CMR Dirt new breed of car simulator


  1. #1
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation CMR Dirt new breed of car simulator

    Stimati pasionati o sa incep un articol despre acest joc, un articol pe care vreau sa-l consturiesc in timp cu fel de fel de constatari.

    In primul rand acest joc face o diferentiere clara intre cei cu un " computer de buzunar " si cei un o solutie destinata jocurilor, lucru pe care eu il consider nedrept pentru ca sunt multi jucatori buni care nu isi permit nici macar 6000 de RON pe un pc super tunat ca sa aiba performante de pc de 10000 de RON , ca sa mai zicem ca pt multi dintre ei sunt un vis si pc-urile de 3500 4000 de RON, in RATE sau NU. Deci inca de la aparitie acest joc se adreseaza celor cu resurse mari ...nu stiu daca pe acest forum sunt mai mult de 20 de oameni... , dar o sa ma avant sa-mi exprim parerea despre produsul Codemasters .

    Putin despre mine:

    Nu sunt un maniac al jocurilor, dar dintre toate genurile eu prefer simulatoarele auto pentru ca iti ia putin timp sa te bucuri intens...de ex. intr-o pauza de 15 minute in TeamNations joci cu nemtii si portughezii... pe un server de 50 de useri , iar satisfactia e mare cand ajungi in top 3.
    Singurul joc de acest gen pe care l-am jucat ca un om fara casa , familie si stomac a fost NFS Porche, care din experienta mea a ramas un bun simulator auto pentru ca :
    - de si cu o grafica simplista simuleaza foarte bine toate efectele, de la inclinatia drumului pana la probleme tehnice si controlul tractiunii .
    - poate sa ruleze pe sisteme vechi si sa ai senzatii realiste fara sa ai un volan de 300 de euro

    Despre DIRT:

    Testand toate simulatoarele CMR de pana acum si remarcand evolutia lor afirm ca exista un "quantum leep" fata de versiunile anterioare, lucru realizat prin doua mari capitole :
    - simuleaza comportamentul masinii atat de bine incat transpiri dupa o sesiune
    - este construit sa fie un joc Vista Ready, deci ruleaza mai bine pe sistemul Vista de si pe Vista testele analitice dau un scor mai mic. Suporta functia Direct X9 S.M. 3.0 care dupa cum ati vazut in 3d mark 2006 este de mare impact vizual de si 3D Mark 2006 este foarte similar cu 3d mark 2005 - care foloseste S.M. 2.0 , totul pare mult mai realist .
    Realismul vizual se ridica la nivelul celui simulat de comportamentul masinii.
    Am ramas profund impresionat de echilibrul intre cele doua, dar si de reactia comunitatii on-line care nu se teme sa cumpere placi 8800 .

    Cerinte de sistem :

    Sistemul meu este descris in sectiunea hardware/ Teste 3d Mark 2003/2005/2006/ pe ultima pagina in jos , unde mi-am postat rezultatul testelor in 3d mark 2006 .
    In concluzie un sistem ca al meu de abi poate sa ruleze performant in 1024x768 cu detalii medii . Detaliile medii se traduc ca fiind cel putin la fel de aratoase ca daca ar fi rulat acest joc - teoretic pe Playstation 3 - . Deci sistemul meu este oricum mai performant de cat PS3 totusi in urmatorii ani ca sa ai vreo pretentie trebuie sa ai macar 8800 GTS in SLI sau un Radeon foarte procopsat - pt cei cu buget limitat - pt ca dupa cum stiti in single un radeon bate un geforce la acelasi pret , dar un geforce in sli se comporta cu cel putin 50% mai rapid pe cand radeon in cross fire se comporta cu maxim 50% mai bine si asta se obsrva la rezolutii pe care monitoare scumpe > 700 de euro ni le pot oferii , pe cand la Nvidia nu exista probleme nici macar la 800x600 .

    Concluzia:

    Daca vrei sa te bucuri si ai cu ce, de un joc care este regele rally simulatoarelor - regele a murit , traiasca regele - isi merita toti banii sau tot timpul sa-l iei de pe torent .
    Grafica 9/10 - pentru ca mai sunt buguri daca nu ai drivere corespunzatoare -
    Gameplay 10/10 - vine cu tot felul de inovatii pt. jocul in retea pe net, de ex. ai un cont sau poti vota ce sa masini sa folosesti, nu mai este admin-ul un tip care face tot ce vrea .
    Future proof 7/10 - este bun , dar este primul dintr-o lunga serie de simulatoare si nu cred ca va face valuri ca NFS Porche la vremea lui, este extraordinar, dar este mai mult un produs de cat o solutie de a ne distra cu orele intr-o masina de rally, adik nu se creeaza asa o reclama in jurul lui ca sa devina i stea, desi ar merita , insa acest lucru arata ca mai sunt multe titluri de la Codemasters care asteapta sa apara , plus ca pana o sa aiba toata lumea resurse sa-l joace o sa apara titluri care o sa-l egaleze in cel mai rau caz si e pacat .
    Nota 8.6

  2. #2
    Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    7,969
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    77
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    E tare Colin McRae Dirt da din pacate nu mi-a mers ca nu am pixel shader 3
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation Noi observatii

    Am testat azi-noapte DIRT cu tastatura, dar si cu volan. Am remarcat ca este astfel conceput incat sa il poti juca foarte distractiv cu tastatura sau gamepadu-ul si sa rulezi chiar foarte bine, insa cu volanul situatia se schimba.

    In primul rand am fost profund impresionat cand am descoperit ca jocul foloseste intr-un mod mai bun de cat predecesoarele volanul. Eu am un Formula Force de la logi. Acest volan este depasit acum, datorita api-ului DirectX9 care il face sa se comporte aiurea. De ex. cu DirectX 7.0 in NFS Porche se comporta excelent. Cum am facut update la DX 9 - oricare release - nu se mai simt toate efectele . Aceasta explicatie sta in faptul ca sunt noi instructiuni pt. chip-urile volanelor care permit o abordare total doferita al force feedback-ului. Cu CMR Dirt acest lucru este din nou dus la alt nivel, iar programatorii ca sa castige useri au facut ceva bestial:
    - codul scris de ei permite folosirea ff-ului si pe volane vechi ca al meu.
    E drept ca nu simt sa zicem motorul ...dar imi clantane dintii de la subwoofer din cauza lui deci nu aveam nevoie sa fie simulat. Ce e interesant este ca simuleaza exact ce este mai important...drumul si permite "incordarea" volanului...deci puteti sa va luati volane cum am facut eu ..cu 30 de euro max care sa va faca sa ramaneti cu gura cascata; simtiti diferenta numai cu volane mai scumpe de 200 de euro...adik s-ar merita sa dai banii pe un g25 de la logi . Totusi exista un paradox stimati pasionati...un om care da 350 de euro + TVA pe un EVGA 8800 GTS ...ca sa joace Dirt nu are si el acolo inca 250 pt un G25? In orice caz jocul este bine inchegat si asta inca in varianta demo. Ca tot merge bine cu volanul asta am sa consider ca merita si cumparat..dincolo a scazut < 35 de euro jocul.

  4. #4
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation In final si video cu testari

    http://www.youtube.com/watch?v=btsJcJJHVuQ

    Acesta este video-ul cu CMR Dirt rulat pe pc-ul meu . Am constat ca ruleaza in 1024x768 cu toate setarile la maxim cu o medie de peste 50 de cadre pe secunda. Singura setare care nu a mers a fost ultra la umbra... si a mers doar high .
    Last edited by vasilebujor67; 29-06-2007 at 17:26.

  5. #5
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation Al doilea clip

    Clipul pe care vi-l pun la dispozitie este in genul DERBY DISTRUCTION . Masini mari..roti mari..suspensii FOX..mari evident.. . O sa postez de acum inainte filme cu lucruri deosebite...cascadorii , poate worl record doborat...jocuri pe net, pentru ca filmele pe care le-am postat sunt suficiente cat sa va introduca in lumea CMR: DIRT .
    http://www.youtube.com/watch?v=VXUegHWkfms

  6. #6
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation ROCK YOUR HEART!!!

    Salutare, o sa va anunt cand o sa mai fac demo live .
    Last edited by vasilebujor67; 06-07-2007 at 00:18.

  7. #7
    Banned vasilebujor67 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-10-2006
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    104
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation

    A fost DEZACTIVAT
    Last edited by vasilebujor67; 06-07-2007 at 00:18.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: