Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Esti ecologic?


  1. #1
    Oldtimer laur 20's Avatar laur 20 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    09-12-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    1,097
    Mesaje bazar
    378
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    43
    Puncte CF
    7.5

    Esti ecologic?

    cat de mult reciclati?
    Esti ecologic? Fisiere atasate 9e63fcaa523f4dfb64338385c6b43526.jpg  

  2. #2
    Member lebron's Avatar lebron reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    149
    Mesaje bazar
    72
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    cred ca sunt numai vreo 90% eco (hartia de la veceu nu o reciclez, no way, sorry)
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Fan Stiinta Kezman's Avatar Kezman este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    12-02-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    570
    Mesaje bazar
    709
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    34
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    10%...k sa`l completez p lebron ..


    stiu k e prea putzin ..da nu ma pasioneaza




  4. #4
    Insane FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FanStiintza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    22-06-2008
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    5,562
    Mesaje bazar
    1296
    Putere Reputatie
    60
    Reputatie
    6027
    Puncte CF
    0.0
    1%

  5. #5
    The GodFather SAM's Avatar SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. SAM este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    14-10-2005
    Locaţie
    In your mind
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    10,726
    Mesaje bazar
    843
    Putere Reputatie
    91
    Reputatie
    8701
    Puncte CF
    215.0
    Usergroups:
    Prea putina lume din tara asta recicleaza. De ce? Pentru ca nu avem cum sa reciclam. Daca noi am avea diverse metode prin care am putea recicla, am face`o.
    De ex: daca ar fi tomberoane de gunoi separate pentru plastic, hartie, sticla...etc...am arunca acolo, dar daca nu e, nu avem..
    Aruncam chistoace de tigari pe strada, de ce..? Pentru ca nu avem cosuri de gunoi unde sa le aruncam. Aruncam hartii pe strada, de ce..? Pentru ca asa am fost invatati, sa nu reciclam..
    De ce daca romanii merg in alta tara straina, 90% din ei, se adapteaza imediat conditiilor de acolo si se fac civilizati si pot sa recicleze..
    Deci cine e de vina?

  6. #6
    Scientist Esti ecologic? SyN's Avatar SyN reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    someweare near you
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    1,577
    Mesaje bazar
    38
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    2
    Puncte CF
    23.0
    Usergroups:
    am inceput sa devin alergic la tot ce inseamna "eco" prea se arunca in toate partile cu ecologie facuta prost si de mantuiala

    ce naiba sa reciclam la noi...la noi cei mai eco sunt tiganii care strang din gunoaie sticlele pentru a le vinde
    But to be fully couched within the comfort of a friend is a mode of existence with severe implications. To please you perfectly, she must understand you perfectly. Thus you cannot defy her expectations or escape her reach. Her benevolence has circumscribed you, and your life’s achievements will not reach beyond the map she has drawn.

  7. #7
    Banned cv.f's Avatar cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om
    Data de inscriere
    06-03-2009
    Locaţie
    Downtown
    Sex
    M
    Mesaje
    2,407
    Mesaje bazar
    1197
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    494
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    5%

  8. #8
    Banned M-power's Avatar M-power reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    28-08-2009
    Locaţie
    prazilia
    Sex
    M
    Mesaje
    74
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    0%, urasc ecologistii

    Ecologia: religia hipsterilor

    “-Te lepezi de plastic?
    – Mă lepăd!
    – Aleluia!”

    Ecologia este o religie. Orice aţi spune e o religie. Se bazează pe mituri şi încearcă să îndoaie ştiinţa în jurul ei pentru a-şi justifica miturile. Că dacă spui prostului că se termină petrolul, că ozonul se găureşte şi că o să moară de la încălzirea globală, te crede. Arunci nişte cifre, amesteci ştiinţa cu speculaţiile şi îţi iese un discurs care să sperie orice necredincios.

    Apocalipsa ecologică vine! Închinaţi-vă singurului vostru mântuitor, reciclarea! Capul în pământ şi mătănii până vă iartă natura, căci aţi păcătuit în faţa ei! Pocăiţi-vă, pentru generaţiile următoare! Donaţi toţi banii pentru rahaturi vesele şi verzi! Ziua judecăţii vine! Plasticristul vă vrea sufletele!

    Sunteţi proşti ca vacile, şi de-aia vă tratează ca pe vaci. Apropo, ştiaţi că vacile produc o cantitate obscenă de gaz metan? Care duce la încălzire globală! Da! Just! O să murim de la băşinile vacilor. Direct de la amicul Remus, care e mai bun la matematică decât mine, şi care îşi bate şi capul să demonstreze ce deja îţi spune bunul simţ: că e o mâncare de căcare chestia cu vacile.

    remus: e fapt ca o vaca da cam 142 de kg de metan doar din ragaituri
    remus: asta intr-un an
    remus: si sunt cam 2 miliarde de vaci pe planeta asta
    remus: intr-un an dau afara cam 284 kg metan
    remus: ori 10 la a 9-a
    remus: ma rog, masa molara la metan e cam de 16 grame pe mol si un mol de metan ocupa 22.4 litri de spatiu
    remus: deci vine ca intr-un an, vacile de pe pamant produc cam 396.5 ori 10 la a 9-a metri cubi de gaz
    remus: care practic vine cam cat un cub de 1 kilometru care e plin de metan
    remus: na, ca sa umpli pamantul de metan ai nevoie de cateva trilioane de vaci si cateva mii de ani

    Totuşi, punem la îndoială Cuvântul sacru al ecologiei aici. E deja blasfemie. Crede şi nu cerceta. Că dacă cercetezi îţi cam dă cu virgulă.


    II Reciclarea este un mit

    Da, am întîrziat cu ecologia, dar mna, subiecte serioase mai rar. Continuăm de unde am rămas.

    Coae, dacă nu reciclăm o să ne umplem de gunoaie. Gropile de gunoi sunt deja pline! Aţi văzut Wall-E ? Exact aşa ajungem!

    Nu. Nu ajungem aşa. O groapă de gunoi de vreo 50 pe 50 de kilometri ar ajunge europei pentru următorii 1000 de ani. Lejer. Timp destul ca toate rahaturile de acolo să se descompună frumos. Dacă sunt sortate bine, e o groapă de gunoi modernă şi nu sunt chestii radioactive, chimicale sau cadavrul lui Michael Jackson, nu dăunează la nimic. Peste 1000 de ani facem altă groapă şi peste asta plantăm copaci şi o facem parc naţional.

    Atunci de ce **** mea mai reciclăm? Economisim bani?

    Mm…. Nu chiar. Reciclarea e un mare, crunt, odios şi lung consumator de bani. Bani publici, bani privaţi, nu conteză. Bani de şcoli, spitale, autostrăzi şi mâncare la ţigani, că doar nu ne aşteptăm să-i hrănească becali pe toţi. Nu e campanie şi nici meci important de-al Stelei în fiecare zi. Se pierd bani.

    Ştiu că de obicei cam mănânc mult rahat. Aşa că, de data asta, când zic ceva neconvingător, bag şi nişte linkuri, să par mai serios. Dacă sunteţi curioşi cât, cum şi de ce se pierd banii cu reciclarea, citiţi aici
    http://findarticles.com/p/articles/m...g=content;col1

    Bun, şi daca pierdem bani, măcar.. e bine pentru mediu… nu ?

    Iarăşi nu chiar. Luăm prietena noastră hârtia. Reciclarea ei e un procedeu mult mai toxic decât producerea hârtiei noi. Să nu mai vorbim de transport. Au. Cum Bucurenci n-a venit cu teleportorul în buzunar de la el de pe planeta hipsterilor, se consumă resurse şi se arde gazu’ şi la transportul porcăriilor.

    http://www.greendaily.com/2008/01/02...ing-is-a-sham/
    http://www.ecoworld.com/business/rec...than-ever.html

    Mai ales la colectarea aia selectivă cu care ne înnebunesc hipioţii ăştia. Chiar nu are nicio justificare. Plasticul, spre exemplu, marele duşman al ecologiştilor. NU E TOXIC. NU FACE NIMIC. Singura lui proprietate negativă e că se descompune într-un timp odios de lung. Desigur, să o facem pe idioţii şi să nu-l lăsăm să se descompună în linişte. Dar, dacă îl ardem sau îl băgăm într-un proces de reciclare, cam se eliberează rahaturi toxice. Da, şi producerea de plastic nou e CAM toxică, dar o dată ce l-ai făcut, cel mai ecologic lucru pe care poţi să-l faci cu el e să-l laşi într-o groapă de gunoi modernă.

    Ce se face din el reciclat? Păi tot soiul de căcaturi. Tricouri sintetice, pungi proaste, periuţe de dinţi şi alte câteva iordane. Mult mai scump decât dacă ai fi pornit de la zero. Mult, mult mai scump. Inutil şi imbecil de scump.

    Deci există vreo necesitate? Vreo nevoie clară şi pragmatică de a aduna plasticul de pe jos? Nu prea. Doar estetică. Doar ca să arate mai bine prin jur. Lumea moare de foame şi noi o frecăm la simţul estetic.

    Deci mai exact, cu reciclatul o cam ardem aiurea. Şi atât. Ăsta e singurul scop al reciclatului. Să ne căcăm pe noi.

    Şi atunci de ce o facem? Păi… ca orice religie, ne dă sentimentul ăla călduţ şi pufos ca am făcut ceva bun. Că suntem fiinţe utile şi blânde puse pe pământ să ne desfăşurăm pozitiv. Putem să dormim liniştiţi. Am aruncat plasticul în containerul pentru plastic. Cineva o să se spele pe dinţi cu scărpinătorul de cururi defect pe care l-am aruncat. Zeul nostru imaginar, Ecologia e mulţumit de ofrandă. Putem să ne batem unu’ pe altu’ pe umăr. Suntem responsabili.

    Bineînţeles mai sunt şi jdesute de companii de ***** care fac asta ca strategie de publicitate, ca să pară nouă că îi doare pe ei pe canalu’ pulii de soarta noastră. Şi evident, cum e populară la masele ce nu înţeleg, toţi politicienii o promit şi o aplică. Aduce voturi. E o pierdere inutilă de bani dar prostului i se pare un lucru bun. Aşa că dă bine în campanie electorală.

    Deci. Mai mult religie decât ştiinţă. E fake, e pe trend, e HIPSTEREALĂ!


    III Dragoş Bucurenci: Patriarhul ecologiei

    (Da, ştiu, vă deranjează subiectul cu ecologia. Asta e. Nu vă place, nu citiţi. Io tre să-mi termin teoria. O să aibă sens în ultimu post, ăla de mâine. Pînă atunci mucles, astea-s documentare.)

    primul

    al doilea

    Bucurenci e şefu’ de la “Mai mult verde”, şi în principal maxim dătător cu părerea în probleme ecologice. Cum e ceva de reciclat, cum se bagă el în seamă cu un proiect. Salvază rahaturi. Nu-i cere nimeni să salveze rahaturi. Uneori nici nu trebuiesc salvate. Da’ el le salvează.

    Mi-e greu. Chiar mi-e greu să scriu ceva de tipul ăsta. Mi-e extrem de dureros de greu. M-am foit juma de oră de pe un *** pe altu’ încercând sa-mi ordonez ideile.

    Pe de o parte e un om bun. Are intenţii bune. Sincer. Nu poţi să zici că nu are intenţii bune. Într-un fel. Pe de altă parte e un hipster antipatic care vrea să facă din ecologie o religie. Recrutează copchii mici din licee, care în loc să se masturbeze şi să bea şi să-l venereze pe papagalul de Tudor Chirilă, cum tre’ să facă liceenii, sunt convertiţi la Ecologie. Li se spală creierul sec cu idei… desigur bune…. bune la început. Nu poţi să zici că nu e bine să iei nişte puşti şi să-i convingi să planteze nişte copaci.

    Dar de aici mai e un pas până la hipioţeală odioasă. Vegetarieni, radicalism ecologic nejustificat, PETA, Greenpeace şi alte scârboşenii econaziste care ar trebuie stârpite. Dar mai mult despre asta când vorbim de organizaţia lui.

    Nu putem să nu observăm că tipul e de un narcisism crunt. Pe lângă faptul că e un hipster metrosexual de cea mai joasă speţă, cu pălăriuţă şi manpoşetă, vorbeşte despre el cum beau eu bere. Dar are intenţii bune. De fapt.. dracu’ ştie ce intenţii are. Că o fi făcând toate ăstea ca să fie în centrul atenţiei, i-o fi păsând de natură… dracu’ ştie. La un moment dat a declarat că e bisexual. Nu că nu l-aş crede că se fute în cur, doar că e irelevant. E genul de chestie pe care o zici doar ca să fii băgat în seamă. Nu vorbeşti în public despre ce tragi pe pulă sau, mă rog, te trage la lorgean decât ca să se vorbească despre tine. Nu există nicio justificare în afară de nevoia de atenţie pentru a vorbi de viaţa ta sexuală în public. De aceea, orice rahaturi ar face, orcâţi copăcei ar planta, eu tot o să mă uit câş la el şi o să zic că o face ca să iasă în evidenţă.

