Legea locuintelor va arunca in aer chiriile


  1. #1
    The GodFather SAM's Avatar SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    14-10-2005
    Locaţie
    In your mind
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    10,726
    Mesaje bazar
    843
    Putere Reputatie
    91
    Reputatie
    8701
    Puncte CF
    215.0
    Usergroups:

    Legea locuintelor va arunca in aer chiriile

    Un nou proiect legislativ, al Locuintelor, isi propune sa faca ordine pe piata inchirierilor din Romania, dar va avea, in mod cert, drept impact, majorarea chiriilor
    Potrivit proiectului Legii Locuintelor, initiat de Ministerul Dezvoltarii, la pachet cu Legea Chiriilor, si afisat pe site-ul institutiei, proprietarii care vor inchiria locuintele fara contract vor plati amenzi mai mult decat usturatoare, de pana la 5.000 de lei, adica 50 de milioane de lei vechi. Totodata, pentru nedeclararea contractelor de inchiriere la administratia financiara sanctiunile vor fi cuprise intre 2.000 si 3.000 de lei. Durata contractului va fi de minimum un an, insa perioada de inchiriere poate fi una nedeterminata. Noul proiect de lege prevede constituirea unui depozit de garantie de catre chirias, ce nu poate fi mai mare decat chiria pe doua luni, pentru a garanta respectarea obligatiilor sale locative. In cazul in care chiriasul solicita sa plateasca lunar chiria, proprietarul poate cere constituirea unei garantii a carei valoare nu poate depasi chiria pe doua luni. Garantia trebuie restituita intr-un termen de maximum doua luni, incepand de la data in-cetarii contractului de inchiriere si predarii cheilor de catre locatar. Proiectul are menirea sa puna capat evaziunii fiscale de proportii care se practica la nivelul intregii tari, stiut fiind ca majoritatea proprietarilor se inteleg cu viitori chiriasi "la negru", fara intocmirea de acte, ceea ce inseamna neplata cuvenitelor impozite catre stat. In esenta, deci, este o propunere fireasca si necesara.
    Pe de alta parte, insa, e limpede ca proprietarii, speriati de uriasele noi amenzi, dar obisnuiti, deja, cu un cuantum al chiriilor pe care le incaseaza, vor cauta sa isi scoata parleala impozitelor platite statului prin majorarea chiriilor. Ceea ce, in final, va afecta aceiasi chiriasi nevoiti, oricum, sa scoata sume impresionante din buzunar pentru un acoperis deasupra capului.

  2. #2
    Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    ma plimb cu Terra prin Univers
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    3,635
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    din toata chestia asta ceea ce ma nemultumeste este durata minima de un an. daca ai nevoie de relocare pe termen scurt, de 2 luni in interes de serviciu, de exemplu, ce faci, stai la hotel?

    ce se intampla cu "luatul in gazda"? este sau nu inchiriere? ce fel de inchiriere? elevii vor fi desul de afectati, mai ales de faza cu minimul de 1 an.
    niciodata n'a fost sa nu fie cumva
    In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: