Sumele solicitate de primarii olteni sunt pentru intervenţia pe mai multe domenii în cadrul Programului Operaţional Regional coordonat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR-SV) Oltenia. Deşi au fost depuse 97 de astfel de proiecte, deocamdată doar pentru 29 s-au semnat contracte de finanţare.

*

„La nivelul judeţului Olt s-au depus 97 de proiecte în valoare de 162 de milioane de euro. Spun că s-au depus pentru că cele 11 domenii majore de intervenţie s-au închis. Deci nu mai avem voie în acest moment să mai primim proiecte, tocmai pentru că suma solicitată pe aceste proiecte este de două ori mai mare faţă de suma alocată. Ne aflăm cu 29 de proiecte contractate, proiecte în diverse faze de implementare, care totalizează, deocamdată, 43 de milioane de euro”, a precizat Marilena Bogheanu, directorul ADR-SV Oltenia.


20 de milioane de euro pentru Slatina

Municipalitatea slătineană a depus 16 proiecte pentru fonduri europene, semnându-se deja contractele de finanţare pentru opt dintre ele.

*

„Am ajuns la jumătatea perioadei de semnare a celor 16 contracte ale proiectelor pe care Primăria Slatina le-a depus în cadrul Programului Operaţional Regional. Proiectele de investiţii pe care Slatina le are în implementare pe mult mai multe programe sunt proiecte foarte ambiţioase”, a declarat Marilena Bogheanu.


Ea a adăugat că Slatina a reuşit să atragă fonduri prin mai multe programe. Directorul ADR Oltenia a făcut referiri şi în legătură cu faptul că demararea proiectelor pe fonduri europene a bulversat viaţa cotidiană a oraşului. Ea i-a îndemnat pe slătineni să se gândească doar la rezultatul final al investiţiilor.

*

„La un moment dat, se şi coroborează unele cu celelalte pentru că noi venim cu fonduri pentru reabilitări de străzi urbane, mai există fonduri atrase pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu pentru partea de canal şi apă, şi toate aceste lucruri vor trebui foarte bine gestionate. Realmente, trebuie făcut un management al implementării acestor proiecte care vin din surse diferite. De asemenea, trebuie făcut un management al traficului. Este foarte dificil când oraşul devine un şantier, dar, la finalul implementării acestor proiecte şi realizării acestor investiţii, toată lumea va fi foarte fericită”,a spus şefa ADR.


Cele mai multe proiecte depuse de Consiliul Local Slatina sunt în cadrul Axei 1. Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere. Este vorba despre 13 aplicaţii, din care deja au fost contractate 6 proiecte. Celelalte trei proiecte sunt pentru Colegiul Naţional „Carol I” şi pentru Liceul cu Program Sportiv, dar şi pentru amenajarea Clubului Nautic „Plaja Olt”.
Suma totală contractată de Slatina este de aproximativ 20 de milioane de euro.



Sursa: gazetanoua.ro