Subiect: Accident auto cu 'victima'


  1. #1
    Newcomer CLK are ceva special... CLK are ceva special...
    Data de inscriere
    07-03-2008
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    20
    Mesaje bazar
    2
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    0.0

    Subiect: Accident auto cu 'victima'

    Buna ziua,

    Ieri am avut parte de un incident: ma deplasam pe un drum cu o singura banda pe sens (linie dubla continua intre sensuri), cautand un loc de parcare in spatiul special amenajat (oblic). Viteza de deplasare era de maximim 5km/h. In momentul in care am identificat locul liber, am luat usor volan dreapta si un scuterist s-a 'infipt' in portiera mea dreapta fata.

    In niciun moment al deplasarii pe acea strada nu am depasit respectivul scuter si nici nu l-am ajuns din urma.

    Baiatul a cazut cu tot cu scuter, singurele pagube fiind o minora zgarietura pe portiera mea dreapta fata, desupra pragului,de dimensiunea a jumatate cutie de chibrituri.

    I-am solicitat baiatului sa mergem la politie si/sau la spital dar a refuzat, spunand ca n-a patit nimic, ca s-a aruncat cu scuterul ca sa nu ne lovim. A plecat imediat.

    Imediat dupa plecarea baiatului am declarat accidentul la politie (interval de 30 minute), mi s-au solicitat copii dupa acte si am trecut testul de alcoolemie cu 0,00. Nu s-a intocmit niciun document, am dat ofiterului de serviciu numarul de telefon, ramanand sa fiu contactat daca respectivul se va prezenta la politie.

    Mi s-a spus ca vinovatia imi apartine pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers, insa mai mult decat atat nimic.

    Intrebarile mele sunt urmatoarele:
    - in cat timp se poate prezenta victima la politie? (nu a cerut/dorit numele meu, numar de telefon etc.)
    - ce mi se poate intampla in cel mai rau caz?

    Mentionez ca au existat martori care sunt dispusi sa se prezinte la politie in caz de necesitate (la fata locului martorii sustineau ca scuteristul se angajase in depasire pe partea dreapta pentru ca ma deplasam f. incet si chiar si ei au insistat ca baiatul sa mearga la politie).

    Va multumesc

  2. #2
    Senior Member pipan's Avatar pipan reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    02-01-2007
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    702
    Mesaje bazar
    2563
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    0
    Puncte CF
    0.0
    24h trebuie sa se prezinte si daca ai martori eu zic sa stai linistit
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Junior Mitu's Avatar Mitu reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    15-01-2008
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Sex
    M
    Mesaje
    54
    Mesaje bazar
    131
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    17.0
    "1. in cat timp se poate prezenta victima la politie? (nu a cerut/dorit numele meu, numar de telefon etc.)
    2. ce mi se poate intampla in cel mai rau caz? "
    1. Victima accidentului poate depune plangere penala in termen de 60 de zile de la data la care a cunoscut cine este autorul accidentului.
    2. În cazul in care leziunile rezultate in urma accidentului necesita sub 10 zile ingrijiri medicale, fapta nu este prevazuta si pedepsita de legea penala, dosarul fiind finalizat de organele de cercetare penala cu propunerea de neincepere a urmaririi penale pentru autorul accidentului si inaintat catre Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului unde s-a produs accidentul.
    În cazul in care leziunile rezultate in urma accidentului necesita intre 10 si 60 de zile de ingrijiri medicale si victima a depus plangere penala in termenul prevazut de lege, in conformitate cu prevederile legale, poate interveni impacarea partilor. impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
    in cazul in care leziunile rezultate in urma accidentului necesita peste 60 de zile de ingrijiri medicale, impacarea partilor nu are ca efect inlaturarea raspunderii penale.
    prevederilor legale (art.81 din O.U.G. nr. 195/2002) cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
    În cazul in care victima refuza sa considere evenimentul petrecut un accident de circulatie si pleaca de la fata locului inainte de sosirea organelor de politie, soferul trebuie sa se prezinte la sediul poliţiei de pe raza unde s-a produs accidentul pentru declararea imprejurarilor producerii evenimentului.
    În situatia in care conducatorul auto nu indeplineste aceasta cerinta si ulterior victima se va prezenta la o unitate medicala sau organele de politie pentru a declara producerea accidentului de circulatie, conducatorul auto implicat in eveniment va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii mentionate anterior.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: