Chestiunea de week-end 13-14.05.2017


Vezi rezultatele sondajului: Autorităţile locale au decis ca ediţia din acest an a "Zilelor Mihai Viteazul” să se desfăşoare în piaţa care-i poartă numele domnitorului şi nu în Centrul Vechi, ca până acum. Pro sau contra?

Votanţi
14. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Pro

    14 100.00%
  • Contra

    0 0%
  • Nu ma intereseaza

    0 0%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea de week-end 13-14.05.2017

    Autorităţile locale au decis ca ediţia din acest an a "Zilelor Mihai Viteazul” să se desfăşoare în piaţa care-i poartă numele domnitorului şi nu în Centrul Vechi, ca până acum. Pro sau contra?

    • Pro
    • Contra
    • Nu ma intereseaza


    "Timp de două zile, Piaţa „Mihai Viteazul” va fi populată de corturi care vor găzdui o serie de spectacole şi activităţi, toate inspirate din lumea medievală. La câteva zile distanţă, craiovenii vor avea un nou motiv să petreacă, de această dată la festivalul dedicat chiar Zilelor oraşului.


    Faţă de anii precedenţi, când „Zilele Mihai Viteazul” erau găzduite în Centrul Vechi, ediţia din acest an are ca loc de desfăşurare chiar Piaţa „Mihai Viteazul”. Autorităţile locale au pregătit un program special prin intermediul căruia va încerca să-i antreneze pe participanţi într-o atmosferă cu totul inedită, inspirată din obiceiurile medievale.

    Festivalul va dura două zile, sâmbătă şi duminică, pe 20 şi 21 mai, timp în care piaţa se va transforma într-o tabără de corturi. În fiecare dintre ele vor avea loc ateliere de confecţionat diferite obiecte, începând cu vase de lut, echipamente de luptă sau chiar mici bijuterii. Vizitatorii sunt aşteptaţi pentru a vedea pe viu tehnica meşteşugului, dar şi pentru a dobândi informaţii despre cum se desfăşura traiul în timpul domnitorului Mihai Viteazul.

    Paradă a costumelor medievale


    De altfel, festivalul va fi deschis cu o ceremonie militară la statuia domnitorului, la care vor fi depuse apoi coroane de flori. Pentru că Mihai Viteazul a fost şi Ban al Craiovei, autorităţile s-au gândit ca în incinta Casei Băniei să fie prezentat un discurs al domnitorului. Cu vocea sa gravă şi puternică, actorul craiovean Constantin Cicort va interpreta acest rol. O paradă a costumelor medievale va porni de la Casa Băniei, Colegiul Naţional „Carol I” şi se va opri în Piaţa „Mihai Viteazul”.

    La ediţia din acest an vor fi prezenţi foarte mulţi invitaţi din ţară: meşteşugari, artişti şi interpreţi. De exemplu, atelierele de confecţionat zale şi echipamente de luptă din piele vor fi prezentate de „Compania Ursului Brun”, cele de artizanat medieval de Asociaţia „Ordinul Cavalerilor din Mediaş”. Coregrafii şi atelierul de dans medieval va fi pregătit de „Grupul Nosa Bistriţa”. Costinela Iacob va confecţiona bijuterii medievale reinterpretate.

    Filmul lui Sergiu Nicolaescu, proiectat pe un ecran uriaş


    Fiecare zi de festival va fi marcată printr-un spectacol aparte. Prima seară, cea de sâmbătă, va fi dedicată filmului. Autorităţile au trecut în program o proiecţie a filmului istoric „Mihai Viteazul”, regizat în 1970 de Sergiu Nicolaescu. Cu o distribuţie de aur, Amza Pellea, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu, Alexandru Repan, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Olga Tudorache, Colea Răutu şi alţi mai actori, mulţi dintre ei plecaţi dintre noi, filmul va fi proiectat în aer liber, pe un ecran imens care va fi instalat cu această ocazie, în piaţă.

    Duminică, elevii de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova vor interpreta o scenetă istorică, care este inspirată din viaţa marelui domnitor. La ora 19.00, Filarmonica Oltenia va susţine un concert, tot în aer liber. Începând de la ora 20.00, rapsodul popular Ion Creţeanu va susţine un spectacol folcloric, apoi grupul de muzică veche „Prinţese cu flaute” al Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” va fi încânta publicul. Cu muzică medievală vor delecta audienţa şi grupurile „Huniadi Cantores” şi „Cimpoierii de Transilvania”. Festivalul va fi încheiat cu un spectacol pirotehnic Hypnotic Beats Pyramid, oferit de trupa „Sirius Bistriţa”."



  2. #2
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Pro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,818
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    pro



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  4. #4
    Helper bogdanfbj's Avatar bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati bogdanfbj este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    17-11-2011
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    4,377
    Mesaje bazar
    48
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    4297
    Puncte CF
    261.5
    Usergroups:
    Pro
    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic!
    www.pescardejiu.blogspot.com

  5. #5
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Pro

  6. #6
    Spammer Anonim_User's Avatar Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti Anonim_User este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    01-12-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    2,278
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    49
    Reputatie
    2209
    Puncte CF
    14.0
    Usergroups:
    Pro

  7. #7
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Pro
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  8. #8
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    pro

  9. #9
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    Pro

  10. #10
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Pro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: