte oraşul la nivelul primului eşalon, existând şi varianta ca o a doua echipă să fie o rampă de lansare pentru talentele autohtone. Dacă oamenii de fotbal au mers pe ideea orgoliilor care s-ar naşte din prezenţa ambelor grupări în Liga a II-a, cei din administraţiile locală şi judeţeană au pus în discuţie sumele mari de bani alocate acestor cluburi, în timp ce reprezentanţii altor ramuri sportive au solicitat o distribuire echitabilă a resurselor, în funcţie de performanţele obţinute.

    Echilibru între opinii

    Sondajul gazetanoua.ro în care locuitorii Slatinei şi ai judeţului şi-au putut exprima opţiunile cu privire la susţinerea sau nu a două echipe de fotbal din bani publici a adus următoarele rezultate: 49,4% dintre respondenţi sunt de acord cu situaţia actuală, 47,2% se declară împotrivă, în timp ce 3,4% nu se arată interesaţi de această problemă.


    Primarul Darius Vâlcov aşteaptă finalul sezonului pentru luarea unei decizii, însă nu ar vedea Slatina cu două echipe în eşalonul secund: „Dacă poate primăria să susţină echipa în Liga a II-a? Atunci când vrei se poate, dar eu nu cred că este prioritatea numărul unu a noastră. Nu cred că este bine ca la nivelul judeţului să avem două echipe de Liga a II-a, ci o echipă puternică de Liga I. Suntem la jumătatea campionatului, trebuie să lăsăm ca jucătorii să dea tot ce este mai bun din ei, iar apoi este posibil ca împreună cu Consiliul Judeţean să decidem“.


    Administratorul public Minel Prina crede că CSM ar putea fi susţinută în Liga a II-a, dacă s-ar dori acest lucru:„Să promovăm noi şi atunci suntem suficient de deştepţi ca să ne facem un buget astfel încât să rezistăm, dacă ar fi cazul să rezistăm. Dacă nu, asta este, însă bine ar fi să se introducă acea circulară care interzice susţinerea echipelor din bani publici“.


    Vicepreşedintele CJ, Ioan Ciugulea, speră ca echipele slătinene să reuşească promovarea, neacceptând prezenţa ambelor grupări în acelaşi eşalon: „Nu ştiu dacă Slatina poate susţine două echipe în Liga a II-a, o să vedem la finalul campionatului. Să dea Dumnezeu să avem o echipă în A şi una în B. Dacă nu va fi aşa, vindem, cesionăm, cumpărăm, o să ne gândim ce facem“.


    Consilierul local Cristian Bircea vede Slatina cu două formaţii în eşaloane diferite:
    „Cele două echipe, am mai discutat şi eu cu oameni care se pricep la fotbal, ar trebui să funcţioneze în cadrul aceleiaşi entităţi. Ar fi bine să fie una într-o divizie superioară şi cealaltă într-una inferioară. Trebuie gândit foarte bine şi trecut peste orgolii politice, administrative şi de altă natură“.


    Consilierul judeţean Ioan Popa crede că este dificil ca oraşul să susţină ambele echipe în Liga a II-a: „E greu ca Slatina să ţină două formaţii în B şi să se împartă banii la jumătate. E părerea mea personală. Iar de la anul nu se va mai putea să se aloce bani publici, şi nu e politic, e la nivel de FRF“.


    Referent în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Laurenţiu Şerban (Adi Creţu) ia în calcul posibilitatea desfiinţării uneia dintre formaţii: „Dacă vor fi două echipe în Divizia B, altă variantă nu aş vedea decât să dispară una. Cum tot e formată o asociaţie sportivă, CSM, ar fi bine să se unească şi să se formeze un Consiliu de Administraţie cu membri din partea Consiliului Judeţean, primăriei, Alro, TMK”.


    Consilierul local Constantin Popescu ar vrea ca fotbalul să fie susţinut din fonduri private: „Sunt de acord să existe echipă de fotbal, dar să se autofinanţeze. Sunt oameni de afaceri în Slatina care pot să susţină sportul, nu comunitatea locală, în totalitate, aşa*cum se întâmplă. Sunt de acord să contribuie autorităţile, dar doar cu o parte. Eu nu văd Slatina nici cu o echipă în A, iar una în B şi nici cu una în B şi una în C”.


    Fost consilier judeţean, Roxana Dragomir crede să sumele alocate fotbalului sunt foarte mari:
    „Mi se pare exagerat să fie susţinute două echipe de fotbal din bani publici. Având în vedere buna înţelegere dintre autorităţile locale şi judeţene, nu înţeleg de ce nu cad la pace să susţină o singură echipă”.


    Plecat în fotbalul mare din Slatina, Augustin Chiriţă şi-ar dori ca oraşul să fie reprezentat de o singură formaţie:
    „Ideal ar fi să existe doar o echipă, susţinută din ambele părţi. Însă cum politicul e undeva în spate, rivalităţile nu dispar uşor, ca oriunde”.


    Profesorul Ion Pârvulescu consideră că ambele echipe pot fi susţinute din fonduri bugetare:
    „La momentul actual am văzut că există foarte multă opoziţie faţă de susţinerea a două echipe din bani publici, dar cred că este pornită de cei care nu cred că înţeleg adevăratele atuuri ale activităţii sportive. Susţinerea mi se pare firească. Mie nu mi s-ar părea o idee rea dacă aceşti conducători ar fi în stare să vină la masa rotundă şi să discute fără ranchiună, fără interese meschine, să creeze o echipă bună de Divizia B, iar cealaltă echipă să fie de rezervă, în care să fie promovate talentele locale”.


    Deputatul Daniel Bărbulescu afirmă că se va putea ajunge la o înţelegere pentru finanţarea unei singure formaţii: „Cred că reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene vor ajunge la un acord, să se înţeleagă pentru a susţine o singură echipă care să promoveze în Liga I. Slatina merită să fie reprezentată pe prima scenă a fotbalului”.


    Liderul galeriei, Elvis Marancea, crede că Slatina nu are puterea financiară de a susţine două grupări în eşalonul secund:
    „Varianta ideală este o echipă în Liga I, una în Liga a III-a şi un centru puternic de copii şi juniori. Nu ar fi vorba de rivalităţi, dar oraşul nu poate susţine din punct de vedere financiar două echipe în B”.


    Fostul fotbalist Ionuţ Luţu speră ca ambele formaţii să reuşească promovarea:
    „Eu cred că Slatina ar trebui să aibă o echipă în A şi una în B. Sper să promoveze şi Alro, şi CSM. Dacă banii nu sunt de ajuns, ar fi o soluţie ca primăria şi Consiliul Judeţean să-şi dea mâna şi să ţină doar o echipă”.


    Cu rezultate remarcabile în handbal, antrenorul Victor Dăbuleanu îşi doreşte o distribuţie a fondurilor în funcţie de performanţe: „Cred că echitabil ar fi ca ramurile de sport care au performanţe să primească mai mult, cele fără rezultate, mai puţin“.



    Arbitrul Zoltan Erdey crede că un acord între autorităţi ar fi benefic fotbalului:
    „Nu sunt în măsură să judec hotărârile şi activităţile anumitor echipe, în viziunea mea, dacă se doreşte o echipă puternică care să facă faţă la un eşalon superior, pot să spun că unde-s doi puterea creşte”.
    Fost ziarist sportiv, Cristian Bughea vede Slatina reprezentată de o echipă în Liga I: „Nu este o situaţie normală susţinerea a două echipe din bani publici. Sunt de părere că autorităţile locale pot să susţină din punct de vedere financiar o echipă performantă care să activeze în primul eşalon valoric al ţării”.



    Având performanţe de excepţie în tenisul de masă, antrenorul emerit Petre Arnăutu vrea un sprijin financiar echitabil pentru toate ramurile sportive:
    „N-am nimic împotrivă să se dea la fotbal, dar să fie susţinuţi şi ceilalţi. Sunt bani publici, care ar trebui distribuiţi în funcţie de anumite priorităţi, rezultate. La fotbal să fie o echipă de Divizia A dacă se poate, în rest la nivel de judeţ”.


    Pugilista Luminiţa Turcin speră ca autorităţile să aibă în vedere şi disciplinele cu rezultate:
    „Şi mie îmi place fotbalul, dar să ne mai îndreptăm atenţia şi către alte sporturi. Avem performanţe mult mai mari”.


    Handbalista Nicoleta Dincă crede că factorii de decizie au fost mai puţin interesaţi de alte sporturi:
    „Tot timpul fotbalul a fost favorizat. La Slatina eu mi-aş fi dorit o echipă de handbal în Liga Naţională, însă n-a existat implicare”.


    Consilierul judeţean Marius Oprescu spune că Slatina ar trebui reprezentată de o singură echipă în Liga I:
    „Eu cred că ar trebui să trecem peste coloratura politică a administraţiei judeţene şi a celei locale care finanţează această formaţie şi să ne gândim că slătinenii au nevoie de o singură echipă pe care să o ducem în Divizia A. Locuitorii municipiului Slatina şi ai judeţului Olt merită acest lucru”.



    Sursa: gazetanoua.ro

  2. #2
    Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
    Join Date
    08-10-2010
    Location
    Craiova
    Sex
    M
    Posts
    1,089
    Posts bazar
    120
    Rep Power
    0
    Reputation
    1695
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    Chestiile astea o sa aduca multe beneficii Slatinei
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: