Deputatul social-democrat Valeriu Zgonea consideră că angajarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru un proiect de lege pentru plafonarea salariilor profesorilor reprezintă un act de “îngropare” a învăţământului românesc şi a statului de drept.

Valeriu Zgonea susţine că, de fapt, Guvernul doreşte asumarea răspunderii unui proiect de lege pentru modificarea unui act legislativ ce se referă la salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, act normativ intrat în vigoare tot prin asumarea răspunderii de către acelaşi Guvern. “ Gaşca portocalie vrea să blocheze definitiv posibilitatea cadrelor didactice de a beneficia de drepturile conferite printr-o lege pe care am votat-o în unanimitate, pe care preşedintele ţării a promulgat-o şi care a fost confirmată prin numeroase hotărâri judecătoreşti. Sunt convins că vă aduceţi aminte că PDL a votat cu entuziasm această majorare a salariilor profesorilor şi acuza Guvernul Tăriceanu că încalcă voinţa suverană a Parlamentului. PDL ne oferă încă o mostră de iresponsabilitate şi demagogie, dar şi de dispreţ faţă de oameni şi faţă de lege! Guvernul Băsescu – Boc nu respectă deciziile instanţelor judecătoreşti, nu respectă principiile statului de drept şi încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Este inacceptabil faptul că Guvernul actual vrea să blocheze deciziile justiţiei. Este incredibil faptul că guvernanţii vorbesc despre echitate, dar îi tratează cu dispreţ şi îi condamnă la sărăcie pe profesori! Nu numai în Suceava şi Botoşani cadrele didactice şi-au cerut drepturile în justiţie. Sunt peste 7.000 de hotărâri judecătoreşti irevocabile pentru reîncadrare potrivit Legii nr. 221/2008 şi în jur de 50.000 de procese pe rol având acelaşi obiect. Hotărârile sunt definite şi executorii. Un drept câştigat în instanţă trebuie acordat neîntârziat. Nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti constituie infracţiune”, a precizat Valeriu Zgonea într-o declaraţie de presă postată şi pe blogul personal.

Deputatul social-democrat consideră că premierul Emil Boc sfidează legile acestei ţări. “Emil Boc crede că poate sfida Constituţia şi legile ţării, crede că se poate juca de-a asumarea răspunderii pe proiecte de lege care îi afectează pe cetăţenii României şi care încalcă drepturi fundamentale. Singurele lucruri pe care ar putea să-şi asume răspunderea Guvernul Băsescu – Boc sunt ipocrizia şi incompetenţa! Nu vom acceptat sub nicio formă un act normativ care să împiedice punerea în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti. Nu vom participa în Parlament la niciun fel de procedură care implică un act ce nu poate fi adoptat sub nicio formă în Parlamentul României! Dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesori, USL va sesiza Curtea Constituţională şi Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă legea va fi adoptată şi promulgată, USL va depune plângere penală împotriva lui Emil Boc şi împotriva lui Traian Băsescu. Vom apăra statul de drept şi îi vom apăra pe profesorii din România, care nu trebuie să mai îndure astfel de umilinţe. Avem obligaţia să reaşezăm educaţia la locul cuvenit, iar Uniunea Social Liberală îşi asumă acest lucru, pentru că investiţia în educaţie este o investiţie în viitorul ţării”, a mai spus Zgonea.

Sursa: www.lupamea.ro