Masinile inmatriculate in Bulgaria, verificate de politistii de la Rutiera


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Join Date
    05-06-2007
    Sex
    F
    Posts
    3,093
    Posts bazar
    10
    Rep Power
    50
    Reputation
    933
    Puncte CF
    41.0

    Masinile inmatriculate in Bulgaria, verificate de politistii de la Rutiera

    Poliţiştii rutierişti români şi bulgari au acţionat în cadrul acţiunii numită „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” pe DE 70 Craiova – Filişi, verificând 96 de autovehicule, din care 35 înmatriculate în Bulgaria. „S-au constatat 27 abateri de natură contravenţională pentru care s-au aplicat amenzi în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002. Nu au fost înregistrate accidente rutiere comise pe fondul vitezei excesive sau a depăşirilor neregulamentare, astfel că, putem afirma faptul că a fost îndeplinit scopul major al acţiunii”, a declarat agentul Amelia Cărprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
    Sursa: www.*************

  2. #2
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Join Date
    05-06-2007
    Sex
    F
    Posts
    3,093
    Posts bazar
    10
    Rep Power
    50
    Reputation
    933
    Puncte CF
    41.0

    “Bulgaroaicele”, trase pe dreapta de politisti romani si bulgari

    Poliţişti de la structurile rutiere din Vidin şi Vratsa au fost prezenţi, pe parcursul zilei de ieri, la Craiova, în cadrul unui nou exerciţiu de cooperare cu poliţiştii craioveni, desfăşurat sub titlul “Trafic rutier la frontiera albastră”. Şi de această dată, între cele aproape 100 de autovehicule oprite în trafic, pe DE 70, au fost destule înmatriculate în Bulgaria, ale căror documente au fost verificate amănunţit de echipajele mixte.

    La iniţiativa reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţişti ai Serviciului Rutier Dolj împreună cu lucrători de profil ai Direcţiilor Regionale de Poliţie Vidin şi Vratsa au participat, în cursul zilei de ieri, la cea de-a IV-a ediţie a acţiunii internaţionale „Trafic rutier la frontiera albastră”, organizată în judeţul Dolj. După o scurtă conferinţă de presă, organizată la sediul IPJ Dolj, unde s-au prezentat membrii delegaţiilor, echipajele mixte româno-bulgare au ieşit în teren, mai exact pe DE 70 Craiova – Filiaşi, pe raza localităţii Işalniţa. Acţiunea a vizat în primul rând verificarea leglităţii transportului de mărfuri şi de persoane, însă nu au fost trecute cu vederea nici alte abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Oamenii legii au tras pe dreapta şi multe autovehicule înmatriculate în Bulgaria, primul TIR oprit în cadrul acţiunii însemnând şi prima sancţiune aplicată, după ce unul din poliţiştii bulgari a observat că inspecţia tehnică periodică (ITP) expirase. Poliţiştii români şi bulgari au discutat despre diferenţele dintre documentele eliberate în fiecare ţară, despre sancţiunile aplicate pentru diverse fapte de încălcare a legislaţiei rutiere, concluzia fiind că prevederile în materie din ţara vecină sunt mult mai drastice decât ale noastre. “În Bulgaria, dacă eşti oprit în trafic şi nu ai documente la tine, poliţistul te poate reţine 24 de ore pentru verificări, fără nici o problemă. Dacă sunt suspiciuni că ai fi comis vreo faptă penală, după expirarea celor 24 de ore te prezintă ofiţerului de cercetare penală, care te mai reţine şi el 24 de ore, la finalul acestei perioade ajungând în faţa procurorului, care mai poate dispune reţinerea pentru alte 3 zile. După aceste cinci zile, eşti prezentat judecătorului, moment în care probatoriul este complet”, a povestit şeful Serviciului Rutier Dolj, comisar-şef Stelian Nicolăescu.

    Plătesc verificarea tehnică a maşinii şi se aleg cu acte false

    O problemă pe care au remarcat-o poliţiştii bulgari în timpul acţiunilor mixte care s-au mai desfăşurat în Dolj este legată de verificarea tehnică a autoturismelor româneşti înmatriculate în Bulgaria. “Am mai oprit şoferi cu maşini înmatriculate la noi şi, când le-am cerut documentele care atestau efectuarea verificării tehnice (n.r. – ITP la noi), ne-au prezentat unele false. Ne-au spus că au dat 100 de euro unor bulgari ca să le facă verificarea, însă fără să vină cu autoturismele la noi, aşa că se aleg cu acte false. Avem service-uri autorizate pentru efectuarea verificărilor, dar este obligatoriu să vii cu maşina, pentru că altfel nu se poate. Şi, în plus, decât să dai 100 de euro şi să te alegi cu documente false, mai bine vii cu maşina, pentru că verificarea costă cam 15 euro şi mai dai 25 de euro ca să treci Dunărea cu bacul”, ne-a explicat Rusian Marinov, de la Poliţia Rutieră Vidin, care vorbeşte foarte bine limba română.

    În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au oprit şi verificat 96 de autovehicule, din care 35 înmatriculate în Bulgaria, fiind constatate 27 de abateri de natură contravenţională pentru care s-au aplicat amenzi în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Reprezentanţii celor două părţi implicate în acţiune spun că, în perspectiva aderării la spaţiul Schengen, aceste activităţi sunt foarte bune, constituind un bun exerciţiu de cooperare.

    Sursa: www.cvlpress.ro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Join Date
    06-02-2009
    Location
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Posts
    6,035
    Posts bazar
    31
    Rep Power
    0
    Reputation
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Au prins toti pizma pe proprietarii masiniilor inmatriculate in Bulgaria!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: