Viceprimarul municipiului Craiova Teodor Sas a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această săptămână a avut câteva întâlniri cu reprezentanţii «România Film» privind situaţia cinematografelor din Bănie.
Ionela PREDESCU, Adriana POENARU, 6 mai 2011, 23:18
Sediu pentru Ansamblul «Maria Tănase»

Tot în cadrul acestor întâlniri, s-a discutat şi despre posibilitatea preluării unora dintre cinematografele din Craiova. “Aş vrea să vă anunţ de pe acum că vom încerca şi cred că vom prelua cinematograful «Craioviţa». Ne-am gândit să dăm destinaţia acestui cinematograf Ansamblului «Maria Tănase», care, ştiţi foarte bine, nu are sediu, stă cu chirie şi cred că până la urmă ar fi o locaţie destul de mare.

Desigur, trebuie renovat, şi apoi se pot ţine spectacole în cartierul Craioviţa, acolo unde sunt foarte mulţi ascultători cărora le place Ansamblul «Maria Tănase» şi este o idee foarte bună să aibă loc spectacole şi în acea zonă”, a declarat Teodor Sas, viceprimarul municipiului Craiova.

Discuţii au fost purtate şi cu privire la cinematograful “Modern”, care, spun reprezentanţii “România Film”, este prins într-un program european, dar şi despre posibilitatea ca Teatrul de Copii “Colibri” să poată desfăşura repetiţii şi spectacole în cadrul cinematografului “Modern”. “Până la urmă, pentru Teatrul de Copii “Colibri” nu este important sediul administrativ, ci un loc propice pentru a-şi desfăşura activitatea”, a precizat Teodor Sas, viceprimar al municipiului Craiova.

Sas: O grădină cu o istorie îndelungată, însă, din păcate, în paragină

Edilul Băniei Teodor Sas a mai spus că o altă discuţie purtată cu reprezentanţii “România Film” a făcut referire la grădina de vară “Patria”, situată pe strada Unirii.

“Vom purta discuţii cu juriştii şi vom căuta o posibilitate de parteneriat cu «România Film», astfel încât să renovăm această grădină de vară. Desigur, pentru acest lucru trebuie să găsim soluţia necesară şi vor trebui bani prinşi în buget în trimestrul trei, la rectificare. Acolo este un spaţiu destul de mare, cu 800 de locuri, şi cred că pe timpul verii, atunci când este vremea frumoasă, o astfel de grădină ar avea extrem de mulţi doritori, care vor să vizioneze spectacole. Această grădină a avut o istorie destul de îndelungată, însă, din păcate, din anul 2004 nu se mai vizionează filme acolo şi practic este în paragină”, a mai declarat Teodor Sas, viceprimarul Băniei.


Sursa: editie.ro