Si cum dai kilele alea in 2 saptamani? Te rogi la sfinti si astepti sa tii se faca vreo liposuctie misterioasa?
Zi-mi si mie ca io nu le am nici cu vointa, nici cu motivatia si nici cu alimentatia corecta si mie 2 luni mi se pare ok pentru a da jos 5-7kile.
Cum reusesti tu sa dai 5 in 2 saptamani?
Despre dieta montignac:
"Dieta Montignac se imparte in doua faze.
Faza I: Implica consumul de alimente cu un indice glicemic foarte scazut de 35 sau mai putin (index de 100 are, spre exemplu, glucoza pura). >> vezi tabelul IG Este incurajat consumul de proteine din peste sau legume dar persoanele care au probleme cu rinichii trebuie sa consulte un medic inainte pentru ca acest tip de dieta le-ar putea afecta sanatatea.
Faza II: In aceasta etapa trebuie sa mentinem tot ceea ce am pierdut in prima etapa si sa incercam sa consumam alimente cu un indice glicemic mediu sau mic. Faza a doua ar trebui sa devina mai degraba un stil de viata. >> vezi tabelul IG
Ce mancam cand tinem dieta Montignac: Meniul permite doua optiuni principale: fie proteine si lipide, fie carbohidrati si fibre. Oricum, nu amestecam carbohidratii cu nimic! Pranzul ar trebui sa fie masa principala a zilei.
La micul dejun mancam : Fie proteine si lipide: ceai de plante, un ou fiert, sunca slaba, branza dietetica, cafea decofeinizata, indulcitor de sinteza. Cofeina este interzisa. Fie carbohidrati si fibre: fructe (mere, kiwi, cirese, altele…) sau cereale integrale, paine din faina integrala de secara cu gem dietetic, cafea decofeinizata, indulcitor de sinteza.
La pranz mancam: supa de rosii; salata (bulgareasca) cu branza, sunca slaba sau oua fierte; omleta cu ciuperci; peste; gratar de pui cu fasole pastai. Legumele sunt permise si recomandate dar cu exceptia cartofilor si a morcovilor. Gustare optionala: migdale sau nuci. Pranzul este recomandat a fi pe baza de proteine si lipide.
La cina mancam: Fie carbohidrati si fibre: supa de legume; legume la abur; salate, fructe. Fie proteine si lipide: sunca slaba, iaurt dietetic, branza de vaci cu 0% grasime.
O idee principala a dietei Montignac este bazata pe modul cum se combina alimentele. Astfel, se combina alimentele din grupa A - carnea (fiarta sau la gratar), ouale, pestele, branza de vaci degresata, sau alte lactate cu grupa B - legumele. Niciodata nu se combina alimentele din grupa A cu cele din grupa C - cereale, cartofi, orez, paste, sau porumb. Si acestea tot cu legume se combina. Concluzie: alimentele din grupa B (legumele cu exceptia cartofilor) se pot combina cu orice altceva. Alimentele din grupa A si grupa C nu trebuie niciodata combinate intre ele!
Zaharul este considerat de Michel Montignac un aliment periculos si ar trebui eliminat. Montignac recomanda aspartamul in loc de polioli sau zaharina. Nici painea nu este permisa in prima faza a dietei. Painea integrala in cantitati mici este permisa in a doua faza a dietei. Glucidele “rele†precum cartofii, orezul, porumbul, pastele fainoase, produsele de patiserie, produsele cu zahar, alcoolul, alimentele prajite sau care stau mai mult timp la cuptor trebuie eliminate din alimentatie!
In privinta fructelor, va putem spune ca recomandare generala, nu numai a dietei Montignac, ca ar fi bine sa fie consumate singure si pe stomacul gol (cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa si cu cel putin doua ore dupa masa).
Acizii grasi polinesaturati (lipidele din peste) precum si acizii grasi mononesaturati (uleiul de masline) sunt recomandati pentru cat mai multe din mesele dvs. O alta regula a dietei este ca fructele si legumele sa fie consumate, pe cat posibil, in stare naturala, pentru a nu li se indeparta calitatile nutritive prin prelucrare termica.
Regula de aur a dietei Montignac este aceea sa mancam alimente cu un indice glicemic cat mai mic. Persoanele supraponderale mananca prea multi carbohidrati, fapt ce determina producerea de prea multa insulina in organism iar glucoza in exces este convertita in depozite de grasime nedorite. Alimentele cu un indice glicemic scazut stabilizeaza cantitatea de insulina care este produsa de pancreas si astfel metabolismul este sustinut pentru ca sa nu creeze depozite de grasime. Dieta Montignac va permite sa mancati alimente care va plac si, astfel, poate fi urmata chiar si de sarbatori precum Pastele sau Craciunul. In plus, nu trebuie sa iesiti in evidenta atunci cand mergeti la restaurant iar mancarea comandata nu va “trada†faptul ca sunteti la cura de slabire."