    A scris şi o carte, realK, despre cum trăgea el ketamină şi alte căcaturi. Mno, iarăşi, n-am nimic cu omu’ că se droga. Era evident din numele “Mai mult verde”. Da’ chiar tranchilizant de cai, coae? Ceva mai puţin penal nu găseai? Şi just, oamenii evoluează. Învaţa din greşeli. Dar cât dracu’ poţi să evoulezi? Dacă porneşti de la ketamină, drogul prostului, cam cât de departe poţi să ajungi ? Cam la o aruncătură de băţ mai sus, zic io. Şi nu e prea sus. Plus e hipster. Bine. Nu-s în măsură să o ard moralist. O mai scris pe la Dilema Veche, emisiuni de cultură pe la teve, deci tind să mă hazardez în a spune că-l duce capu’.

    Dă dovadă şi de prostie ameţitoare uneori. Spre exemplu, la “ziua pământului”, altă porcărie fără niciun scop clar, când cică ar trebui să stingem toate luminile de pe glob timp de o oră, aflat la Realitatea TV, omu’ a exclamat satisfăcut : “uitaţi! Africa! acolo şi-au stins toţi luminile!”. Bravo bă, isteţule.

    Da’ mie mi-e antipatic. Mi se pare fals. Mi se pare că gândeşte prea mult înainte de a spune ceva, să îşi ascundă intenţiile. Că are un complex mesianic profund şi că încearcă să prostească poporul care n-are ce băga în gură că ecologia e importantă. CHIAR NU E.

    Zice şi el: “Ich bin ein bulangiu”. Mă… ce să zic… cam eşti. Da’ plantezi copaci. **** mea, şi mie îmi plac copacii. Da’ asta nu înseamnă că nu eşti un bulangiu cu complex mesianic obsedat de propria imagine, care împarte idei false la oameni doar ca să fie admirat. Mă cac pe ei de copaci.



    Sursa: http://www.piticigratis.com/

  9. #9
    Insane Shodo's Avatar Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om Shodo este o comoara de om
    Data de inscriere
    27-08-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    5,809
    Mesaje bazar
    1274
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    432
    Puncte CF
    18.0
    Usergroups:
    nu reciclez nimic
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!

  10. #10
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    Citat Mesaj iniţiat de SAM Vezi mesajele
    Prea putina lume din tara asta recicleaza. De ce? Pentru ca nu avem cum sa reciclam. Daca noi am avea diverse metode prin care am putea recicla, am face`o.
    De ex: daca ar fi tomberoane de gunoi separate pentru plastic, hartie, sticla...etc...am arunca acolo, dar daca nu e, nu avem..
    Aruncam chistoace de tigari pe strada, de ce..? Pentru ca nu avem cosuri de gunoi unde sa le aruncam. Aruncam hartii pe strada, de ce..? Pentru ca asa am fost invatati, sa nu reciclam..
    De ce daca romanii merg in alta tara straina, 90% din ei, se adapteaza imediat conditiilor de acolo si se fac civilizati si pot sa recicleze..
    Deci cine e de vina?
    Foarte bine spus ,dar sunt si situatii cand la 50 m e un cos si pana acolo prefera sa arunce pe jos. S a incercat separarea , au adus saci negri mari pt sticle dar surpriza ,nu a venit nimeni sa i mai incarce si asa s au dus iar cu restul gunoiului.

  11. #11
    Senior Member Elysium are ceva special... Elysium are ceva special...
    Data de inscriere
    20-06-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    825
    Mesaje bazar
    37
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    122
    Puncte CF
    27.0
    Citat Mesaj iniţiat de Kezman Vezi mesajele
    10%...k sa`l completez p lebron ..


    stiu k e prea putzin ..da nu ma pasioneaza
    adica tu ii reciclezi lui hartia igienica?

  12. #12
    Maniac zagalo's Avatar zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    24-05-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    4,342
    Mesaje bazar
    2116
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    5793
    Puncte CF
    0.5
    s-a incercat acu' ceva ani buni,eram elev de generala,in unele scoli au fost amplasate containere separate pt fiecare deseu in parte.
    ex in curtea scolii 33 din cv9.
    insa din lipsa educatiei parintilor si lipsa informarii elevilor de catre profesori a fost greu sa se implementeze o astfel de mentalitate... de a depozita gunoiul in functie de natura deseului.

  13. #13
    Fan Stiinta Kezman's Avatar Kezman este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    12-02-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    570
    Mesaje bazar
    709
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    34
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Elysium Vezi mesajele
    adica tu ii reciclezi lui hartia igienica?
    in afara de chestia asta ))




  14. #14
    Banned Comenzi^Gsm's Avatar Comenzi^Gsm reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    01-05-2009
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    380
    Mesaje bazar
    67
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Nu reciclez nimik,nu ii vad rostul in momentul de fata.

  15. #15
    Senior Member AdidaSz0r's Avatar AdidaSz0r este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    25-04-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    888
    Mesaje bazar
    164
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    26
    Puncte CF
    42.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de SAM Vezi mesajele
    Prea putina lume din tara asta recicleaza. De ce? Pentru ca nu avem cum sa reciclam. Daca noi am avea diverse metode prin care am putea recicla, am face`o.
    De ex: daca ar fi tomberoane de gunoi separate pentru plastic, hartie, sticla...etc...am arunca acolo, dar daca nu e, nu avem..
    Aruncam chistoace de tigari pe strada, de ce..? Pentru ca nu avem cosuri de gunoi unde sa le aruncam. Aruncam hartii pe strada, de ce..? Pentru ca asa am fost invatati, sa nu reciclam..
    De ce daca romanii merg in alta tara straina, 90% din ei, se adapteaza imediat conditiilor de acolo si se fac civilizati si pot sa recicleze..
    Deci cine e de vina?
    statul ! asa cum zici si tu la noi nu prea ai cum sa reciclezi...

  16. #16
    Newcomer luizzik's Avatar luizzik reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-10-2008
    Varsta
    38
    Sex
    F
    Mesaje
    27
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Citat Mesaj iniţiat de M-power Vezi mesajele
    Ecologia: religia hipsterilor

    “-Te lepezi de plastic?
    – Mă lepăd!
    – Aleluia!”

    Ecologia este o religie. Orice aţi spune e o religie. Se bazează pe mituri şi încearcă să îndoaie ştiinţa în jurul ei pentru a-şi justifica miturile. Că dacă spui prostului că se termină petrolul, că ozonul se găureşte şi că o să moară de la încălzirea globală, te crede. Arunci nişte cifre, amesteci ştiinţa cu speculaţiile şi îţi iese un discurs care să sperie orice necredincios.

    Apocalipsa ecologică vine! Închinaţi-vă singurului vostru mântuitor, reciclarea! Capul în pământ şi mătănii până vă iartă natura, căci aţi păcătuit în faţa ei! Pocăiţi-vă, pentru generaţiile următoare! Donaţi toţi banii pentru rahaturi vesele şi verzi! Ziua judecăţii vine! Plasticristul vă vrea sufletele!

    Sunteţi proşti ca vacile, şi de-aia vă tratează ca pe vaci. Apropo, ştiaţi că vacile produc o cantitate obscenă de gaz metan? Care duce la încălzire globală! Da! Just! O să murim de la băşinile vacilor. Direct de la amicul Remus, care e mai bun la matematică decât mine, şi care îşi bate şi capul să demonstreze ce deja îţi spune bunul simţ: că e o mâncare de căcare chestia cu vacile.

    remus: e fapt ca o vaca da cam 142 de kg de metan doar din ragaituri
    remus: asta intr-un an
    remus: si sunt cam 2 miliarde de vaci pe planeta asta
    remus: intr-un an dau afara cam 284 kg metan
    remus: ori 10 la a 9-a
    remus: ma rog, masa molara la metan e cam de 16 grame pe mol si un mol de metan ocupa 22.4 litri de spatiu
    remus: deci vine ca intr-un an, vacile de pe pamant produc cam 396.5 ori 10 la a 9-a metri cubi de gaz
    remus: care practic vine cam cat un cub de 1 kilometru care e plin de metan
    remus: na, ca sa umpli pamantul de metan ai nevoie de cateva trilioane de vaci si cateva mii de ani

    Totuşi, punem la îndoială Cuvântul sacru al ecologiei aici. E deja blasfemie. Crede şi nu cerceta. Că dacă cercetezi îţi cam dă cu virgulă.


    II Reciclarea este un mit

    Da, am întîrziat cu ecologia, dar mna, subiecte serioase mai rar. Continuăm de unde am rămas.

    Coae, dacă nu reciclăm o să ne umplem de gunoaie. Gropile de gunoi sunt deja pline! Aţi văzut Wall-E ? Exact aşa ajungem!

    Nu. Nu ajungem aşa. O groapă de gunoi de vreo 50 pe 50 de kilometri ar ajunge europei pentru următorii 1000 de ani. Lejer. Timp destul ca toate rahaturile de acolo să se descompună frumos. Dacă sunt sortate bine, e o groapă de gunoi modernă şi nu sunt chestii radioactive, chimicale sau cadavrul lui Michael Jackson, nu dăunează la nimic. Peste 1000 de ani facem altă groapă şi peste asta plantăm copaci şi o facem parc naţional.

    Atunci de ce **** mea mai reciclăm? Economisim bani?

    Mm…. Nu chiar. Reciclarea e un mare, crunt, odios şi lung consumator de bani. Bani publici, bani privaţi, nu conteză. Bani de şcoli, spitale, autostrăzi şi mâncare la ţigani, că doar nu ne aşteptăm să-i hrănească becali pe toţi. Nu e campanie şi nici meci important de-al Stelei în fiecare zi. Se pierd bani.

    Ştiu că de obicei cam mănânc mult rahat. Aşa că, de data asta, când zic ceva neconvingător, bag şi nişte linkuri, să par mai serios. Dacă sunteţi curioşi cât, cum şi de ce se pierd banii cu reciclarea, citiţi aici
    http://findarticles.com/p/articles/m...g=content;col1

    Bun, şi daca pierdem bani, măcar.. e bine pentru mediu… nu ?

    Iarăşi nu chiar. Luăm prietena noastră hârtia. Reciclarea ei e un procedeu mult mai toxic decât producerea hârtiei noi. Să nu mai vorbim de transport. Au. Cum Bucurenci n-a venit cu teleportorul în buzunar de la el de pe planeta hipsterilor, se consumă resurse şi se arde gazu’ şi la transportul porcăriilor.

    http://www.greendaily.com/2008/01/02...ing-is-a-sham/
    http://www.ecoworld.com/business/rec...than-ever.html

    Mai ales la colectarea aia selectivă cu care ne înnebunesc hipioţii ăştia. Chiar nu are nicio justificare. Plasticul, spre exemplu, marele duşman al ecologiştilor. NU E TOXIC. NU FACE NIMIC. Singura lui proprietate negativă e că se descompune într-un timp odios de lung. Desigur, să o facem pe idioţii şi să nu-l lăsăm să se descompună în linişte. Dar, dacă îl ardem sau îl băgăm într-un proces de reciclare, cam se eliberează rahaturi toxice. Da, şi producerea de plastic nou e CAM toxică, dar o dată ce l-ai făcut, cel mai ecologic lucru pe care poţi să-l faci cu el e să-l laşi într-o groapă de gunoi modernă.

    Ce se face din el reciclat? Păi tot soiul de căcaturi. Tricouri sintetice, pungi proaste, periuţe de dinţi şi alte câteva iordane. Mult mai scump decât dacă ai fi pornit de la zero. Mult, mult mai scump. Inutil şi imbecil de scump.

    Deci există vreo necesitate? Vreo nevoie clară şi pragmatică de a aduna plasticul de pe jos? Nu prea. Doar estetică. Doar ca să arate mai bine prin jur. Lumea moare de foame şi noi o frecăm la simţul estetic.

    Deci mai exact, cu reciclatul o cam ardem aiurea. Şi atât. Ăsta e singurul scop al reciclatului. Să ne căcăm pe noi.

    Şi atunci de ce o facem? Păi… ca orice religie, ne dă sentimentul ăla călduţ şi pufos ca am făcut ceva bun. Că suntem fiinţe utile şi blânde puse pe pământ să ne desfăşurăm pozitiv. Putem să dormim liniştiţi. Am aruncat plasticul în containerul pentru plastic. Cineva o să se spele pe dinţi cu scărpinătorul de cururi defect pe care l-am aruncat. Zeul nostru imaginar, Ecologia e mulţumit de ofrandă. Putem să ne batem unu’ pe altu’ pe umăr. Suntem responsabili.

    Bineînţeles mai sunt şi jdesute de companii de ***** care fac asta ca strategie de publicitate, ca să pară nouă că îi doare pe ei pe canalu’ pulii de soarta noastră. Şi evident, cum e populară la masele ce nu înţeleg, toţi politicienii o promit şi o aplică. Aduce voturi. E o pierdere inutilă de bani dar prostului i se pare un lucru bun. Aşa că dă bine în campanie electorală.

    Deci. Mai mult religie decât ştiinţă. E fake, e pe trend, e HIPSTEREALĂ!


    III Dragoş Bucurenci: Patriarhul ecologiei

    (Da, ştiu, vă deranjează subiectul cu ecologia. Asta e. Nu vă place, nu citiţi. Io tre să-mi termin teoria. O să aibă sens în ultimu post, ăla de mâine. Pînă atunci mucles, astea-s documentare.)

    primul

    al doilea

    Bucurenci e şefu’ de la “Mai mult verde”, şi în principal maxim dătător cu părerea în probleme ecologice. Cum e ceva de reciclat, cum se bagă el în seamă cu un proiect. Salvază rahaturi. Nu-i cere nimeni să salveze rahaturi. Uneori nici nu trebuiesc salvate. Da’ el le salvează.

    Mi-e greu. Chiar mi-e greu să scriu ceva de tipul ăsta. Mi-e extrem de dureros de greu. M-am foit juma de oră de pe un *** pe altu’ încercând sa-mi ordonez ideile.

    Pe de o parte e un om bun. Are intenţii bune. Sincer. Nu poţi să zici că nu are intenţii bune. Într-un fel. Pe de altă parte e un hipster antipatic care vrea să facă din ecologie o religie. Recrutează copchii mici din licee, care în loc să se masturbeze şi să bea şi să-l venereze pe papagalul de Tudor Chirilă, cum tre’ să facă liceenii, sunt convertiţi la Ecologie. Li se spală creierul sec cu idei… desigur bune…. bune la început. Nu poţi să zici că nu e bine să iei nişte puşti şi să-i convingi să planteze nişte copaci.

    Dar de aici mai e un pas până la hipioţeală odioasă. Vegetarieni, radicalism ecologic nejustificat, PETA, Greenpeace şi alte scârboşenii econaziste care ar trebuie stârpite. Dar mai mult despre asta când vorbim de organizaţia lui.

    Nu putem să nu observăm că tipul e de un narcisism crunt. Pe lângă faptul că e un hipster metrosexual de cea mai joasă speţă, cu pălăriuţă şi manpoşetă, vorbeşte despre el cum beau eu bere. Dar are intenţii bune. De fapt.. dracu’ ştie ce intenţii are. Că o fi făcând toate ăstea ca să fie în centrul atenţiei, i-o fi păsând de natură… dracu’ ştie. La un moment dat a declarat că e bisexual. Nu că nu l-aş crede că se fute în cur, doar că e irelevant. E genul de chestie pe care o zici doar ca să fii băgat în seamă. Nu vorbeşti în public despre ce tragi pe pulă sau, mă rog, te trage la lorgean decât ca să se vorbească despre tine. Nu există nicio justificare în afară de nevoia de atenţie pentru a vorbi de viaţa ta sexuală în public. De aceea, orice rahaturi ar face, orcâţi copăcei ar planta, eu tot o să mă uit câş la el şi o să zic că o face ca să iasă în evidenţă.

    A scris şi o carte, realK, despre cum trăgea el ketamină şi alte căcaturi. Mno, iarăşi, n-am nimic cu omu’ că se droga. Era evident din numele “Mai mult verde”. Da’ chiar tranchilizant de cai, coae? Ceva mai puţin penal nu găseai? Şi just, oamenii evoluează. Învaţa din greşeli. Dar cât dracu’ poţi să evoulezi? Dacă porneşti de la ketamină, drogul prostului, cam cât de departe poţi să ajungi ? Cam la o aruncătură de băţ mai sus, zic io. Şi nu e prea sus. Plus e hipster. Bine. Nu-s în măsură să o ard moralist. O mai scris pe la Dilema Veche, emisiuni de cultură pe la teve, deci tind să mă hazardez în a spune că-l duce capu’.

    Dă dovadă şi de prostie ameţitoare uneori. Spre exemplu, la “ziua pământului”, altă porcărie fără niciun scop clar, când cică ar trebui să stingem toate luminile de pe glob timp de o oră, aflat la Realitatea TV, omu’ a exclamat satisfăcut : “uitaţi! Africa! acolo şi-au stins toţi luminile!”. Bravo bă, isteţule.

    Da’ mie mi-e antipatic. Mi se pare fals. Mi se pare că gândeşte prea mult înainte de a spune ceva, să îşi ascundă intenţiile. Că are un complex mesianic profund şi că încearcă să prostească poporul care n-are ce băga în gură că ecologia e importantă. CHIAR NU E.

    Zice şi el: “Ich bin ein bulangiu”. Mă… ce să zic… cam eşti. Da’ plantezi copaci. **** mea, şi mie îmi plac copacii. Da’ asta nu înseamnă că nu eşti un bulangiu cu complex mesianic obsedat de propria imagine, care împarte idei false la oameni doar ca să fie admirat. Mă cac pe ei de copaci.



    Sursa: http://www.piticigratis.com/


    ma bucur ca nu gandeste toata lumea ca tine...in cazul in care nu ai observat deja in romania este o adevarata problema cu spatiul gropilor de gunoi...daca acum e problema gandeste-te cum o sa fie peste 1000 de ani..
    si in cazul in care nu te-ai gandit la asta numarul populatiei creste si odata cu cresterea numarului populatiei creste si numarul deseurilor...trebuie sa te gandesti si la viitorul celor care ne urmeaza...daca si stramosii nostrii ar fii gandit ca tine poate nu am mai fii existat
    daca nu stiai din timpul lui stefan cel mare au inceput sa se dea legi pentru protejarea naturii...sunt foarte bine informata pentru ca maine am examen din materia asta

  17. #17
    Maniac zagalo's Avatar zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    24-05-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    4,342
    Mesaje bazar
    2116
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    5793
    Puncte CF
    0.5
    Citat Mesaj iniţiat de luizzik Vezi mesajele
    ma bucur ca nu gandeste toata lumea ca tine...
    nu-s gandurile lui.
    a precizat sursa la final!

  18. #18
    Newcomer luizzik's Avatar luizzik reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-10-2008
    Varsta
    38
    Sex
    F
    Mesaje
    27
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    32
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Citat Mesaj iniţiat de zagalo Vezi mesajele
    nu-s gandurile lui.
    a precizat sursa la final!
    atata timp cat a postat asta p forum se intelege ca asta gandeste si el nu?

  19. #19
    Oldtimer casperschi are ceva special... casperschi are ceva special...
    Data de inscriere
    09-02-2008
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    1,130
    Mesaje bazar
    153
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    136
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de luizzik Vezi mesajele
    daca nu stiai din timpul lui stefan cel mare au inceput sa se dea legi pentru protejarea naturii...
    da, multi mojici au fost descapatinati pentru ca nu aruncau dozele de bere sau cola la tomberoanele strategic plasate peste tot, din Tara Romaneasca pana in Codrii Tigheciului.

    on: da, sunt ecologic, bineinteles.

  20. #20
    Maniac zagalo's Avatar zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    24-05-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    4,342
    Mesaje bazar
    2116
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    5793
    Puncte CF
    0.5
    Citat Mesaj iniţiat de luizzik Vezi mesajele
    atata timp cat a postat asta p forum se intelege ca asta gandeste si el nu?
    nu neaparat!
    poate a dat copy/paste din plictiseala!
    dar tu puteai sa zici ca nu esti de acord cu ce scrie in sursa lui!


    Citat Mesaj iniţiat de casperschi Vezi mesajele
    da, multi mojici au fost descapatinati pentru ca nu aruncau dozele de bere sau cola la tomberoanele strategic plasate peste tot, din Tara Romaneasca pana in Codrii Tigheciului.
    bine zis!
    Last edited by zagalo; 24-09-2009 at 21:06. Motiv: Automerged Doublepost
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: