Elevii de la Liceul cu Program Sportiv din Slatina au primit vizita poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog. Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Dependenţi de Libertate!”, care presupune o serie de activităţi educativ - preventive în cadrul unităţilor de învăţământ din oraş. Elevilor le-au fost prezentate o serie de filmuleţe informativ-preventive.

*

„Grupul ţintă a fost format din elevi ai ciclului gimnazial, iar activitatea informativ - preventivă s-a focalizat pe consumul de plante etnobotanice şi consecinţele acestuia asupra tinerilor, precum şi pe cauzele generatoare privind delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, violenţa domestică şi furturile din locuinţe”, a precizat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.


Organizatorii proiectului au ales să meargă al Liceul cu Program Sportiv din cauza incidentului de aici cu cele trei eleve care au consumat plante etnobotanice.



Sursa: gazetanoua.ro