Sărbătorile Pascale, întâmpinate în pieţe cu produse de import


  1. #1
    P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum has disabled reputation
    Join Date
    16-06-2004
    Age
    19
    Sex
    M
    Posts
    62,497
    Posts bazar
    18
    Rep Power
    353
    Reputation
    262
    Puncte CF
    0.0

    Sărbătorile Pascale, întâmpinate în pieţe cu produse de import

    Pieţele sunt încărcate cu fructe şi legume aduse în mare parte din străinătate, atractive mai degrabă pentru ochiul cumpărătorului, buzunarul fiind în continuare în criză.

    *

    „Văd că au apărut şi roşii, vinete, castraveţi, dar preţurile mi se par cam mari. Deocamdată nu îmi permit decât să mă uit la ele, rămân la cartofi, care s-au mai ieftinit puţin, dar sper că preţurile vor mai scădea până la Paşte”, spune o slătineancă.


    Vânzătorii recunosc că în ciuda numeroaselor produse pe care le au nu reuşesc să vândă prea mult, dar sunt hotărâţi să nu scadă preţurile.

    *

    „Cei mai mulţi se uită şi merg mai departe. Nu pot să-mi permit să mai las din preţ, am fructe şi legume aduse din străinătate şi ar însemna să nu scot nimic”, susţine o comerciantă.

    Roşii din Italia şi Spania

    Pe lângă verdeţurile de sezon, singurele produse care nu sunt de import, vândute atât în incinta cât şi în apropierea pieţelor, de către ţărani, pe multe tarabe se găsesc deja roşii.
    Care de care mai „gustoase”, după cum le recomandă vânzătorii, acestea sunt aduse din Italia şi Spania şi un kilogram se încadrează între patru şi şase lei.

    *

    Portocale mai scumpe decât merele

    Dacă în domeniul legumelor, cartoful rămâne în continuare pe primul loc în topul preferinţelor slătinenilor, la fructe merele înregistrează de ceva timp o scădere drastică, tinzând să fie înlocuite de portocale.

    *

    „Mi se pare paradoxal ca un kilogram de mere, fructe autohtone, să fie mai scump decât cel de portocale, aduse din afara ţării. Nu numai la piaţă, am văzut că şi în supermarket tot aşa sunt preţurile. În situaţia asta, prefer să cumpăr portocale şi să iau mere la vară, din grădină”, îşi explică preferinţele un bărbat.


    *

    Ofertă preţuri fructe şi legume

    *

    Cartofi: *** *** 2,3-2,5 lei
    Fasole** *** 5-6 lei
    Castraveţi: *** 4,5 lei
    Ceapă: *** *** 2-3 lei
    Roşii: *** *** 4-6 lei
    Ardei: *** *** 11 lei
    Vinete: *** *** 7 lei
    Trei legături ridichi: 2 lei
    O legătură salată: 2 lei
    Struguri: *** 10-13 lei
    Mere: *** *** 3,5-4,5 lei
    Portocale: *** 3 lei
    Nectarine: *** 13-14 lei
    Banane: *** *** 5,5-6 lei



    Sursa: gazetanoua.ro

  2. #2
    Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
    Join Date
    08-10-2010
    Location
    Craiova
    Sex
    M
    Posts
    1,089
    Posts bazar
    120
    Rep Power
    0
    Reputation
    1695
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    O gramada de bani...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Join Date
    06-02-2009
    Location
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Posts
    6,035
    Posts bazar
    31
    Rep Power
    0
    Reputation
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Si mie mi se pare paradoxal ca un kilogram de mere sa coste mai multe decat un kilogram de portocale...ipoteticmerele se gasesc pe toate drumurile!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: