Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Cele mai ingenioase dispozitive de tortura


  1. #1
    Member ZbAnG's Avatar ZbAnG este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    27-09-2008
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    113
    Mesaje bazar
    382
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    41
    Puncte CF
    9.0

    Cele mai ingenioase dispozitive de tortura

    10. Scaunul de interogare

    Sinistra metoda de tortura numita scaunul de interogare a cunoscut celebritatea in Europa medievala, atunci cand era folosita, in special, impotriva femeilor acuzate de vrajitorie sau de adulter. Scaunul metalic pe care erau imobilizati acuzatii era prevazut cu sute de ace menite sa strapunga pielea fara a produce, insa, rani letale. Ca si cum nu era suficient, sub acesta se aprindea focul, foc ce era mentinut pana cand scaunul devenea incandescent. Putinele victime care supravietuiau acestui supliciu sufereau traume ireversibile care, de cele mai multe ori, duceau la moartea celui torturat in maxim doi ani.


    9. Purificarea sufletului

    Desi era privita doar ca o metoda preliminara a torturii propriu-zise, curatarea sufletului avea la baza o credinta larg raspandita in tarile catolice, aceea ca sufletul vinovatului putea fi spalat de pacate daca acuzatul era silit sa inghita apa clocotita sau carbuni incinsi. In situatia in care condamnatul supravietuia incercarii, judecatorii puteau accede catre urmatoarele etape ale procesului de acuzare


    8. Fecioara de fier

    Celebra printre inchizitorii medievali, Fecioara de fier isi va castiga o trista notorietate incepand cu anul 1515, atunci cand s-a inregistrat prima folosire a acestui infricosator instrument de tortura. Cusca de metal, care avea forma unei fecioare, era dotata pe interior cu un sistem complicat de ace care, odata usa inchisa, patrundeau in corpul celui condamnat. Dar cum scopul torturii era acela de a smulge marturisile ereticilor inainte de a-i ucide, acele erau pozitionate astfel incat victima sa nu fie ucisa instantaneu. Acestea penetrau membrele, abdomenul, pieptul si ochii victimei fara a-i provoca moartea imediata. Acuzatul putea agoniza chiar si doua zile pana isi gasea sfarsitul.


    7. Tortura cu apa

    Chiar daca a fost folosita pe scara larga in Evul Mediu, tortura cu apa a continuat sa fie practicata pana in secolul XX, in special in lagarele japoneze din timpul celui de al doilea razboi mondial. Procedeul prevedea ca victimei, imobilizate in prealabil, sa ii fie introdus in gura sau prin fosele nazale un tub elastic prin care era eliberata o mare cantitate de apa. Odata operatiunea incheiata, calaul sarea, practic, cu ambele picioare pe abdomenul umflat al victimei, fapt ce ducea la sectionarea stomacului si la moartea aproape instantanee.


    6.Leaganul lui Iuda

    Imaginatia judecatorilor medievali a atins una dintre cele mai inalte praguri atunci cand s-a decis construirea Leaganului lui Iuda. Aparatul, de forma unui scaun inalt cu trei picioare, era prevazut in varf cu o piramida metalica, ale carei muchii erau atent ascutite in prealabil. Victima era ridicata cu ajutorul unui sistem de scripeti si asezata pe acest ingenios dispozitiv de tortura, in fata judecatorului. Gravitatia si greutatea condamnatului duceau la desavarsirea procesului. Existau si cazuri in care cei acuzati nu erau suficient de corpolenti, situatie in care de picioarele condamnatului erau atasate diferite greutati.


    5. Pantofii de pedeapsa si Furca Ereticilor

    Confectionati din metal si dotati cu mai multi tepi metalici atasati in interior, in dreptul calcaielor, pantofii de pedeapsa erau folositi in combinatie cu o alta inventie a Inchizitiei, Furca Erecticilor. De forma unei furci minuscule cu doua capete, obiectul era atasat de gatul condamnatului astfel incat sa ii penetreze acestuia partea superioara a sternului si barbia. Nevoit sa stea pe varfuri, pentru a nu-si performa calcaiele, si silit sa isi lase capul pe spate pentru a nu fi strapuns de dispozitivul atasat la gat, cel condamnat putea rezista intr-o asemenea pozitie pana la cateva ore. De obicei, o astfel de tortura era folosita ca preludiu, inaintea caznelor propriu-zise.


    4. Ghetele

    O alta solutie ingenioasa a judecatorilor medievali, folosita in lupta cu fortele demonice ale raului, o constituia dispozitivul numit simbolic „ghetele”. Picioarele victimei, imobilizata in prealabil, erau plasate intre doua scanduri care, la randul lor, erau legate intre ele cu mai multe corzi bine stranse. Intre aceste corzi, acuzatorii fixau mai multe pene de lemn pe care le loveau sistematic cu un ciocan. Cu fiecare lovitura, mici parti din tibiile celui torturat se sfaramau, lasand oasele victimei sa iasa la iveala. Judecatorii puteau folosi pana la 20 de astfel de pene, care difereau ca marime, in functie de acuzele aduse vinovatului. Cazurile in care victima supravietuia pana la finalul procesului erau extrem de rare, iar durata de viata a acesteia nu era mai mare de cateva zile datorita blocarii arterelor cu resturi de os si maduva osoasa.

    De-a lungul istoriei, "ghetele" au cunoscut o larga raspandire capatand forme diferite in functie de locatia in care erau folosite. Celebre au ramas "ghetele spaniole", confectionate din metal, si care erau presate cu ciocanul in timp ce picioarele acuzatului se aflau inauntru. O forma a acestor ghete se regasea acum un mileniu si in insulele britanice, diferenta fiind ca acestea erau din fier si nu erau folosite pentru presare membrelor inferioare ale condamnatilor ci pentru fierberea acestora in apa sau ulei.


    3. Fierastraul
    Una dintre cele mai sinistre inventii ale Evului Mediu a fost, cu siguranta, taierea condamnatilor de vii cu fierastraul. Mai mult, victimele erau legate cu capul in jos, ideea torturii fiind ca acestea sa supravietuiasca si sa fie constiente cat mai mult timp, fapt ce era posibil datorita sangelui care continua sa oxigeneze creierul acuzatilor. In ciuda durerilor care trebuie sa fi fost atroce, un condamnat supus unei astfel de torturi putea rezista pana in momentul in care fierastraul ii atingea toracele


    2. Trasul in teapa

    Celebru in Tara Romaneasca datorita domnitorului Vlad Tepes, trasul in teapa era o metoda preferata de executie pentru acuzatorii din Turcia, nordul Africii dar si din Germania si centrul Europei. Teapa de lemn sau metal care strapungea posteriorul celui condamnat, iesindu-i acestuia prin gura sau torace, nu insemna intotdeauna o moarte cat de cat rapida. In situatia in care teapa nu atingea nici un organ vital, victima putea trai pana la doua zile in aceasta pozitie. Pedeapsa era acordata, in special, celor invinuiti de inalta tradare, desi folosirea ei cuprinsese arii mult mai largi de acuzare.


    1. Trasul pe roata

    Primul loc in topul torturilor medievale il ocupa trasul pe roata, o inventie aplicata pe scara larga in centrul si nordul Europei. In fond, doar spanzuratoarea era mai mult folosita decat trasul pe roata in acea perioada.

    Victima era, pentru inceput, fixata de sol cu membrele larg desfacute si bine intinse. Apoi, sub fiecare incheietura a mainilor sau picioarelor erau trecute bucati solide de lemn. Calaul zdrobea incheieturile victimei presandu-le cu o imensa roata de lemn, intarita cu piese de metal. Procesul continua cu fracturarea oasele mainilor si picioarelor celui condamnat. Odata membrele zdrobite, victima era legata in jurul rotii si lasata sa moara din cauza durerilor sau a setei. Cei care supravietuiau supliciului puteau rezista zile intregi legati de roata, timp in care insectele si pasarile se hraneau in voie din trupul acestora. In general, condamnatii erau expusi in piete publice sau la rascrucile drumurilor, pentru ca toti sa ii poata vedea si sa le evite exemplul.

    Existau si cazuri in care acuzatii se bucurau de clementa judecatorilor. In acest caz se aplica ceea ce se numea Coupe de grace, zdrobirea toracelui sau a stomacului, fapt ce ducea la moartea aproape instantanee a victimei. In centrul Europei mai exista o forma de clementa numita Retentum, ce prevedea strangularea condamnatului in timpul executiei, uneori chiar inainte de inceperea ei.


    damn..puscaria e un lux

    Run Baby Run


  2. #2
    Oldtimer SKODA-W-AUDI's Avatar SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti SKODA-W-AUDI este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    19-12-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    1,093
    Mesaje bazar
    2690
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    2052
    Puncte CF
    21.0
    Usergroups:
    Esti cumva sado-masochist si ai vrea sa incerci una dintre aceste metode??? Doamne ce lume.....ce subiecte......
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned subZero's Avatar subZero are ceva special... subZero are ceva special...
    Data de inscriere
    09-12-2006
    Locaţie
    acasa in cv9 :))
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    1,516
    Mesaje bazar
    1099
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    146
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    totusi cateva metode as folosi si eu pentru alesii nostri ...........................pe elena udrea as trage-o ........in teapa

  4. #4
    Member tzuky_me's Avatar tzuky_me a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    29-02-2008
    Varsta
    31
    Sex
    F
    Mesaje
    148
    Mesaje bazar
    5
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -1
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    ...mi-e mila de cei care au trecut prin asa ceva...

  5. #5
    De-al casei Ace's Avatar Ace are ceva special... Ace are ceva special...
    Data de inscriere
    26-05-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    296
    Mesaje bazar
    522
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    130
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    inchizitia a fost o prostie din cauza cariea au murit multi oameni nevinovati. daca te vedea inchizitoru imperial ca ai o aluna pe nas sau te uiti mai nu stiu cum, jeappp !! te ducea sa iti scoata aia matu' cu menghina, fara ca tu sa poti zice ceva in apararea ta

    biserica ... deh, asta inseamna sa ucizi in numele tipului aluia .. cum il cheama? .. fiul tipei care a aparut pe ponciou' fermecat al aluia de si-a suflat mucii in el

    on: cea mai simpla metoda de executie si cea mai putin dureroasa a fost ghilotina. ca metoda de tortura, sunt multe .. una mai dureroasa ca alta
    In caz ca nu raspund, dati mesaj. NU sunati cu numar ascuns !

    Daca postul e deschis inseamna ca e inca valabil !

  6. #6
    Senior Member Lord's Avatar Lord a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    18-11-2005
    Locaţie
    Terra
    Sex
    M
    Mesaje
    947
    Mesaje bazar
    794
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -9
    Puncte CF
    0.0
    Ghilotina , consider ca in perioada asta cele mai multe crime le-a comis biserica.

  7. #7
    Milan for Life! deangel9's Avatar deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare deangel9 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    24-11-2006
    Locaţie
    B/GR/DJ
    Sex
    M
    Mesaje
    10,368
    Mesaje bazar
    394
    Putere Reputatie
    87
    Reputatie
    19665
    Puncte CF
    88.0
    Usergroups:
    n-as vrea sa fiu torturat niciodata

  8. #8
    Insane Shodo's Avatar Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om
    Data de inscriere
    27-08-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    5,809
    Mesaje bazar
    1274
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    432
    Puncte CF
    18.0
    Usergroups:
    tare aia cu apa
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  9. #9
    Banned alin092's Avatar alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor alin092 este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    12-01-2009
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    1,131
    Mesaje bazar
    902
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    803
    Puncte CF
    29.0
    Usergroups:
    mai bine sa fii puscarias in alcatraz.decat sa fi torturat cu asa ceva.

  10. #10
    Fan Stiinta crivi18's Avatar crivi18 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    17-03-2006
    Locaţie
    Calea Bucuresti
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    279
    Mesaje bazar
    565
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    33
    Puncte CF
    4.0
    Usergroups:

    ...

    mai era si picatura chinezeasca...


  11. #11
    Banned ionut87_bili's Avatar ionut87_bili reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    12-06-2009
    Locaţie
    drumuri si poduri
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    196
    Mesaje bazar
    620
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de ralu_ Vezi mesajele
    Esti cumva sado-masochist si ai vrea sa incerci una dintre aceste metode??? Doamne ce lume.....ce subiecte......
    saracii de ei...

  12. #12
    Banned AndreiM's Avatar AndreiM reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2008
    Locaţie
    George Enescu
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    332
    Mesaje bazar
    539
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    oh nu... frumos era daca puneai si cate o poza
    cu cineva care a fost torturat
    sa fie si mai "brrr"

  13. #13
    Oldtimer dragosss's Avatar dragosss are ceva special... dragosss are ceva special...
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    la zid...
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    1,197
    Mesaje bazar
    1388
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    5.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de crivi18 Vezi mesajele
    mai era si picatura chinezeasca...
    Da, bravo !!

  14. #14
    Banned Valentinaaa's Avatar Valentinaaa reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2009
    Locaţie
    gipsy land
    Sex
    F
    Mesaje
    31
    Mesaje bazar
    13
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Cel mai eficient mecanism de tortura e femeia

  15. #15
    Banned m50b25's Avatar m50b25 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-06-2009
    Locaţie
    just the same old re runs
    Sex
    M
    Mesaje
    476
    Mesaje bazar
    13
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Thread din ciclul "Ghidul satanistului amator" .

    Ia mai fa un thread cu cele mai bune metode de tranşat adolescente in pivnita fara sa afle parintii si unul despre cum sa infaptuiesti violul perfect in 10 pasi simpli

    Votat threadul lunii : "Cum sa iti privesti victima in ochi in timp ce ii scoti ficaţii cu linguriţa"



    Succesuri Ted Bundy.

  16. #16
    Banned AndreiM's Avatar AndreiM reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2008
    Locaţie
    George Enescu
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    332
    Mesaje bazar
    539
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Valentinaaa Vezi mesajele
    Cel mai eficient mecanism de tortura e femeia
    tare

  17. #17
    Banned ionut87_bili's Avatar ionut87_bili reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    12-06-2009
    Locaţie
    drumuri si poduri
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    196
    Mesaje bazar
    620
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Valentinaaa Vezi mesajele
    Cel mai eficient mecanism de tortura e femeia
    daaa...trebuia sa ne gandim si la asta!bv

  18. #18
    Banned Valentinaaa's Avatar Valentinaaa reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2009
    Locaţie
    gipsy land
    Sex
    F
    Mesaje
    31
    Mesaje bazar
    13
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de ionut87_bili Vezi mesajele
    daaa...trebuia sa ne gandim si la asta!bv
    Era o observatie seaca, nu pretindeam ca e o gluma buna, dar vad ca se gasesc din ce in ce mai multi forumisti inteligento-ironico-penibili care sa faca genul asta de comentarii. It's ok...*tap on the shoulder*

  19. #19
    De-al casei hAndy's Avatar hAndy va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    18-03-2008
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    380
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    54
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de crivi18 Vezi mesajele
    mai era si picatura chinezeasca...

    ce-a mai tare!

  20. #20
    Oldtimer Dexterminator's Avatar Dexterminator nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    08-12-2006
    Locaţie
    CeVe 9
    Sex
    M
    Mesaje
    1,469
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -19
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    in ce consta aceasta picatura chinezeasca?

    LE: Am gasit gata
    Picatura chinezeasca este numele modalitatii de tortura care foloseste apa. Aceasta practica consta, de fapt, in caderea ritmica a unei picaturi de apa pe crestetul celui torturat sau condamnat. Prin aceasta metoda, cel vizat innebuneste si moare in chinuri.
    "I'm just a musical prostitute my dear,i won't be a rock star i will be a legend"-Freddie Mercury

    R.I.P. King of Pop
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: