Mierea de manuka, mai tare decat cele mai puternice antibiotice


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Mierea de manuka, mai tare decat cele mai puternice antibiotice

    Mierea de manuka ar putea fi folosită în combaterea infecţiilor greu de tratat, care sunt rezistente la antibiotice. Experimentele efectuate în laborator au demonstrat că bacteriile găsite în răni sau aflate pe diferite suprafeţe ale spitalului pot fi eliminate cu ajutorul mierii. Profesorul Rose Cooper de la Universitatea Cardiff din Wales a descoperit eficienţa acestui tip de miere produsă de albinele care folosesc copacii manuka, ce se găsesc doar în Noua Zeelandă. O versiune specială a acestei mieri, filtrată şi fără impurităţi, este folosită deja în întreagă lume la fabricarea produsele moderne de îngrijire a rănilor. Calităţile antiseptice ale acestei mieri sunt cunoscute de localnici de sute de ani. Cercetătorii au vrut să înţeleagă mai bine proprietăţile mierii de a lupta împotriva bacteriilor şi de a vedea dacă acestea ar putea ajuta la combaterea unor infecţii ce nu răspund la antibiotice, întâlnite adeseori în spitale. Testele făcute de profesorul Cooper pe două tipuri de bacterii – streptococi şi preudomonas – a arătat că mierea de Manuka poate opri ataşarea bacteriilor la ţesutul uman, care este un pas important în iniţierea de infecţii acute. De asemenea, oprirea ataşamentului blochează formarea biofilmelor, care protejează bacteriile de antibiotice şi conduc la agravarea infecţiilor.
    Sursa: www.*************

  2. #2
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    Adevarat! Eu consum miere si lamaie zilnic, este un medicament excelent pt. organism!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Nykolas Vezi mesajele
    Adevarat! Eu consum miere si lamaie zilnic, este un medicament excelent pt. organism!
    Si eu la fel si chiar am observat ca am inceput sa am o imunitate mai puternica....desi nu stiu sigur daca mierea este cauza deoarece am luat mai multe medicamente naturiste!

  4. #4
    Racer sony_0093's Avatar sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta sony_0093 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-10-2009
    Locaţie
    座位
    Sex
    M
    Mesaje
    918
    Mesaje bazar
    787
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1561
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    Acuma vreo cativa ani ne-au murit stupii pe care ii aveam la tara. Avem miere si acuma care a ramas si s-a zaharisit. Se zice ca dupa nu stiu cati ani se reface la loc. E foarte buna sa o folosesti in loc de zahar + nenumaratele vitamine si benefici pe care le ofera.
    “vorba dulce mult aduce”

  5. #5
    Cont Oficial Magia Plantelor's Avatar Magia Plantelor este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    16-03-2015
    Sex
    M
    Mesaje
    26
    Mesaje bazar
    2
    Putere Reputatie
    19
    Reputatie
    32
    Puncte CF
    0.0
    Miere Manuka bio TA25+ antibacteriană 250 G - Sonnentor

    Mierea bio care vindeca, cel mai puternic antibiotic natural.

    Mierea obținută din aceste flori are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice foarte ridicate, cu puteri de vindecare extrem de eficiente.

    Mierea de Manuka este un nectar de flori foarte special, un remediu minunat!

    Gustul este picant și puternic, ușor mentolat și încântă simțurile.

    Mierea Manuka Sonnentor provine dintr-o rezervație naturală din Noua Zeelandă. Proiectul conservă și vine în ajutorul albinelor, spre exemplu, prin ungerea arbuștilor Manuka cu ulei de cimbru pentru protejarea împotriva insectelor dăunatoare, astfel “prelungind” viața albinelor. Albinele pot trăi toată viața lor în zona și nu sunt nevoite să migreze pentru hrană.

    Mierea de Manuka este o miere monoflora, unica in lume, adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande. Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicinale de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole, cu mult inainte ca proprietatile deosebite ale acesteia sa fie cercetate si validate de catre medicina moderna.

    Proprietati antimicrobiene: cercetarile au dovedit ca Mierea de Manuka este eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice:

    Escherichia coli (E. coli)
    Staphylococcus aureus (Staph infections)
    Citrobacter freundii
    Proteus mirabilis
    Pseudomonas aeruginosa
    Salmonella typhimurium
    Streptococcus faecalis
    Streptococcus pyogenes
    Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
    Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

    1. Mierea folosita intern: raceli, dureri de gat , simptome de gripa, probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, sindromul colonului Iritabil, gastro-esofagita de reflux, arsuri, probleme ale gingiilor.

    2. Mierea folosita extern (creme tratament pe baza de miere) : rani, arsuri, infectii, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus ), eczeme, psoriasis, acnee, dermatite, intepaturi de insecte si albine, eruptii cutanate, pecingine, picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infectii cauzate de ciuperci

    Mierea Manuka Sonnentor nu se expune niciodată unor temperaturi de peste 38 grade Celsius!

    Mierea Manuka Sonnentor are factorul TA (total activity) cel mai ridicat, cu nivel maxim de activitate - TA 25+!

    TA – Activitate Totală – este în prezent singura metodă independentă de măsurare pentru a descrie activitatea antibacteriană a mierii Manuka.

    TA – Activitatea Totală nu poate fi creată artificial; nu poate fi augmentată artificial sau adăugată mierii Manuka.

    Sonnentor vă oferă o calitate PREMIUM a Mierii Manuka, direct de la sursă! TA 25+

    TA – activitate totală

    Caracteristicile antibacteriene se atribuie peroxidului de hidrogen, H2O2. Albinele strâng nectar și polen de pe Manuka și le aduc înapoi în stupi. Perhidrolul se creează printr-o reacție naturală între valoarea pH redusă, conținutul redus de umiditate și diferite enzime.

    *Ref.: pH wert [valoare pH] 4.61 – TEST T30064

    Activitatea Totală se măsoară prin „metoda difuzimetrică cu godeuri în agar”, unde o soluție de fenol cu caracteristici antibacteriene asemănătoare se compară cu rezultatele obținute pe urma mierii, apoi enumerată în grade de 5, ex. TA 10+, 15+, 20+.

    În acest test, standardizat în laboratoare independente care sunt certificate pe baza standardelor din NZ, AU și internaționale, mierea de Manuka se plasează pe un disc din sticlă care conține bacteria Staphylococcus aureus.
    După mai multe 18 ore, se măsoară cât de mult s-a încetinit răspândirea acestei bacterii, iar de aici se obține valoarea TA.

    Acest proces chimic se găsește și în alte mieri, cum ar fi mierea de eucalipt și mierea de portocală, însă cu o valoare mai redusă.
    Unele mieri au valori mai mari, ex. mierea de mană și mierea de rapiță.

    Doar rapoartele mierii Manuka afișează valori extrem de mari de 25%, TA 25+ și peste.

    Însă există și mieri Manuka care au un TA de doar 10+ și TA nedetectabil de <8,2.

    Conform procedurii originale de testare dezvoltată de Dr. Molan, nu ar trebui să existe miere Manuka cu o valoare a activității sub 8,2.



    Administrare:

    Adulti

    Pentru sustinerea sistemului imunitar - 1 lingurita pe zi, preferabil dimineata cu 30 minute inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine )

    Pentru tratament - 1 lingurita de 3-4 ori pe zi, inainte de masa cu 30 minute ( goala sau pe o bucatica de paine )



    Copii

    Pentru sustinerea sistemului imunitar - 1/2 lingurita pe zi, preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine sau in lapte cu cereale/ alte lichide)
    Pentru tratament - 1/2 lingurita de 2 – 3 ori pe zi cu 30 min inainte de masa

    Cercetarile indica faptul ce rezultatele cele mai bune sunt obtinute cand mierea poate fi folosita in mod natural nediluata. Insa nu toate persoanele pot tolera usor mierea, astfel incat uneori este necesar sa fie diluata in lichide ( insa,atentie, lichidele sa nu fie fierbinti, pentru ca sa nu se distruga calitatile terapeutice ale mierii) sau luata pe o bucatica de paine. Mai ales copii par sa prefere mierea in lichide sau pe paine.

    Pentru tratarea infectiilor care nu sunt localizate pe tractul digestiv este indicat ca mierea sa fie tinuta in gura, sub limba o perioada de cateva minute si nu inghitita imediat.

    Durata de tratament este diferita in functie de gradul de infectare.

    Se recomanda un tratament de minim 1 luna ( 2 borcane de Miere de Manuka de cate 250 g), dupa care este recomandat sa se refaca analizele pentru a se observa evolutia afectiunii tratate. Tratamentul trebuie continuat pana cand analizele confirma eliminarea factorului de infectare. Tratamentul nu trebuie intrerupt pana nu se verifica eradicarea factorului de infectie.

    Se recomanda apoi un tratament de mentinere de 1 lingurita/zi ( 1 borcan de miere de 250 g ajunge pentru o perioada de 6 saptamani) pentru inca 2-3 luni. Acesta va ajuta stimularea sistemului imunitar si reducerea riscului de reinfectare in viitor.



    Prezentare:

    borcan de sticla in ambalaj de carton 250 grame (protejata de actiunea luminii).

    Mai multe despre metodele de evaluare ale calitatii mierii Manuka:

    În prezent există o multitudine de descrieri a valorilor mierii Manuka, de ex. „UMF” 5+ sau „NPA” 5+.

    Din cauza lipsei unui standard de miere unic legal sau aprobat de guvernul NZ, există un mare număr de așa-numite „standarde” autoproclamate care nu sunt independente pe piață.
    ex. MHA, AAH, NZMA XY+, Active XY+, Bio-active XY+.

    NPA - activitatea non-peroxidică.

    Mai există și alte mieri care au acest „NPA”, cum ar fi iarba-șarpelui, bot. Echium Vulgare, sau iarba-neagră, bot.: Calluna vulgaris.

    Contrar opiniei „NPA” sau a membrilor societății „UMF”, acest „NPA” NU este exclusivă doar mierii Manuka!

    * Ref.: Allen et al. (1991)

    Într-un proces de laborator, se adaugă enzima catalază și prin acesta, în acest proces de laborator, activitate originală a perhidrolului se șterge; iar unele mieri Manuka rămân „active” după acest proces.

    Însă aceste mieri Manuka „NPA” nu sunt active împotriva bacteriei Helicobacter pylori.

    * Ref.: Manuka honey against Helicobacter pylori. [Mierea Manuka împotriva Helicobacter pylori]McGovern-DPB; Abbas-SZ; Vivian-G; Dalton-HR Journal-of-the-Royal-Society-of-Medicine. 1999, 92: 8, 439; 1 ref.

    „UMF” este o marcă înregistrată pentru care se plătește o cotizație grasă de membru;
    Guvernul NZ nu are control asupra acestei mărci comerciale private; controlul mărcii înregistrate este la marca însăși...

    Doar un procent mic din totalul companiilor de miere din NZ este un membru al „UMF”.

    Testul pentru „UMF” se bazează pe un test pentru „MGO”, iar această valoare „MGO” este apoi calculată folosind o formulă specială brevetată într-o valoare „UMF”.

    Această procedură este foarte controversată deoarece valoarea inițială MGO se bazează pe o valoare crescută MGO care este posibil să fi fost obținută în mod artificial.


    Ce este MG sau MGO?

    MGO = metilglioxal este un produs secundar al descompunerii glucozei în oameni.

    * Ref.: Universitätsklinikum Giessen und Marburg - Klinische Forschung [Clinica Universitară Giessen und Marburg - studiu clinic]

    Se produce în timpul încălzirii produselor alimentare la temperaturi mari.

    * Ref.: IARC Summaries and Evaluations 1991;51:443), Suite 101, Dr Stephen Allen Christensen [Rezumate și evaluări IARC (Agenția Internațională pentru Cercetări asupra Cancerului)]

    Descoperirea substanței MGO în mierea Manuka i se atribuie lui Dr. Henle de la Universitatea Dresden, Germania.
    El este un cercetător care lucrează la descoperirea substanțelor periculoase create în timpul încălzirii alimentelor.

    MGO – metilglioxal - este un membru al grupei dicarbonililor (o grupă de substanțe toxice), iar la nivelele găsite în unele mieri Manuka, până la 1.000 ppm, există unele preocupări în ceea ce privește siguranța lui alimentară.
    MGO este primul predecesor al Advanced Glycation End products
    (AGE-uri).

    AGE-urile sunt asociate cu numeroase boli legate de vârstă, inclusiv
    boala Alzheimer, afecțiunile cardiovasculare, accidente vasculare, cataracte, cancer și diabet.

    Corpul are un sistem specific de enzime (sistemul de glyoxalase) pentru a detoxifica acest compus.

    Acest sistem de enzime s-a găsit în cele mai simple forme de viață de pe pământ precum și în mamifere, indicând că detoxificarea de MGO este de o importanță universală pentru majoritatea vieții terestre.

    * Ref.: http://www.deutscheapothekerzeitung....merz/7284.html

    MGO se consideră „genotoxic”. Dăunează genelor și cromozomilor.

    * Ref.:
    Detection of Methylglyoxal as a Degradation Product
    of DNA and Nucleic Acid Components Treated
    with Strong Acid [Detecția metilglioxalului ca un produs al degradării ADN și componentelor acidului nucleic tratate cu acid puternic]
    Frank W. R. Chaplen,* William E. Fahl,† and Douglas C. Cameron*,1
    *Department of Chemical Engineering and †McArdle Laboratory for Cancer Research,
    University of Wisconsin–Madison, Madison, Wisconsin 53706
    Kang J. Oxidative damage of DNA induced by methylglyoxal in vitro. [Leziunea oxidativă a ADN-ului indusă prin metilglioxal in vitro]
    Toxicology Letters 2003;145(2):181-187

    AGE :
    * Ref.:National Center for Biotechnology Information of the US Government.
    USA National Library of Medicine
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17504976

    Metilglioxal (MG) este un compus cu toxicitate crescută care contribuie la formarea advanced glycation end products (AGE-uri). O concentrație crescută de MG se poate depista în plasma pacienților de diabet și este implicat în patogeneza numeroaselor complicații macro- și microvasculare ale diabetului, cum ar fi ateroscleroza, retinopatia, nefropatia și hipertensiunea. Micro ARN-urile (miARN) au un rol critic în reglarea negativă a genelor în multe procese biologice. Se mai știe că reglează post-transcripțional expresia genică care este implicate în reacțiile celulelor la toxice. În acest studiu, am verificat dacă miARN au un rol în reglarea expresiilor genice în celulele endoteliale izolate din vena ombilicala umana (HUVEC) după tratament cu MG.
    * Ref.: 17207. Department of Microbiology, School of Medicine, Kyung Hee University, Seoul, 130-701, Korea

    Metilglioxalul provoacă formarea Advanced Glycation End products
    (AGEs) și dereglarea PDGF [factorul de creștere derivat din plachete]. receptor: implicații pentru ateroscleroza diabetică
    * Ref.: Anne-Valerie Cantero,*,1 Manuel Portero-Otı´n,†,1 Victo` ria Ayala,† Nathalie Auge,*
    Marie Sanson,* Meyer Elbaz,* Jean-Claude Thiers,* Reinald Pamplona,†
    Robert Salvayre,*,2 and Anne Ne`gre-Salvayre*,2
    *Inserm U-466 and Biochemistry Department, IFR 31, CHU Rangueil, University Paul Sabatier, Toulouse, France; and †Metabolic Pathophysiology Research Group, Department of Basic Medical
    Sciences, University of Lleida, Spain

    Methylglyoxal Comes of AGE [Metilglioxalul și îmbătrânirea]
    * Ref.: Ravichandran Ramasamy,1 Shi Fang Yan,1 and Ann Marie Schmidt1,*
    1Department of Surgery, Columbia University Medical Center, New York, NY 10032, USA

    Metilglioxal—Un factor potențial de risc al
    mierii Manuka în vindecarea ulcerelor diabetice
    * Ref.: JurajMajtan1, 2
    1 Institute of Zoology, Slovak Academy of Sciences, 845 06 Bratislava, Slovakia
    2Department of Microbiology, Slovak Medical University, Bratislava, Slovakia

    IMPORTANT:
    MGO nu se găsește în mierea Manuka proaspătă!

    *Ref.: The origin of methylglyoxal in New Zealand manuka (Leptospermum scoparium) honey [Originea metilglioxalului în mierea manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelandă]
    Christopher J. Adams a, Merilyn Manley-Harris a,*, Peter C. Molan a. Chemistry Department, University of Waikato, Private Bag 3105, Hamilton 3240, New Zealand b. Department of Biological Sciences, University of Waikato, Private Bag 3105, Hamilton 3240, New Zealand

    IMPORTANT:
    Dacă MGO se îndepărtează din mierea Manuka, această miere Manuka „fără MGO” încă mai are caracteristici antibacteriene!

    * Ref.: Methylglyoxal was a major bactericidal factor in manuka honey, but after neutralization of this compound manuka honey retained bactericidal activity due to several unknown factors. [Metilglioxal a fost un factor bactericid important în mierea manuka, însă după neutralizarea compusului, mierea manuka și-a păstrat activitatea bactericidă datorită unor număr de factori necunoscuți.]
    Paulus H. S. Kwakman1 , Anje A. te Velde2 , Leonie de Boer1 , Christina M. J. E. Vandenbroucke-Grauls1,3 , Sebastian A. J. Zaat1*
    1 Department of Medical Microbiology, Center for Infection and Immunity Amsterdam (CINIMA), Academic Medical Center, University of Amsterdam, Amsterdam, The Netherlands, 2 Tytgat Institute for Liver and Intestinal Research, Academic Medical Center, University of Amsterdam, Amsterdam, The Netherlands, 3 Department of Medical Microbiology and Infectious Diseases, VU Medical Center, Amsterdam, The Netherlands

    DGUV - Compania Germană de Asigurări Împotriva Accidentelor - avertizează despre MGO în „Lista substanțelor periculoase” publicată în 2013.

    * Ref.: Seite 130, “Aldehyde

    MGO apare în gazele de eșapament ale vehiculelor cu motorină fără catalizatoare; se mai găsesc în concentrație crescută și în tunelele de trafic unde aerul este poluat, precum și în lemnul ars.

    * Ref.: U.S National Library of Medicine Toxicology factsheet, CASRN: 78-98-8

    Fișa de date privind siguranța produsului EU (CE) Nr. 1907/2006 descrie Metilglioxal – „R22” – ca „periculos pentru consum prin ingerare”, se marchează cu semnul substanțelor periculoase: „GHS07”

    Din păcate, unele companii de miere cresc valoarea MGO din mierea Manuka prin încălzirea/fierberea mierii.

    Această procedură de încălzire poate fi depistată cu o testare simplă pentru HMF – HIDROXIMETILFURFURAL –, și aceste sortimente de miere încălzită nu pot fi vândute în UE.

    Din păcate, în prezent nu există NICI UN Regulament în NZ pentru a îngrădi valorile HMF, și efectuarea testului HMF pentru miere nu este obligatorie.
    Din acest motiv, există câteva sortimente de miere încălzită/fiartă pe piață care se exportă, mai ales în Asia, pentru a obține prețurile mari pentru valorile „MGO” crescute.

    Pentru a evita depistarea acestor valori MGO augmentate artificial datorită încălzirii, unele companii adaugă MGO concentrat, lichid în mierea Manuka.

    MGO lichid este o substanță chimică disponibilă la scară largă și ieftină.

    Unele companii adaugă DHA – dihidroxiacetonă –, un predecesor al MGO.
    După o perioadă de depozitare de mai mult de 12 luni, acest DHA se transformă în MGO, sau mierea cu adaos de DHA poate fi încălzită pentru a facilita procesul.

    Iarăși, valoarea MGO se obține artificial, și nu reprezintă valoarea adevărată a mierii Manuka originală.

    * Ref.: Storage of these honeys at 37 degrees Celcius led to a decrease in the dihydroxyacetone content and a related increase in Methylglyoxal. [Păstrarea acestor mieri la 37 de grade Celsius a rezultat într-o scădere a conținutului de dihidroxiacetonă și o creștere asociată a conținutului de metilglioxal.]
    * Ref.: The origin of methylglyoxal in New Zealand manuka (Leptospermum scoparium) honey [Originea metilglioxalului în mierea manuka (Leptospermum scoparium) din Noua Zeelandă]
    Christopher J. Adams a, Merilyn Manley-Harris a,*, Peter C. Molan
    a. Chemistry Department, University of Waikato, Private Bag 3105, Hamilton 3240, New Zealand b. Department of Biological Sciences, University of Waikato, Private Bag 3105, Hamilton 3240, NZ

    Cercetările de ultimă oră se concentrează asupra TA, valoarea pH scăzută a mierii Manuka și o proteină specială de albine cu numele „Apalbumin1”.

    Mai există și cercetări privind caracteristicile de osmoză ale mierii Manuka care extrag umezeală din răni și astfel inhibă creșterea bacteriilor.

    La fel ca și un acid prezent natural numit „2-hydroxy-3-phenylpropionic acid” și unele flavonoide.



    sursa: http://www.plante-magice.ro/miere-ma...ntor-a16702174
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: