Structura osoasă facială a femeilor a ajuns să se asemene tot mai mult cu cea a bărbaţilor în cursul ultimelor secole, potrivit unor cercetări recente efectuate de antropologi de la Universitatea din Carolina de Nord şi prezentate de UPI - scrie site-ul lesquotidiennes.com, citat de Agerpres.

Antropologii au examinat cranii vechi de peste patru secole provenind din Spania şi Portugalia şi au descoperit că bărbaţii şi femeile se aseamănă mai mult acum decât în trecut. Cercetătorii cred că, între altele, o mai bună alimentaţie a permis o modificare a structurii cranio-faciale a femeii. Mult mai dezvoltată acum decât în secolul al XVI-lea, ea se aseamănă din ce în ce mai mult cu cea a bărbatului.

Pe lângă importanţa sa ştiinţifică, acest studiu va ajuta la determinarea sexului unui cadavru pornind de la specificităţile sale cranio-faciale, explică unul dintre antropologi. O asemenea descoperire este, de asemenea, importantă pentru lumea modei, mereu mai fascinată de ideea unei frumuseţi care să transceadă genurile.

Succesul unor fotomodele foarte feminine, ca Andreij Pejic sau Lea T, pionier al modei transsexuale, au alimentat recent dezbaterea privind dispariţia barierelor dintre sexe.

Sursa: www.lupamea.ro