Chestiunea zilei - 11.01.2019


Vezi rezultatele sondajului: Stiti care sunt regulile din 2019 la acordarea concediilor de odihna?

Votanţi
10. Nu poţi vota in acest sondaj
 • Da

  3 30.00%
 • Nu

  7 70.00%
 • Nu ma intereseaza

  0 0%
 1. #1
  OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
  Data de inscriere
  30-10-2005
  Locaţie
  In the future
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  20,240
  Mesaje bazar
  396
  Putere Reputatie
  128
  Reputatie
  27811
  Puncte CF
  121.0
  Usergroups:

  Chestiunea zilei - 11.01.2019

  Stiti care sunt regulile din 2019 la acordarea concediilor de odihna?
  • Da
  • Nu
  • Nu ma intereseaza

  "In anul 2019, salariații au dreptul la cel puțin 20 de zile de concediu de odihnă, iar zilele rămase din anul 2018 trebuie acordate în următoarele 18 luni. Compensarea în bani a zilelor de concediu neluate anul trecut se face, de principiu, la încetarea contractului de muncă. Însă, în afară de regulile pentru acest an, ar trebui ținut cont și de anumite noutăți apărute anul trecut.


  1. Regulile din 2019 la acordarea concediilor de odihnă. În esență, fiecare salariat are dreptul la cel puțin 20 de zile de concediu de odihnă, însă durata efectivă este stabilită prin contractul individual de muncă. Prin urmare, numărul zilelor de concediu poate fi chiar mai mare decât cel minim impus de Codul muncii.

  2. Zilele neluate în 2018 se acordă în următoarele 18 luni. Cei care au rămas cu zile de concediu din anul 2018 trebuie să știe că se pot bucura de ele în perioada ianuarie 2019 - iunie 2020. Cu alte cuvinte, acestea nu se pierd, ci se reportează.

  3. Compensarea în bani a zilelor neluate se face la încetarea contractului de muncă. De principiu, compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neluate anul trecut se face la încetarea contractului individual de muncă. Cu alte cuvinte, acest lucru nu-i permis dacă relația de muncă dintre salariat și angajator continuă.

  4. Chiar dacă nu cer concediu de odihnă, salariații trebuie să fie plătiți pentru zilele de concediu neefectuate, la încetarea unui contract de muncă, a decis anul trecut Curtea de Justiție UE. Totuși, motivul pentru care salariatul nu a cerut concediu de odihnă trebuie să fie independent de voința sa.

  5. Atunci când un angajat care nu și-a luat toate zilele de concediu de odihnă la care avea dreptul moare, de compensația pentru aceste zile pot beneficia moștenitorii lui. Astfel a decis, în 2018, tot Curtea de Justiție UE. Raționamentul Curții a fost că această compensație financiară are o natură strict patrimonială, astfel că moștenitorii angajatului decedat trebuie să poată beneficia de pe urma acestui drept patrimonial.

  6. Salariații de altă religie decât cea creștin-ortodoxă beneficiază de zile libere speciale, altele decât cele legale, conform legii, și altele decât zilele de concediu de odihnă, aceasta fiind o clarificare introdusă în 2018. Practic, ei beneficiază atât de zilele libere legale ale creștin-ortodocșilor, cât și de libere legale pentru propriile sărbători religioase majore." 2. #2
  Fan Stiinta alexandra1967's Avatar alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati alexandra1967 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  15-02-2011
  Locaţie
  Craiova Brazda
  Sex
  F
  Mesaje
  4,780
  Mesaje bazar
  3547
  Putere Reputatie
  40
  Reputatie
  3847
  Puncte CF
  240.5
  Usergroups:
  Nu
  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere


  Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie


  "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  nebunu beavis's Avatar beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare beavis a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
  Data de inscriere
  13-06-2006
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  31
  Sex
  M
  Mesaje
  23,364
  Mesaje bazar
  504
  Putere Reputatie
  142
  Reputatie
  24354
  Puncte CF
  211.0
  Usergroups:

  Post

  nu  Freedom is an illusion. All that matters is staying alive.

  MARIAN COZMA - VESZPREM - R.I.P IONUŢ

 4. #4
  Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  05-10-2005
  Locaţie
  in eter
  Sex
  M
  Mesaje
  4,364
  Mesaje bazar
  603
  Putere Reputatie
  48
  Reputatie
  11812
  Puncte CF
  19.0
  DA
  Punctele 5 si 6 vin cu ceva completari perfect viabile .

 5. #5
  Insane niculicitavi's Avatar niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. niculicitavi este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  15-11-2009
  Locaţie
  bals
  Varsta
  45
  Sex
  M
  Mesaje
  6,452
  Mesaje bazar
  477
  Putere Reputatie
  51
  Reputatie
  8191
  Puncte CF
  17.0
  Usergroups:
  da
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: