Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea de week-end 28-29.05.2016


Vezi rezultatele sondajului: O firma romaneasca a semnat un contract in care isii asuma o eventuala depozitare a deşeurilor din Italia. Poate fi considerata aceasta actiune o amenintare la adresa securitatii si apararii nationale si colective?

Votanţi
69. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Da

    62 89.86%
  • Nu

    4 5.80%
  • Nu raspund

    3 4.35%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea de week-end 28-29.05.2016

    O firma romaneasca a semnat un contract in care isii asuma o eventuala depozitare a deşeurilor din Italia. Poate fi considerata aceasta actiune o amenintare la adresa securitatii si apararii nationale si colective?

    • Da
    • Nu
    • Nu raspund


    "Alertă la toate vămile României pentru a bloca eventuale încercări de intrare în ţară a unor transporturi de gunoaie ambalate. O firmă românească a semnat un contract în care îşi asumă o eventuală depozitare a deşeurilor din Italia.

    Gunoiul aparține Italiei, dar nu îl mai vor la ei în țară. O firmă românească, ECO SUD,a promis că îi va scăpa pe italieni de o parte din sutele de mii de tone de deşeuri adunate într-un depozit aflat la 25 de kilometri de Napoli. Firma românească a ajuns să aibă responsabilitatea acestor deşeuri printr-un contract cu un partener italian.

    „Am oferit serviciile noastre unei firme care a participat la licitaţie, noi să oferim serviciul de tratare şi depozitare a deşeuri lor în depozitele noastre, respectiv în depozitul Vidra”, a explicat Cristiana Varăşteanu, avocatul firmei ECO SUD.

    Vestea ca italienii și-ar putea arunca gunoiul în România a ajuns și în presa din peninsulă. Un ziar românesc a tras semnalul de alarmă acum două săptămâni, lansând către Guvernul de la București întrebarea dacă ascunde gunoiul sub preș.

    Câteva zile mai târziu,Guvernul României a negat, pe pagina sa de Facebook, o asemenea posibilitate. Executivul a spus că ştirea este falsă şi că deşeurile nu vor fi aduse în România.

    De asemenea, șii Ministerul Mediului spune că până acum nu a primit nicio notificare din partea firmei, ori din partea statului italian, cum ar cere legislaţia europeană. Fapt recunoscut şi de reprezentanţii societăţii româneşti.

    „Nu s-a demarat încă procedura de transfer al deşeurilor. Deci până acum nu am adus nici măcar un deşeu din niciun stat. În măsura în care această notificare va fi aprobată de către statul român noi vom primi aceste deşeuri”, a adăugat avocatul companiei.

    Legislaţia europeană permite eliberarea unui aviz pentru mutarea unor deşeuri dintr- un stat comunitar în altul doar pentru valorificarea deșeurilor verzi, adică pentru reciclare, activitate pentru care firma ECO SUD nu are autorizaţie.

    „Operatorul menționat (...) deține autorizație integrata de mediu pentru depozitarea deșeurilor. Depozitarea deșeurilor reprezinta conform legii o operațiune de eliminare. Ca urmare, aducerea deșeurilor de orice natura și din orice stat UE sau non-UE în Romania în vederea depozitarii ar fi ilegală”, a precizat Ministerul Mediului

    Compania respinge acuzaţiile şi spune că toate activităţile sale sunt legale.

    „Compania noastră dispune şi de alte disponibilităţi de eliminare a materialelor (...) în Bulgaria, Albania şi Portugalia, la acestea două din urmă chiar transportând acest tip de materiale”, se arată într-un comunicat al ECO SUD.(...)"




    "Putem defini conceptul de amenintare ca reprezentând un pericol potential, exprimat prin cuvinte sau gesturi, care are autor, scop, obiectiv si o tinta.

    Pericolul reprezinta o primejdie, un posibil eveniment cu urmari grave.[2] Pericolul ar putea fi definit drept caracteristica a unei actiuni sau inactiuni de a aduce prejudicii valorilor unei societati, persoanelor sau bunurilor acestora. În cazul pericolului, sursa, adresa, scopul, obiectivele si efectele sunt probabile.(...)"

    sursa - Ministerul Apararii Nationale, Culegere de termeni, concepte si notiuni de referinta din domeniile politicii militare, securitatii nationale si apararii armate, Editura Militara, Bucuresti, 2000, p. 30.

  2. #2
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Da
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Addicted! piti_cata's Avatar piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati piti_cata este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    22-11-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    1,724
    Mesaje bazar
    359
    Putere Reputatie
    46
    Reputatie
    3330
    Puncte CF
    197.5
    Da

  4. #4
    Member luminita56's Avatar luminita56 va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    04-04-2008
    Locaţie
    home
    Varsta
    46
    Sex
    M
    Mesaje
    129
    Mesaje bazar
    301
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    50
    Puncte CF
    0.5
    Da
    0763270209
    IM-yo_rycker@yahoo.com
    Marea taina a existentei umane nu consta in A TRAI, ci in A STI pentru CE traiesti

  5. #5
    Fan Stiinta Joker_joke08's Avatar Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Joker_joke08 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    18-09-2008
    Locaţie
    Orasul Leilor,Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,449
    Mesaje bazar
    671
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    3166
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    da

  6. #6
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Da

  7. #7
    Addicted! bog28ucv's Avatar bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti
    Data de inscriere
    10-02-2009
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    1,589
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    268
    Puncte CF
    164.0
    Da

  8. #8
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Da

  9. #9
    Moderator YouMakeMeSmile's Avatar YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    28-06-2009
    Varsta
    28
    Sex
    F
    Mesaje
    5,475
    Mesaje bazar
    112
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    28388
    Puncte CF
    78.5
    Usergroups:
    Da
    The only person you should try to be better than is the person you were yesterday.

  10. #10
    Senior Member Chamby's Avatar Chamby reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    05-07-2013
    Varsta
    26
    Sex
    M
    Mesaje
    588
    Putere Reputatie
    24
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    137.0
    Da

  11. #11
    Senior Member cristianb's Avatar cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti cristianb este placut de toti
    Data de inscriere
    29-06-2009
    Varsta
    58
    Sex
    M
    Mesaje
    677
    Mesaje bazar
    393
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    201
    Puncte CF
    10.0
    din nou un sondaj cu o intrebare cu un singur raspuns, DA.
    Putem afla in timp care este acea firma ?
    Si apoi DNA-ul s-a autosesizat? Min. Mediului are o pozitie? etc

  12. #12
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Da. Păi securiștii, peceriștii mafioți și plozii lor sunt încă la putere. Ne mirăm, dar îi votăm.
    E plină și Craiova de ei.

    ---------- Post added 28-05-2016 at 13:14 ----------

    Citat Mesaj iniţiat de cristianb Vezi mesajele
    din nou un sondaj cu o intrebare cu un singur raspuns, DA.
    Putem afla in timp care este acea firma ?
    Si apoi DNA-ul s-a autosesizat? Min. Mediului are o pozitie? etc
    Păi scrie în articol ce firmă e și e plină presa pe subiectul ăsta. Iar cei din Italia îți zic eu cine sunt - Mafia din Napoli.

  13. #13
    Senior Member blondu''s Avatar blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor blondu' este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    04-12-2008
    Locaţie
    Minas Tirith
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    761
    Mesaje bazar
    597
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    578
    Puncte CF
    28.0
    Usergroups:
    Da
    #rezist

  14. #14
    De-al casei Katy&Katy's Avatar Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om Katy&Katy este o comoara de om
    Data de inscriere
    19-12-2014
    Varsta
    41
    Sex
    F
    Mesaje
    299
    Mesaje bazar
    82
    Putere Reputatie
    20
    Reputatie
    307
    Puncte CF
    15.0
    DA

  15. #15
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Da

  16. #16
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,817
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    da



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  17. #17
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Da o sa ajungem ca in Africa unde isi depoziteaza toti deseurile pe campuri pe acolo..

  18. #18
    Senior Member last smoke's Avatar last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om last smoke este o comoara de om
    Data de inscriere
    12-05-2006
    Locaţie
    IN YOUR MIND
    Sex
    M
    Mesaje
    931
    Mesaje bazar
    389
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    447
    Puncte CF
    25.0
    Da , sigur

  19. #19
    Maniac zagalo's Avatar zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    24-05-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    4,342
    Mesaje bazar
    2116
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    5793
    Puncte CF
    0.5
    In trecut, Cosa Nostra, Ndragheta și Camora aduceau și depozitau deșeuri radio active și nucleare in Italia din Europa. Aceste afaceri se fac pe bani grei și sunt periculoase pt populație! Grav este faptul că mafia este susținută politic la nivel foarte mare, altfel ar fi foarte greu să tranzitezi tone de deșeuri!

  20. #20
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    Da!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: