Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Chestiunea zilei 08.02.2016


Vezi rezultatele sondajului: Cum vi se pare noua varianta de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial, propusa de Ministerului Educatiei?

Votanţi
50. Nu poţi vota in acest sondaj
  • Foarte buna

    2 4.00%
  • Buna

    2 4.00%
  • Proasta

    14 28.00%
  • Foarte proasta

    15 30.00%
  • Nu ma pot pronunta

    17 34.00%
  1. #1
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:

    Chestiunea zilei 08.02.2016

    Cum vi se pare noua varianta de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial, propusa de Ministerului Educatiei?
    • Foarte buna
    • Buna
    • Proasta
    • Foarte proasta
    • Nu ma pot pronunta


    "Noua propunere de plan-cadru pentru învăţământul gimnazial, lansată miercuri de şase dintre experţii din grupul de lucru al Ministerului Educaţiei se concentrează în jurul reducerii numărului de materii obligatorii studiate de elevii de gimnaziu, dar are în vedere încurajarea mişcării şi a materiilor opţionale şi interdisciplinare. Astfel, planul propus de aceştia cuprinde un număr fix de ore pe săptămână pentru fiecare materie şi apariţia unor noi materii, formate prin combinarea celor vechi.

    Potrivit noii propuneri, Matematica şi Informatica ar deveni o singură materie – Matematică-Informatică – şi ar fi studiată timp de patru ore pe săptămână de elevii clasei a V-a şi timp de cinci ore pe săptămână de cei din clasele VI – VIII. De asemenea, Chimia, Biologia şi Fizica ar fi combinate sub numele de Ştiinţele Vieţii. Acestei materii i-ar fi alocate două ore pentru elevii claselor a V-a şi a VII-a şi câte o oră pentru cei din clasele a VI-a şi a VIII-a.

    Alte două materii noi apar în această propunere: Ştiinţele Mediului (două ore pentru clasele a VI-a şi a VIII-a şi o oră pentru celelalte clase) şi Educaţie pentru Societate (două ore pe săptămână).

    Modificări apar şi în ceea ce priveşte orele de Educaţie fizică şi sport, care ar ajunge să primească trei pe săptămână.
    În ceea ce priveşte Limba şi Literatura Română, în noul proiect acesteia îi sunt alocate patru ore pe săptămână, iar Geografia, Religia, Educaţia plastică şi Consiliere şi Orinetare ar urma să primească câte o oră.

    Reducerea numărului materiilor obligatorii va fi compensat de creşterea materiilor opţionale, care ar urma să fie patru pentru clasa a V-a şi cinci pentru celelalte clase.

    În textul propunerii, apare şi motivaţia acestei structurări a materiilor şi a programului săptămânal. Cei şase autori au notat că iniţiativa lor are la bază lipsurile din actualele planuri-cadru propuse: numărul foarte mare de materii obligatorii, numărul foarte mic de materii opţionale, inexistenţa materiilor interdisciplinare, prea puţine ore de sport şi lipsa interesului pentru informatică.

    Ştefan Vlaston, unul dintre semnatarii planului-cadru a declarat, potrivit Digi24, că actuala propunere vine ca soluţie pentru rezolvarea problemelor actuale din sistemul educaţional românesc, clasat pe ultimul loc în clasamentul PISA, cu un abandon şcolar masiv şi doar 50% promovabilitate la Bacalaureat.

    De asemenea, noul plan-cadru propus arată că pentru viitorii profesori ar trebui să existe programe dedicate de licenţă şi master, iar pentru cei care sunt deja în învăţământ să se organizeze cursuri speciale. Varianta propusă de cei şase experţi –Tincuţa Apăteanu, Florin Colceag, Radu Gologan, Manuela Prajea, Marian Staş şi Ştefan Vlaston – va fi analizată de Ministerul Educaţiei. Noul plan-cadru urmează să fie ales dintre cele patru variante, iar mai apoi se va începe modificarea programei şcolare, care ar trebui să fie finalizată până în 2020.

    Prevederile celor trei planuri-cadru propuse de Ministerul Educaţiei

    Propunerile Ministerului Educaţiei păstrează materiile în forma actuală, fără a le combina şi a crea noi materii. Ministerul a dat spre dezbatere publică trei variante de planuri-cadru care diferă foarte puţin una de cealaltă.

