Nu ştiu cum li s-o părea celorlalţi preţul usturoiului, dar mie mi se pare exagerat de mare. Devreme ce din banii daţi pe patru kilograme de usturoi cumperi un gram de aur sau două baxuri de pulpe de pui a câte zece kilograme, am tendinţa să cred că a fost luată în serios existenţa vampirilor în ţara lui Dracula şi că singura soluţie de a scăpa de ei rămâne usturoiul. 28 de lei pentru un kilogram de usturoi, „made in” China sau Bulgaria.


Doi căţei de usturoi costă trei lei, devreme ce un sos de usturoi la tub din plastic – 2,8 lei. Sunt curios ce preţ are usturoiul în ţările aride, dacă la noi, care avem un climat temperat-continental, costă atât. Desigur, nu aş fi surprins să aud că prin preajma deşerturilor Sahara sau Kalahari este mai ieftin, pentru că se poartă. Avem climă favorabilă, avem salahori grămadă care ar veni la muncă pentru câteva zeci de lei pe zi şi avem şi un sol care ne permite până şi exportul, dar tot nu producem.


De fapt, ce mai producem noi în această perioadă de lene şi dezinteres guvernamental? Şi când mă gândesc că avem atâţia milionari în euro în ţară şi branduri ioc, parcă-nţeleg de ce şi usturoiul „ustură” aşa tare la buzunar. El trebuie să fie cultivat, nu... furat.



Sursa: gazetanoua.ro