Concurenţa pe piaţa furnizorilor de internet este din ce în ce mai aprinsă datorită faptului că miza este foarte mare. România este o piaţă cu potenţial enorm, iar în momentul de faţă doar o treime din populatie are acces la mediul online.

Astfel stând lucrurile, firmele vin cu tot felul de oferte şi promoţii în care şi se prezintă avantajele care ţin în principal de viteza de download/upload şi lăţimea de bandă. Dar nu întotdeauna ceea ce se prezintă pentru a te convinge să te abonezi la firma respectivă se întâmplă şi în realitate. Mai exact, vorbim aici de viteza conexiunii.

Ca să te asiguri că primeşti exact pentru ceea ce plăteşti provider-ului, indicat ar fi să verifici singur cât de bună este conexiunea. Poţi să faci această verificare chiar şi înainte de a te decide pentru ce furnizor optezi, având în vedere că acum ai posibilitatea să soliciţi o perioadă de probă. Pentru a testa conexiunea, ai mai jos câteva site-uri pe care poţi verifica rapid viteza de download/upload pe care o ai la un moment dat. Aceste teste au rol informativ şi se poate întâmpla să obţii rezultate diferite daca faci mai multe teste.

Site-uri gratuite care pot testa viteza Internetului:

1. Speedtest.net

Are cele mai bune recomandări. Este rapid, gratuit şi are o grafică atrăgătoare. Rezultatele testelor sunt foarte aproape de realitate. De asemenea acest site păstrează un jurnal în care se înregistrează toate testele făcute de tine, şi astfel poţi crea un grafic.

2. AuditMyPC.com

Şi acesta are o marjă mică de eroare şi dă rezultate foarte apropiate de realitate. La fel ca marea majoritate a site-urilor de acest gen, testează atât viteza la download, cât şi la upload.

3. Bandwidthplace.com

Este un site care simplifică mult procesul de testare. Este suficient un click “Start Test” şi în câteva secunde se poate afla viteza de download şi upload.


(Sursa: Incont.ro)