    Modificările cele mai importante vizează reducerea orelor de Limba şi literatura română, pentru clasele V – VIII, de la cinci la patru şi eliminarea Limbii latine din curiculă. În prezent, Limba latină se studiază, în prezent, o oră pe săptămână în clasa a VIII-a. Religia, a cărei eventuală eliminare din programa şcolară a iscat controverse, rămâne, potrivit propunerilor, în trunchiul comun.

    De asemenea, disciplinele socio-culturale ar urma să fie structurate pe ani de studiu. Educaţia pentru drepturile copilului ar fi studiată în clasa a V-a. Clasa a VI-a ar trebui să fie dedicată Educaţiei interculturale. În timp ce în clasele a VII-a şi a VIII-a s-ar studia Educaţia pentru cetăţenie democratică, respectiv Educaţia economică.

    Cele trei variante propuse de Ministerul Educaţiei arată că elevii vor putea să îşi aleagă o materie opţională din oricare arie curiculară - "Limbă şi comunicare", "Matematică şi ştiinţe ale naturii", "Om şi societate", "Arte", "Educaţie fizică, sport şi sănătate", "Tehnologii" şi "Consiliere şi orientare". Două dintre variante propun ca elevii să aleagă un singur opţional, dar le dau posibilitatea să nu aleagă niciunul. Cealaltă variantă impune minimum un opţional şi maximum două.

    De asemenea, toate cele trei propuneri arată clar numărul de ore pentru fiecare materie, diferit de situaţia actuală în care sunt prevăzute un minim şi un maxim de ore pentru discipline precum Istoria, Georgrafia, Educaţia plastică, Educaţia civică, Educaţia muzicală sau Educaţia Tehnologică.

    Două dintre noile variante propun ca Istoria şi Geografia să fie studiate o oră pe săptămână în clasele V – VII şi două ore pe săptămână în clasa a VIII-a, iar cea de-a treia alocă două ore de Istorie şi Georgrafie în clasele a V-a şi a VIII-a şi câte una în ceilalţi doi ani.

    O altă prevedere susţine modificarea denumirii Educaţiei fizice în Educaţie fizică, sport şi sănătate şi, de asemenea, renunţarea la ora de Consiliere şi orientare (Dirigenţie) până în clasa a VIII-a, când ar urma să primească o oră pe săptămână."




  2. #2
    Addicted! di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta di.mi.mirela este deja o vedeta
    Data de inscriere
    04-09-2008
    Varsta
    45
    Sex
    F
    Mesaje
    1,872
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1127
    Puncte CF
    65.0
    Proasta
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    La fiecare schimbare de ministru , o noua varianta tampita . PROASTA

  4. #4
    Junior Rora are ceva special... Rora are ceva special...
    Data de inscriere
    18-10-2015
    Sex
    F
    Mesaje
    85
    Mesaje bazar
    89
    Putere Reputatie
    18
    Reputatie
    148
    Puncte CF
    0.0
    Foarte proasta ! Domnul Curaj cainele cel fricos , vrand sa dea bine pe langa stapanii sai , vrea sa scoata Istoria Romaniei din invatamant . Nimic neobisnuit pentru un om fara istorie ! Pentru ca nu stiu cum dar nu a auzit nimeni de el pana la acest guvern de tehno(ratati) . Nu inteleg de ce nu vrea sa scoata si Limba Romana din programa ca doar la Bruxelles nimeni nu o vorbeste ! Sper sa nu vada acest comentariu , nu de alta da poate-i dau idei !

  5. #5
    Spammer john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta john78 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    15-08-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    2,047
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1889
    Puncte CF
    78.0
    Proasta

  6. #6
    Insane Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Cvf.Mike a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    25-10-2009
    Locaţie
    დუბაი
    Varsta
    29
    Sex
    M
    Mesaje
    8,809
    Mesaje bazar
    1174
    Putere Reputatie
    74
    Reputatie
    16068
    Puncte CF
    463.5
    Usergroups:
    Proasta

  7. #7
    Insane reliviu's Avatar reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta reliviu este deja o vedeta
    Data de inscriere
    23-01-2006
    Varsta
    49
    Sex
    M
    Mesaje
    5,323
    Mesaje bazar
    4989
    Putere Reputatie
    64
    Reputatie
    1014
    Puncte CF
    4.5
    Usergroups:
    Proasta

  8. #8
    Senior Member proiect are ceva special... proiect are ceva special...
    Data de inscriere
    13-05-2015
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje
    836
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    23
    Reputatie
    103
    Puncte CF
    0.0
    Proasta

  9. #9
    Addicted! bog28ucv's Avatar bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti bog28ucv este placut de toti
    Data de inscriere
    10-02-2009
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    1,589
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    268
    Puncte CF
    164.0
    Proasta

  10. #10
    Addicted! silver20's Avatar silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta silver20 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    09-10-2008
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    1,963
    Mesaje bazar
    64
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    1664
    Puncte CF
    73.0
    Nu ma pot pronunta

  11. #11
    nebunu beavis's Avatar beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie beavis s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    13-06-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    28,803
    Mesaje bazar
    504
    Putere Reputatie
    181
    Reputatie
    25302
    Puncte CF
    211.0
    Usergroups:

    Post

    proasta



    Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

    MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

  12. #12
    Moderator domingo's Avatar domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. domingo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    23-09-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    2,446
    Mesaje bazar
    43
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    7067
    Puncte CF
    115.0
    Usergroups:
    Foarte proasta

  13. #13
    Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-02-2011
    Locaţie
    Craiova Brazda
    Sex
    F
    Mesaje
    4,964
    Mesaje bazar
    3568
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    3910
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Nu ma pot pronunta
    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


    Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


    "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

  14. #14
    Moderator YouMakeMeSmile's Avatar YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie YouMakeMeSmile s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    28-06-2009
    Varsta
    28
    Sex
    F
    Mesaje
    5,475
    Mesaje bazar
    112
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    28388
    Puncte CF
    78.5
    Usergroups:
    Foarte proasta
    The only person you should try to be better than is the person you were yesterday.

  15. #15
    Spammer Dan.Ucv's Avatar Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor Dan.Ucv este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-06-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,267
    Mesaje bazar
    50
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    846
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:
    Proasta

  16. #16
    Oldtimer Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor Gigi.P este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    30-09-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    1,473
    Mesaje bazar
    102
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    667
    Puncte CF
    728.5
    Proasta

  17. #17
    Fan Stiinta John.M's Avatar John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta John.M este deja o vedeta
    Data de inscriere
    29-12-2012
    Locaţie
    Fierbinți-Târg
    Sex
    M
    Mesaje
    680
    Mesaje bazar
    242
    Putere Reputatie
    26
    Reputatie
    1732
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Proasta.

  18. #18
    Spammer @#I's Avatar @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta @#I este deja o vedeta
    Data de inscriere
    05-11-2014
    Sex
    M
    Mesaje
    2,872
    Mesaje bazar
    20
    Putere Reputatie
    34
    Reputatie
    1105
    Puncte CF
    0.0
    Proastă și antiromânească. Mai lipsește proiectul lui Rebut Cernea, persoană non-umană de la LGBT, conform căruia copiii ar trebui să aleagă ei ce vor sau să meargă direct la bordel.
    A, și Mungiu de la Barnevernet, iar ca Președinte al României să-l pună dreacu direct pe Soros.
    E adevărat că în școală e îngrămădită prea multă informație, că sistemul fură milioane degeaba, că se pune în continuare accent numai pe memorare prostească și că sistemul e corupt și imbecil 100%, dar proiectul tot e făcut de retardați și ong-urile antiromânești.

  19. #19
    Spammer gabrrieel's Avatar gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta gabrrieel este deja o vedeta
    Data de inscriere
    02-04-2013
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    2,034
    Mesaje bazar
    36
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    1363
    Puncte CF
    4.0
    Proasta

  20. #20
    Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    15-11-2009
    Locaţie
    bals
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    7,002
    Mesaje bazar
    480
    Putere Reputatie
    65
    Reputatie
    8660
    Puncte CF
    9.5
    Usergroups:
    foarte proasta.
    sa ii auzi pe toti ca locuim in America si sunt contemporani cu Mihai Viteazul
    sa vezi ras
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: