Deşi interlopul Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, se află după gratii, procesele pe care Primăria Slatina le are cu el continuă. Municipalitatea a demarat o serie de acţiuni în instanţă pentru a demola imobilele clanului Bercea din oraş, care au fost construite fără autorizaţie.
Judecătoria Slatina a respins, pe 13 aprilie, solicitarea lui Bercea împotriva demolării unei case situată pe strada Piteşti nr.187 A.

*

„În unul dintre multele procese pe care noi le avem cu Sandu Anghel sau cu interpuşi ai săi, ieri s-a publicat pronunţarea judecătoriei Slatina la solicitarea lui Anghel Sandu şi Tănăsie Gabriela de respingere a demolării clădirii de pe strada Piteşti. Li s-a respins cererea. Noi cerusem desfiinţarea construcţiilor realizate nelegal şi ei ceruseră să se respingă această desfiinţare”, a declarat Darius Vâlcov, primarul Slatinei.


Mai mult, Bercea trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată în valoare de peste 620 de milioane de lei vechi. Totuşi, primăria va trece la demolarea clădirii doar dacă hotărârea judecătorească va rămâne definitivă.

*

„Au obligaţia ca în termen de 30 de zile s-o demoleze şi să ne plătească şi cheltuielile noastre de 62.756 de lei. Vedeţi şi ce cheltuieli sunt, 620 de milioane de lei vechi numai pentru un proces. Bineînţeles, au drept de recurs în 15 zile. Probabil că vor merge mai departe pentru Tribunalul Olt”, a adăugat Vâlcov.

„Felicit instanţele”

Deşi procesul s-a întins pe aproape trei ani, iar hotărârea nu este definitivă şi irevocabilă, primarul Darius Vâlcov este sigur că imobilele clanului Bercea vor fi demolate. El a precizat că şi cheltuielile de demolare vor fi suportate tot de interlop.

*

„Eu consider că este un prim pas, felicit instanţele pentru că încet-încet se face dreptate chiar după trei ani de proces. Important este să ajungem la scopul dorit şi anume intrarea în legalitate. Nimeni nu doreşte nimic altceva. În momentul în care sentinţa va fi definitivă, ea va fi pusă în aplicare imediat conform legii. În sensul că vom intra cu buldozerul şi vom dărâma clădirea. După aceea vom solicita şi plata cheltuielilor de judecată şi de demolare pentru că trebuie plătite amândouă. Plăteşte, bineînţeles, cel care a făcut ilegalitatea”, a spus edilul.


Vâlcov şi-a exprimat speranţa ca şi în celelalte procese pe care primăria le are pe rol împotriva lui Sandu Anghel să aibă aceeaşi finalizare. Municipalitatea mai are încă două procese pentru demolarea clădirilor lui Bercea. Este vorba despre încă un imobil de pe strada Piteşti şi despre unul din vecinătatea magazinului Profi, chiar în centrul oraşului.

*

„Nu putem şi nu puteam să intrăm să demolăm aceste clădiri atâta vreme cât ele sunt construite pe proprietate privată până nu avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţelor. Se pare că acum ne îndreptăm spre una dintre acestea. Sperăm din toată inima ca şi la celelalte clădiri să obţinem aceleaşi hotărâri şi să le punem în aplicare”, a declarat Vâlcov.



Sursa: gazetanoua.ro