Lucrătorii Formaţiunii Ordine Publică Rural împreună cu agenţii Postului de Poliţie Cetate au organizat şi executat o acţiune pe raza comunei Cetate, pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la normele rutiere, ocazie cu care l-au depistat pe M. LIVIU, 41 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Calafat unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

M. NICOLAE, 26 ani, din Segarcea, a condus un autoturism pe str. Unirii, din localitate, a acoşat um alt autovehicul la volanul căruia se afla de B. RĂZVAN, producând avarierea celor două autovehicule.

În urma testării cu etilotestul a rezultat că faptul că tânărul avea o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Segarcea unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

In ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală in conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002 Republicate.

Poliţiştii din comuna Întorsura, cu ocazia serviciului de patrulare pe raza localităţii, au oprit pentru control un autoturism condus de către M.GHEORGHE, 51 ani, din comună. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar în autoturism s-a găsit un colet poştal cu 100 pachete ţigări, având timbru fiscal de marcaj aplicat de Republica Serbia, pentru care nu avea acte de provenienţă.
Pe numele lui M.GHEORGHE au fost întocmite acte premergătoare începerii urmării penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, totodată, fiind sancţionat contravenţional cu 1000 lei, iar ţigările au fost confiscate.