În perioada 6 -12 aprilie, Asociația Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Centrul Educațional de Resurse și Training – CERT și Fundația Adina Stiftelsen – Craiova implementează cursul de formare de formatori în animația socială în cadrul proiectului „The Rights’ Caravan”, finanțat de Fundația Europeană pentru Tineret – Consiliul Europei – Proiecte Pilot – DHRE – Promovarea drepturilor omului.

Cursul are ca scop formarea celor 30 de formatori în animația socială, formatori ce vor implementa ulterior, alături de echipa de proiect, activități de promovare a drepturilor omului în şase comunități rurale, în Dolj. Implementarea proiectului are loc în perioada 1 martie – 30 iunie 2011 și vizează organizarea de activități de animație socială pentru promovarea drepturilor omului pentru un grup de 2.500 de tineri și copii din cele 6 comunități rurale. Cursul de formare de formatori se desfășoară în sala de conferințe a Hostel Griffon (Str. Electroputere, nr. 21 Bis), începând cu data de 6 aprilie, orele 15.00, se arată într-un comunicat de presă.

„Proiectul este implementat în două etape: un curs de formare de formatori şi o caravană de animaţie socială care va trece prin şase localităţi din mediul rural din Dolj. Practic, cei 30 de beneficiari ai cursului de formatori vor avea oportunitatea să pună în practică ceea ce vor învăţa în perioada 6 – 12 aprilie, în timpul caravanei de animaţie socială ce va trece prin satele doljene în perioada aprilie – iunie 2011. Beneficiarii ultimi ai proiectului vor fi copiii din mediul rural, care vor învăţa despre drepturile omului cu ajutorul animaţiei sociale – un set de tehnici şi metode bazate pe educaţie non-formală”, a declarat Adina Marina Călăfăteanu, manager de proiect.

Sursa: www.lupamea.ro