În perioada 10-16 octombrie, în Craiova, se desfăşoară o campanie de informare şi educare a locuitorilor oraşului cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, realizată de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi S.C. Salubritate Craiova SRL. În cadrul acesteia, cetăţenii arondaţi punctelor de colectare vor primi în cutiile poştale materiale informative despre deșeurile care se colectează selectiv. Mai mult, mascotele colectării selective vor fi în centrul oraşului pentru a dialoga cu craiovenii şi pentru a oferi informaţii despre sistem. Surprizele pentru craioveni continuă: Eco-Rom Ambalaje le-a pregătit numeroase concursuri la postul de radio local, precum şi lucruri interesante online.
62 de puncte de colectare selectivă vor fi puse la dispoziţia locuitorilor municipiului Craiova până la finalul lunii octombrie în zonele: Brazda lui Novac, Rovine, Lăpuș, Craiovița și Valea Roșie. Acestea sunt destinate colectării deşeurilor de ambalaje pe trei fluxuri: plastic şi metal în containerul galben, hârtie-carton în containerul albastru şi sticlă în containerul verde.
PET-ul, doza de aluminiu, cutia sau sticla de detergent, cutia de iaurt sau ambalajul de la pasta de dinţi - sunt doar câteva dintre ambalajele care, dupa folosirea produsului, devin deşeu de ambalaj, adică pot fi reciclate.
Colectarea selectivă este cel mai important pas în circuitul reciclării deşeului de ambalaj! Pentru a-l refolosi şi pentru a nu ajunge la groapa de gunoi, este nevoie ca tu, după ce ai consumat fiecare produs, să separi ambalajul de gunoiul menajer şi să îl arunci în containerele special amenajate.Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simplii:
· IDENTIFICĂ deşeurile de ambalaje din locuinţa ta!
· PRESEAZĂ deşeurile de ambalaje din plastic şi metal sau cartoanele, înainte de depozitare, pentru a economisi spaţiul!
· DEPOZITEAZĂ deşeurile de ambalaje SEPARAT de gunoiul menajer!
· DEPUNE deşeurile colectate separat în containerele galben, verde şi albastru!
Reciclând deşeurile de ambalaje:
1. Economisim energie!
2. Reducem poluarea!
3. Se micşorează cantitatea de gunoi!
4. Conservăm resursele naturale!
Ştiaţi că...
· Sticla are nevoie de 1.000.000 de ani pentru a se descompune în bucăţele mici?
· Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor iar din 50 PET-uri se poate face un pulover?
· Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 17 copaci?
· Un televizor poate funcţiona trei ore încontinuu cu energia economisită prin reciclarea unei singure cutii de aluminiu?