Echipajele de descarcerare şi SMURD au fost solicitate să intervină în prima zi de Paşte la două accidente rutiere grave. Primul s-a produs în jurul orei 18.00, în comuna Mărunţei, satul Malul Roşu. Şoferul unui autoturism Dacia a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Bărbatul a avut nevoie de intervenţia descarcerării pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate.

*

„Pacientul a fost preluat cu traumatism facial, plăgi şi escoriaţii la nivelul feţei şi membrelor inferioare şi superioare. După acordarea primului ajutor, bărbatul a fost predat unui echipaj al SJA şi transportat la Spitalul Slatina”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.


Un alt accident rutier s-a produs două ore mai târziu, în comuna Ianca, sat Potelu, unde un autoturism a intrat într-o ambulanţă aflată în misiune. Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

*

„Trei dintre pacienţi, ocupanţi ai autoturismului, prezentau plăgi şi escoriaţii superficiale, dureri la nivelul membrelor inferioare şi superioare. Cei trei prezentau halenă alcoolică”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISU Olt.


Cinci persoane au fost transferate la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar a şasea la Spitalul Slatina.

Incendii în ziua de Paşte

Noaptea Învierii a fost cu ghinion pentru un oltean din Stoeneşti. Casa omului a fost cuprinsă de flăcări de la o lumânare uitată aprinsă peste noapte. Militarii s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore.

*

„În urma incendiului au ars o cameră de locuit şi 60 metri pătraţi din acoperişul casei. Proprietarul a suferit arsuri superficiale la nivelul mâinilor şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, spune Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.


Un alt incendiu a izbucnit duminică după-amiază, la o societate de colectare a deşeurilor din plastic, din Satul Nou. Cu toate eforturile militarilor, care au acţionat aproximativ o oră pentru izolarea şi lichidarea incendiului, au ars aproximativ 250 de kilograme de deşeuri din plastic.

S-a aruncat de la etajul patru

Un bărbat de 68 de ani, din Slatina, a ales să-şi pună capăt zilelor chiar de Paşte şi s-a aruncat în gol de la etajul patru al blocului în care locuia. Paramedicii SMURD s-au deplasat pe strada Centura Basarabilor, unde l-au găsit pe bărbat grav rănit, dar încă în viaţă.

*

„Salvatorii l-au găsit pe Gheorghe C. la nivelul solului, inconştient, politraumatizat, cu traumatism facial grav, plăgi la nivelul feţei, fracturi la nivelul membrelor superioare şi inferioare şi fractură de şold”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

*

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Slatina, de unde a fost transferat, cu un elicopter, la un spital din Bucureşti. Vecinii omului spun că acesta era bolnav şi în ultima vreme era foarte deprimat.

Au mâncat şi au băut până au ajuns la spital

Sâmbătă noaptea şi duminică, peste 100 de persoane au solicitat ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Cele mai multe solicitări au fost pentru diferite probleme digestive, dar şi consum excesiv de alcool. Cei mai mulţi pacienţi au ajuns la UPU Slatina, iar după primirea îngrijirilor medicale au fost lăsaţi să plece acasă.

*

„Am avut 124 solicitări sâmbătă noaptea şi duminică. Cele mai multe de la persoane care consumaseră alimente şi alcool în exces”, ne-a declarat un reprezentant al SJU Olt.




Sursa: gazetanoua.ro