Cum îşi adjudeca, în 2004, întâiul mandat actualul satrap de la Cotroceni? Cred că, chinuiţi de calvarul supravieţuirii, de sărăcie şi şomaj, de nemernicia restructurării şcolilor şi închiderii spitalelor, mulţi din votanţii de atunci au uitat. Căci şi uitarea - vorba cântecului - e scrisă-n legile omeneşti. Mă gândesc însă că circul şi potlogăriile acelea n-ar trebui date uitării prea uşor, căci s-au repetat „la indigo” şi în 2009 şi au avut consecinţe dureroase, fără precedent, asupra vieţii românilor.
Mai ţineţi minte cum striga contracandidatul de acum şase ani al lui Năstase, pe toate canalele media: „Fraudă!”, „Hoţie, la urne!”. Asta în timp ce şmechereala pedelistă fura la greu, pe ultima sută de metri, sufragiile „câştigătoare”.


Odată cocoţat în jilţul de preşedinte, fostul „acoperit” de la Agenţia de la Anvers a uitat de fraudă şi de promisiunea ca Parchetul să facă investigaţiile de rigoare. Din păcate, nici opoziţia, nici societatea civilă n-au cerut imperativ limpezirea situaţiei. Comportamentul abuziv şi scandalos al jucătorului a fost acceptat şi de românul de rând, ca pe un blestem venit de la Dumnezeu. Suntem, asta e! - un neam de mămăligă, la cheremul impostorilor şi al lichelelor politice.


Uns cu toate alifiile, odată înălţat şef de stat, nu ştia fostul marinar peste ce neam de oameni va împărăţi? El, care n-are măsura şi scrupule în a călca totul în picioare?
Dacă în prima legislatură, 2004-2009, au existat, totuşi, un premier şi un guvern care i-au mai dat peste mână, obligându-l să-şi vadă de atribuţiile strict constituţionale şi o opoziţie care a reuşit să-l şi suspende, în mandatul al doilea realesul îşi face literalmente de cap, cu guvernul de paie Boc, cu parlamentul dominat de o majoritate îndoielnică şi obedientă cu serviciile, cu parchetul, cu Curtea Constituţională, toate controlate prin mafia instalată în posturile de decizie. 90 la sută dintre români nu mai au încredere în sistemul mafiot şi clientelar patronat de şeful statului.


Dl Băsescu, „jucătorul” cinstit şi reformator, a devenit oligarhul nr. 1 al ţării. Şi-a căpătuit famiglia, fiicele, slugoii: Nu-i mai pasă de nimic, nici de o minimă aparenţă de democraţie! Se întâmplă asta şi din cauză că opoziţia se agită, dar nu izbuteşte nimic, şi din cauză că un neam de docili şi de creduli, pârliţii - pârliţilor între neamurile bătrânului continent îi acceptă cu supuşenie abuzurile.
Aud tot mai des pe stradă întrebări obsesive, ca acestea: Când scăpăm de el? Când se duc dracului cu toţii? Răspuns: Dacă l-aţi votat, nu vă mai văicăriţi de pomană! Răbdaţi! Şi când veţi vota, în 2012 sau 2014, nu vă mai înghesuiţi la pomană, la găleţi portocalii şi la pungi cu făină, ulei etc. Căscaţi bine ochii pe mâna cui vă daţi viitorul!



Sursa: gazetanoua.ro