Anvelope resapate versus anvelope noi


  1. #1
    0-day Member anvelopex reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-09-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    1
    Mesaje bazar
    3
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    5
    Puncte CF
    0.0

    Anvelope resapate versus anvelope noi

    Anvelope Resapate versus Anvelopele Noi.

    Foarte multa lume stie o singura diferenta dintre anvelopele noi si cele resapate: PRETUL . Deoarece unele persoane tind sa aleaga in functie de pret, trebuie sa stim care sunt diferentele dintre o anvelopa resapata si o anvelopa noua.

    Anvelopele resapate

    Anvelopele resapate sunt mai grele decat unele noi. Acest lucru se intampla pentru ca banda de rulare noua, care urmeaza sa fie lipita pe corpul anvelopei vechi, este mai groasa si se folosesc mai multe materiale adezive. In plus, cauciucul folosit este unul de calitate mai slaba. Totusi, cum se face dintr-un cauciuc uzat, un cauciuc care arata ca si nou? Anvelopele folosite se recicleaza. Mai precis, cand aruncam un set de anvelope uzate, sunt sanse ca ele sa devina niste anvelope resapate.
    Desigur, nu toate cauciucurile aruncate pot fi transformate in anvelope rasapate. Se aleg anvelopele cu data de fabricatie mai recenta si care nu prezinta nicio alta uzura in afara de cele la banda de rulare. O astfel de anvelopa este special tratata si curatata de vechea banda de rulare. Dupa care, la cald, se lipeste o banda de rulare noua si un strat subtire de cauciuc pe peretii laterali, pentru a da o nota de cauciuc nou. Practic, se reia procesul de fabricatie a anvelopei de la etapa in care se monteaza banda de rulare.
    Avantajul unei astfel de anvelope este pretul mic, desi acest lucru poate reprezenta un dezavantaj.Exista posibilitatea ca montarea noii benzi de rulare sa nu fie etansa, sa nu fi echilibrate cum trebuie, necesitand o cantitate mare de plumb la vulcanizare pentru a le echilibra.De aici rezulta o influenta negativa asupra consumului si nu il ultimul rand o astfel de anvelopa prezinta o uzura mai mare.

    Anvelopele noi

    In cazul lor, nu vor exista problemele enumerate mai sus, acestea fiind fabricate de la 0 si sunt verificate inainte sa fie puse spre vanzare.Anvelopa noua se face complet in urma unui proces care are loc in acelasi timp: formarea corpului de baza, a balonului (peretii) si a benzii de rulare. Toate acestea se formeaza la cald si se unesc in timpul constructiei cauciucului care dureaza aproximativ o ora (chiar si mai putin de o ora intr-o fabrica consacrata).

    La o anvelopa noua costa mult mai mult fabricarea balonului si a bazei, care are multe elemente si structura metalica sau sintetica, decat banda de rulare.La un cauciuc resapat aceasta baza exista deja, fiind a unui cauciuc vechi, la care se adauga doar banda de rulare noua. Deci o anvelopa resapata este mai ieftina pentru ca are doar banda de rulare noua, in rest, pe dedesubt, este acelasi cauciuc vechi.

    De ce pot avea probleme anvelopele resapate?

    In primul rand pentru ca sunt diferente dintre materiale si date de fabricatie dintre cele doua parti: baza anvelopei si banda de rulare. In plus, daca anvelopa este mai veche, se pot pierde proprietatile cauciucului original si lipirea sa fie defectuoasa. Pe cand, la anvelopa noua, materialele fiind similare si unirea lor facandu-se la cald in acelasi timp, sunt foarte putine sansele ca banda de rulare sa aiba scapari de aer, sa nu fie echilibrata sau alte defecte. De exemplu, baza unei anvelope resapate poate fii din 2005 iar ea sa fie transformata in cauciuc in 2010. In cei 5 ani de utilizare a anvelopei originale, baza de origine isi pierde din rigiditate, structura metalica nu mai este la fel de rezistenta si cauciucul se intareste. Astfel corpul de baza “second-hand” (folosit), care este utilizat la o anvelopa resapata, nu este la fel de bun ca unul nou.

    Eu ce aleg?

    Poti cumpara cauciucuri resapate daca nu ai buget suficient pentru un set de anvelope noi. Sau poti cumpara anvelope reconstruite daca le folosesti o perioada de timp mai scurta, cum ar fi in sezonul rece. La fel, poti apela la ele daca nu aveti de gand sa folositi masina pentru performante mai mari, cum ar fi viteze de top mari. In principal anvelopele resapate sunt un compromis de buget, dar nu unul de durata. Nu putine sunt cazurile in care se cumpara aceste cauciucuri si dupa cateva zile se observa ca pierd aer sau ca se uzeaza destul de mult. Dar acest lucru este normal, se aplica zicala “cat dai, atata face”. Nu-i de mirare ca unul resapat costa 140 de lei pe 15 toli, pentru Logan spre exemplu, in timp ce unul nou incepe de la 200 de lei.

    Acum, ramane la atitudinea fiecarui sofer. Cateva lucruri sunt clare:
    - mai bine cu anvelope resapate de iarna, decat unele noi de vara, in anotimpul rece;
    - mai bine cu anvelope resapate cumparate de noi, decat cu unele uzate;
    - cel mai bine cu un set de anvelope noi-noute .
    --
    fara reclama in semnatura

  2. #2
    Newcomer maverick.blue reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    12-10-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    48
    Mesaje bazar
    27
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    30.0
    Da!Mi-am pus pe Cielo anvelope resapate acum o luna si momentan sunt multumit.Or fi inconveniente,nu zic nu,dar le-am montat si echilibrat de unde le-am si cumparat cu garantie 24 luni.Cred ca in aceste conditii merita toti banii!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Eu, majoritatea anvelopelor reesapate pe care am vazut-o, nu mi-a placut deloc materialul.Florile nu pareau sa aiba un contact prea bun cu vechiul cauciuc.

  4. #4
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    As merge fara discutie pe anvelope noi fara sa stau sa ma gandesc.

  5. #5
    Racer vio_rell23's Avatar vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta vio_rell23 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    12-04-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    266
    Mesaje bazar
    299
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    1128
    Puncte CF
    24.5
    Usergroups:
    mai bine anvelope second hand decat resapate..
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: