Poliţiştii olteni le-au vorbit elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII „Vlaicu Vodă” Slatina şi celor de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.5 din Slatina despre efectele negative ale plantelor etnobotanice. Activitatea s-a desfăşurat pe 13 şi pe 14 aprilie, grupul ţintă fiind elevi ai claselor* a VII-a şi a VIII-a, categorie vulnerabilă şi predispusă cu precădere la tentaţiile care viciază latura puerilă a acestor tineri.

*

„Deschiderea acestora pentru aprofundarea subiectelor abordate transpuse în proiecţiile de filme documentare prezentate, respectiv principalele cauze generatoare ale decăderii tinerilor în latura infracţională sau victimală a fost relevată de dorinţa de implicare într-un dialog deschis de poliţişti, oportunitate de a-i determina să relateze fapte trăite de colegi sau prieteni şi de a găsi soluţii comune şi favorizatoare. În cadrul activităţilor preventive, poliţiştii le-au oferit participanţilor pliante cu sfaturi preventive”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.


Activităţile s-au desfăşurat în cadrul proiectelor de prevenire „Dependenţi de libertate” şi „R.E.A.L.”, coordonate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog.



Sursa: gazetanoua.ro