Aproximativ 100 de pensionari au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Olt, în speranţa că revendicările lor vor ajunge la urechile celor „vinovaţi”, guvernanţii României. Protestatarii şi-au manifestat zgomotos necazurile, fluierând, huiduind şi cerând demisia Guvernului. Este al doilea protest derulat în acest an, însă, de data aceasta, prefectul le-a ascultat solicitările.

Reducerea TVA la alimente

Pe lista de revendicări prezentată la precedentul protest au intervenit unele modificări. Pensionarii cer în continuare anularea OUG 107/2010, privind reţinerea de 5,5% din pensiile mai mari de 740 lei, indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, amendarea Legii pensiilor şi revenirea la recalcularea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

*

Solicităm reducerea TVA la 5% la alimentele de bază, anularea introducerii altor taxe şi impozite în sănătate, cum ar fi coplata, precum şi compensarea medicamentelor la preţul de raft şi nu la preţul de substanţă activă”, a declarat Florea Mitroi, preşedintele Asociaţiei Pensionarul Slatina.


Printre huiduieli şi fluierături, pensionarii scandau „Jos Guvernul!”, „Lăsaţi scaunele pentru alţii mai buni!”, „Nu ne luaţi dreptul la viaţă!”. Preşedintele asociaţiei a înaintat lista de revendicări prefectului, care a promis că o va trimite Guvernului.

*

„De data aceasta, am discutat cu domnul prefect, punctual, fiecare revendicare, discuţia a durat destul de mult. Dânsul a zis că ne înţelege, dar îşi face datoria, şi va înainta lista noastră guvernanţilor”, a mai spus Mitroi.

Multe nemulţumiri, puţine şanse de rezolvare

Protestatarii se consideră abuzaţi de actuala conducere a ţării, care, pe lângă faptul că le taie pensiile, îi tratateză cu indiferenţă, le ia dreptul la sănătate şi demnitate.

*

„În loc să ne mai dea, ăştia ne tot ia din pensii. După 23 de ani de muncă, am pensie de 3,7 milioane lei. Cu ce să trăiesc, să-mi cumpăr medicamente?”, ne-a spus Ioana Iagăru, unul dintre protestatari.*

*

„Ne-au minţit că măreasc punctul de pensie cu 45% şi n-au făcut-o, medicamentele sunt scumpe, ni s-a luat 5,5% din pensie, fără se emită vreo decizie, ceva. Îşi bat joc de drepturile noastre”, ne-a spus doamna Piţurlea.

*

„Am fost de două ori la mitinguri la Bucureşti, dar nu suntem uniţi, păi aici trebuia să fim o sută de mii. S-au învăţat că iese alţii să apere şi drepturile lor. Continuăm să protestăm, că poate ne aude cineva”, a spus nemulţumită şi doamna Tomescu.



Sursa: gazetanoua.ro