Fierbere efervescentă peste poate, luptă, cică dreaptă, dar, cum se vede, nu prea înţeleaptă, pentru şefia exemplarului partid de guvernământ! Cei Trei... crai de la Răsărit(ul) poporului pedeleu - inodorul şi incolorul Emil Boc, buldogul Vasile Blaga şi „iepurele” Paleologu au luat deja ţara-n lung şi-n lat pentru colectarea de captatio benevolentiae portocalie. Fiecare, cu moţiunea lui, c-aşa-i modern şi democratic la PDL! Un partid etalon, reformat încă de la naştere şi, de aceea, primul îndreptăţit să mâne România spre noi şi măreţe împliniri.


Dar se întâmplă ca tocmai când acest maraton electoral a intrat în linie dreaptă, pe făgaşul „firesc şi democratic”, să se pună violent şi grosolan de-a curmezişul intervenţia lui Zeus din dealul Cotrocenilor. De la înălţimea elevatelor sale răspunderi şi principii constituţionale, preşedintele vrea să facă ordine. Una lume comentează că nu l-a mai răbdat inima să asiste cum Vasile Blaga câştigă vizibil audienţă şi sluga credincioasă, Boc, pierde sufragii şi simpatie. Aflat în... refacere, la Covasna, dl preşedinte s-a dezbrăcat de habitudinile şi uzanţele de şef de stat şi de mediator imparţial şi a şters, într-o manieră impardonabilă, pe joc, cu contracandidatul lui Emil Boc. A spus-o fără vreo jenă sau apăsare că încalcă prevederile constituţionale, că el nu-şi „schimbă partenerul pe care-l am din 2004” şi că „PDL nu poate fi condus prin căprărie“, „n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”. Culmea este că tocmai ce a făcut acum dl Băsescu (ca şi în atâtea alte dăţi, când a umblat cu bâta sau cu mătura prin bucătăria PDL, atacându-i rudimentar şi pe alţi pedelei cu simulacre de coloană vertebrală, precum Sever Voinescu, Cristian Preda, Cezar Preda, Radu F. Alexandru ş.a.) chiar căprărie şi comportament de scară de bloc sau de tavernă se cheamă că este. L-a deranjat rău de tot, probabil, declaraţia buldogului că vrea să-i fie şefului cel mare „un partener vertical, nu slugă”. E evident pentru dl prezident că un asemenea ins „vertical” n-are ce căuta în fruntea PDL! Acolo e bun, perfect şi pentru totdeauna, Emil Boc, în tărtăcuţa căruia n-o să încapă niciodată vreo reticenţă, vreo reacţie inconoclastă, ci numai şi numai slugărnicia totală faţă de jupân.


Ce se va alege după asta de minunata competiţie din partid pentru alegerile din mai? Drept reacţie la grosolănia băsesciană, pe ici, pe colo, prin elita portocalie, s-au auzit câteva mârâieli anemice şi-atât. Cu asta democraţia internă pedelistă a sucombat. S-a dus dracului! Blaga devine perdantul sigur, deşi nu ar merita, iar nevolnicul Boc o să fie tot aşa, şi şef de executiv, şi şef de partid. Că aşa vrea sultanul pentru care PDL-ul e preş de şters pe jos, ograda cu orătănii în care dl Băsescu dispune şi decide după cum îi cântă cucul. Dă cu parul în cine i se pare că nu mai face frumos şi bagă pumnul în gură oricui îndrăzneşte să gândească strategia şi viitorul altfel decât o întrevede, cu ochiul său... critic şi avizat, fondatorul. Declară dumnealui machiavelic că „dacă vor să ţină cont e bine, dacă nu, iar bine” de recomandările lui, însă e limpede că vrea să deţină controlul asupra partidului prin intermediul marionetei Boc. Că nu se ştie ce vremuri grele pentru tartor vor aduce parlamentarele din anul viitor!



Sursa: gazetanoua.ro