E DE POST
Versiune pentru imprimare
E DE POST
E de baut
Nu-ti mai bate capul... Lumea, in general, nu citeste posturile mai lungi de 1-2 randuri. Prea mult efort intelectual... care nu este :)
ont: E DE P(R)OST! ...dupa cum vad pe threadul asta :doh:
P.S. : limba oficiala pe forumul asta e "moronic" :)
P.S. 2 : daca totusi a citit cineva acest post (de peste 2 randuri din pacate) si s-a simtit atins/lezat/atacat etc. de el... pot sa va spun ca MA DOARE-N PIX DE CUM VA SIMTITI VOI! :)
are si varianta sugarfree
de dulce:)
asta si cu iaurturile de post :|:|+++ cum poate fi laptele de post nu stiu. adica aia recunosc ca iaurtul lor e facut din cel mai proaspat lapte de e-uri....
p.s. daca nu-l faci coktail cu lapte sau nu-l bei la o gura de friptura, RB e de post.
TAURINA ESTE UN AMINOACID
Taurina se gaseste in alimente si in corp, in stare libera (in proportie de 90%) si sub forma de saruri. Se intalneste, cu predilectie, in tesuturile musculare, plachetele serice si tesuturile neuronice. Nu este un aminoacid esential, el putand fi metabolizat in ficat, din glicina si metionina. Taurina este un produs energetic, energia concentrata fiind consumata pe una sau mai multe cai metabolice, inca incomplet elucidate de cercetatori. Este evident insa ca taurina serveste, asemenea unui neurotransmitator ( mesager al sistemului nervos), de regulator al balantei sarurilor si apei la nivel celular si de stabilizator al membranelor celulare. Taurina participa la decontaminarea chimica a radicalilor liberi oxigenati si este implicata in producerea si activitatea bilei in organism. Taurina este, totodata, necesara in metabolismul lipidelor, prevenind formarea calculilor biliari, favorizand absortia vitaminelor liposolubile, imbunatatind functionarea inimii (facand-o rezistenta la efort) si prevenind formarea ateroamelor in vasele sangvine. Fiind caracterizata printr-o capacitate combinativa ridicata, precum si datorita faptului ca se gaseste in organism in forma libera in cantitati mari, taurina reprezinta \\\\\"o materie prima\\\\\" importanta in reactiile anabolice de formare a aminoacizilor.