Predoiu catre magistrati: Noile coduri se vor aplica; nu au fost facute pentru raportul de tara


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Join Date
    05-06-2007
    Sex
    F
    Posts
    3,093
    Posts bazar
    10
    Rep Power
    50
    Reputation
    933
    Puncte CF
    41.0

    Predoiu catre magistrati: Noile coduri se vor aplica; nu au fost facute pentru raportul de tara

    Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a transmis vineri magistraţilor că noile coduri se vor aplica, chiar dacă există experienţa unor astfel de documente adoptate, dar care nu au ajuns să fie puse în aplicare, informează Agerpres.

    "Primul mesaj pe care aş vrea să îl adresez: codurile acestea se vor aplica şi spun asta pentru că ştiu că dvs aţi mai cunoscut experienţa dezbaterii unor coduri elaborate, dar care nu au mai fost puse în aplicare. Nu intru în detalii teoretice, vă asigur că fac o afirmaţie bazată pe date certe, privind decizii politice, privind voinţa politică de a le pune în aplicare, privind importanţa lor pentru situaţia României nu numai în privinţa Justiţiei, ci în general în concertul European. Aceste coduri se vor aplica, trebuie să plecăm de la această premisă", a afirmat Predoiu, prezent la seminarul "Pregătirea implementării noilor coduri: instituţii noi procesual-penale".

    El a subliniat că aceste coduri nu au fost făcute pentru rapoartele de ţară sau pentru experţii europeni, ci pentru România.

    Cătălin Predoiu a admis că, în acest moment, proiectul acesta a căpătat un interes european, arătând că cea mai mare parte a recentelor discuţii purtate cu comisarul european pe justiţie a fost consacrată codurilor.

    El a adăugat că un alt mesaj către sistemul judiciar este că se poate reuşi o implementare de succes a acestor coduri numai cooperând în pregătirea aplicării lor.

    "Aş vrea să mai adresez un mesaj care aparent nu are legătură cu aceste coduri, dar cred că după părerea mea este în directă conexiune, şi anume cred că suntem într-un moment în care
    trebuie să ne concentrăm pe proiectele majore cu adevărat importante, care nu numai că vor rămâne repere, dar vor tracta după ele întreg sistem judiciar, şi codurile reprezintă un astfel de proiect", a susţinut demnitarul.

    Ministrul Justiţiei a menţionat că pregătirea implementării este o acţiune multidirecţională şi una dintre direcţii şi cea principală este pregătirea profesională pentru asimilarea conţinutului normativ.

    "Aşteptăm cu mare interes finalizarea studiilor de impact pentru a începe să discutăm despre schemele de personal cu datele pe masă şi în mod obiectiv. Este o discuţie inevitabilă, pe care nu am vrut să o mediatizez prea mult pentru că nu vreau să agităm prea mult sistemul pe această temă. Trebuie să ne păstrăm calmul, trebuie să avem răbdare", a arătat el.

    Predoiu a dat asigurări că aceeaşi paşi preparatori se fac de MJ şi în zona executivă, pentru a lansa concret, cu criterii clare, tema schemelor de personal.

    "Se confirmă ceea ce anticipam în momentul în care am militat pentru împingerea acestui proiect în vârful agendei publice în domeniul Justiţiei în urmă cu doi-trei ani, şi anume codurile vor avea un efect de tractare pentru sistemul judiciar. Vor atrage în mod necesar atenţia Executivului şi fără îndoială sprijinul logistic şi financiar pentru implementare . (...) Vă asigur că MJ cunoaşte importanţa acestui demers şi deja sunt iniţiate discuţii în cadrul Executivului pe această temă", a mai spus ministrul.

    Cătălin Predoiu le-a spus celor prezenţi să aibă încredere că acest proiect va reuşi şi că Executivul va trata cu responsabilitate implementarea lui. El susţine şi că există în sistem capacitatea profesională, resursele necesare pentru asimilarea codurilor, a conţinutului normativ şi buna lui aplicare.

    "Nu cred că exagerez dacă spun că poate este unul dintre cele mai importante proiecte instituţionale, nu numai în Justiţie, dar în general în societatea românească în ultimii ani", a mai subliniat Predoiu.

    Sursa: www.lupamea.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Join Date
    06-02-2009
    Location
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Posts
    6,035
    Posts bazar
    31
    Rep Power
    0
    Reputation
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Sigur se vor aplica
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: